Δεν είναι ο επιθετικός που… τρέμουν οι αντίπαλοι αμυντικοί, ούτε από αυτούς που έχουν πολύ συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα! O λόγος για τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος πήρε ένα "σπάνιο βραβείο"!

Όπως ανακοίνωσε το CIES Football Observatory, η ερευνητική ομάδα εντός του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών που εδρεύει στην Ελβετία και ειδικεύεται στη στατιστική ανάλυση του ποδοσφαίρου, έχοντας στενή συνεργασία με τη FIFA σε πολλά επίπεδα, ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι τρίτος σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της αμυντικής συμπεριφοράς του!

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» του CIES Football Observatory Weekly Post μπήκαν οι επιθετικοί (εξτρέμ και σέντερ φορ) των 30 μεγαλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου, μεταξύ αυτών και το ελληνικό, με τουλάχιστον 1.200 λεπτά στα εγχώρια πρωταθλήματα της τρέχουσας σεζόν.

Η βαθμολογία του κάθε ποδοσφαιριστή, προέκυψε μέσα από δύο δείκτες. Την απόσταση που διανύει ο καθένας τους σε υψηλή ταχύτητα (μεγαλύτερη των 25 χλμ / ώρα) σε αμυντική φάση και τον αριθμό των πιέσεων που ασκήθηκαν σε αντιπάλους χωρίς φυσική επαφή ή επαφή με μπάλα.

Την υψηλότερη συνολική βαθμολογία συγκέντρωσε ο Νοτιοκορεάτης Χιουνγκ Μιν Σον της Τότεναμ, στη δεύτερη θέση, βρίσκεται o 21χρονος Κοσταρικανός επιθετικός, Μάνφρεντ Ουγκάλδε, χάρη στις επιδόσεις του με τη φανέλα της Τβέντε πριν πάρει μεταγραφή στην Σπαρτάκ Μόσχας και στην τρίτη ο Μπράντον Τόμας, με 93,2 βαθμούς, όσους συγκέντρωσε και ο 25χρονος Γερμανός Γιοχάνες Έγκεσταϊν της Ζανκτ Πάουλι.