Περίπου τέτοια εποχή, το 2023, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συμφωνήσει με τον Αντόνιο Κορδόν για να πάρει τα κλειδιά τής ΠΑΕ Ολυμπιακός - Ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με μακρά θητεία στην Ισπανία αλλά και πέρασμα από τη Γαλλία, προκειμένου να δώσει στους Πειραιώτες όλη την εμπειρία που είχε στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Γιατί όλα αυτά τα μικρά θαύματα που έχει πετύχει τα τελευταία 15-20 χρόνια η Βιγιαρεάλ, τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο μεταγραφών (απόκτηση παικτών με μικρό κόστος και πώληση με πολλά εκατομμύρια ευρώ), είχαν την υπογραφή του Κορδόν. Ενός ανθρώπου με εξαιρετικές επαφές και γνωριμίες τόσο στη Λατινική Αμερική όσο και, φυσικά, στην Ισπανία.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η έλευση των Έσε και Ορτέγκα το περασμένο καλοκαίρι στο Λιμάνι, ποδοσφαιριστών δηλαδή που ήταν αμιγώς στη λίστα του Κορδόν. Μόνο που ο Ισπανός αποχώρησε από το Λιμάνι λίγο καιρό αργότερα, αν και ακόμα σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη: Ακούστηκε ότι τον πήρε η μπάλα μαζί με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ότι υπήρχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα στην Ισπανία και δεν μπορούσε να βρίσκεται στην Ελλάδα, ότι ανέλαβε επικεφαλής στο τρίγωνο Ολυμπιακός-Νότιγχαμ Φόρεστ-Ρίο Άβε.

Τρεις διαφορετικές πληροφορίες, αλληλοσυγκρουόμενες, που περίπου αναιρεί η μία την άλλη - Αν και, τελικά, μπορεί να συνυπάρχουν κιόλας. Σε κάθε περίπτωση ο Κορδόν τυπικά δεν έφυγε ποτέ από τον Ολυμπιακό, καθώς στο πόδι του άφησε τον Ιγνάσιο Ναβάρο, βοηθό αθλητικού διευθυντή! Μπορεί να εξαφανίστηκε ο Ναβάρο όταν είχε έρθει ο Πέδρο Άλβες ως αθλητικός διευθυντής, αλλά με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι και παλι ενεργός - Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι βρέθηκε με την αποστολή τού Ολυμπιακού στην Αγγλία για τη ρεβάνς με την Άστον Βίλα - Τυπικά, δηλαδή, είναι ξανά ενεργός στην καθημερινότητα της ομάδας.

Αυτό με μια έννοια δείχνει ότι και η παρουσία του Κορδόν συνεχίζει στον Ολυμπιακό και, κυρίως, η λίστα τού Ισπανού διευθυντή με τα διαμάντια από τη Λατινική Αμερική αλλά και την Ισπανία! Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά.

Άλεξ Κογιάδο: Δεν είναι λατινοαμερικανός αλλά βέρος Ισπανός, που είχε απασχολήσει και το περασμένο καλοκαίρι τον Κορδόν. Αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός και δεξιός εξτρέμ, με θητεία σε Μπαρτσελόνα, Γρανάδα, Έλτσε και Μπέτις, που το περασμένο καλοκαίρι πήγε στη Σαουδική Αραβία. Σε λίγους μήνες μένει ελεύθερος, είναι 25 ετων, προφανώς θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Νεμάνια Γκουντέλι: Στόπερ και αμυντικός μέσος, κόβει, μαρκάρει, τρέχει, σουτάρει, είναι πολύ δυνατός. Αν δεν ήταν 32 ετών, δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσει η Σεβίλλη (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026). Παρόλα αυτα είχε απασχολήσει και το περασμένο καλοκαίρι, αν και είχε ανανεώσει με τη Σεβίλλη μετά από εισήγηση του Μεντιλίμπαρ. Μόνο που ο Μεντιλίμπαρ, τώρα, είναι στον Ολυμπιακό...

Άαρον Μάρτιν: 27χρονος Ισπανός αριστερός μπακ-χαφ, με θητεία και σε Γερμανία-Ιταλία, που και το περασμένο καλοκαίρι είχε σταμπάρει για τον Ολυμπιακό ο Κορδόν. Τελικά είχε επιλέξει τη Τζένοα, που όμως, δεν του έδωσε κάποιο ιδιαίτερο αγωνιστικό κίνητρο. Η ιταλική ομάδα, παραδοσιακά, κάνει μια μεγάλη πώληση τα τελευταία καλοκαίρια (13+ εκατ. ευρώ - Παρόλα αυτά ο Μάρτιν δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία), αλλά γενικά οι υπόλοιπες κινήσεις της είναι δανεισμοί και πωλήσεις σε λογικές τιμές - Κάτω από 2,5 εκατ. ευρώ. Αν ο Ολυμπιακός κινηθεί για αριστερο μπακ, ας έχουμε το όνομά του σε μια άκρη του μυαλού μας.

Γουίλιαν Ζοσέ: Διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός (με την U20 της Σελεσάο), βρίσκεται χρόνια στο ισπανικό ποδόσφαιρο (έχει περάσει και από την Αγγλία, με τη φανέλα της Γουλβς), είναι 32 ετών, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ. Έχει συμβόλαιο με την Μπέτις μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και φέτος πέτυχε 10 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο. Είχε απασχολήσει και το περασμένο καλοκαίρι τον Κορδόν. 

Tέτε Μορέντε: Αριστερός εξτρέμ με 7 γκολ και 2 ασίστ φέτος στη Segunda Division με την Έλτσε, 27 ετών, με συμβόλαιο που λήγει στις αρχές του καλοκαιριού. Το περασμένο καλοκαίρι δεν είχε έρθει. Φέτος;

Σάμου Καστιγιέχο: Διεθνής Ισπανός εξτρεμ, ανήκει στη Βαλένθια (αλλά αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Σασουόλο), κάτι που σημαίνει ότι μέσω Ζόρζε Μέντες έρχεται εύκολα. Είναι στη λίστα από περσι.

Σερτζι Καρντόνα: 24χρονος Ισπανός αριστερος μπακ, της Λας Πάλμας, με συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι και απασχολεί τον Ολυμπιακό (αλλά και τη μιση La Liga) από το περασμένο καλοκαίρι. Δύσκολη περίπτωση, υπάρχει και ο Ορτέγκα πια, αλλα τον αναφέρουμε ως παίκτη που είχε απασχολήσει τον Κορδόν.

Νίκολας Βαλεντίνι: Διεθνής Αργεντινός στόπερ, 23 ετών, έχει συμβόλαιο με την Μπόκα Τζούνιορς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Ο Κορδόν τον ήθελε το περασμένο καλοκαίρι, φέτος έρχεται πολύ πιο εύκολα.

Χουλιάν Καράνσα: O επιθετικός-αποκάλυψη τού Κορδόν από το MLS το περασμένο καλοκαίρι! Ο Ολυμπιακός είχε δώσει 6 εκατ. ευρώ για την αγορά του 23χρονου,τότε, επιθετικού, αλλά η ομάδα του είχε ζητήσει 8 εατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να παγώσει το θέμα. Μπορεί να αναθερμανθεί φέτος το καλοκαίρι; Το όνομά του, πάντως, παραμένει στη λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος το σήριαλ Φορτούνη! Αποκάλυψη από… Βόλφσμπουργκ - Υπογράφει για 2+1