ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Φωτιά» στο πρωτάθλημα έβαλε ο Δικέφαλος του Βορρά που με γκολ των Τάισον, Ζίβκοβιτς νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ στον έναν βαθμό, δύο παιχνίδια πριν το τέλος των play off. Μάλιστα με το αποτέλεσμα αυτό το σύνολο του Λουτσέσκου έκαναν τους Ερυθρόλευκους να έχουν πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ σε ένα κλειστό παιχνίδι έδειξε να το θέλει περισσότερο και έχοντας περισσότερη ενέργεια από τους Πειραιώτες έφτασε στο πολύ σημαντικό «τρίποντο» και πλέον ετοιμάζεται για μεγάλη… Τετάρτη (15/5) μιας και υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, έχοντας το… αυτί του και στο Φάληρο όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ.

Το ματς:

Το ντέρμπι στην Τούμπα ξεκίνησε με τον Δικέφαλο του Βορρά να θέλει να επιβάλει τον ρυθμό του και πιέσει την άμυνα των Ερυθρόλευκων, όμως η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει για τους ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ. Πιο συγκεκριμένα στο 9’ ο Μαρτίνς θα κάνει εξαιρετική ενέργεια και αφού περάσει τον Μπάμπα θα κάνει τη σέντρα, με τον Μασούρα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 12’ ο ΠΑΟΚ θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τόμας θα βρει τον Κωνσταντέλια που θα βγει απέναντι από τον Τζολάκη, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή όμως να καθυστερεί και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να τον σταματάει πριν σουτάρει.

Το παιχνίδι θα συνεχίσει να είναι μοιρασμένο με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να έχει το πάνω… χέρι, με τα λάθη να είναι αρκετά και τους ποδοσφαιριστές να έχουν δυσκολία στην ανάπτυξη, κάτι που έφερνε αρκετές μεγάλες μπαλιές και λάθη. Τα πράγματα θα αλλάξουν στο 26’ όταν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς θα κάνει το γυριστό με την άμυνα των φιλοξενούμενων να μην συμπεριφέρεται σωστά και την μπάλα να φτάνει στον Τάισον, που με σουτ θα νικήσει τον Τζολάκη κάνοντας το 1-0. Πέντε λεπτά μετά οι Ερυθρόλευκοι θα φτάσουν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κίνι θα κάνει μια εξαιρετική σέντρα και τον Μαρτίνς να πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Κοτάρσκι θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος θα βρει τους Ερυθρόλευκους να ανεβάζουν τον ρυθμό και την πίεσή τους, με τον Μεντιλίμπαρ να βάζει στο γήπεδο Ελ Κααμπί και Ποντένσε, κινήσεις που έδειχναν το γεγονός ότι ο Βάσκος τεχνικός δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την επιθετική εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια στιγμή το παιχνίδι θα γίνει αρκετά πιο σκληρό, με την ένταση να ανεβαίνει και τις μονομαχίες να κόβουν σε αρκετές φορές τον ρυθμό του παιχνιδιού και τις καλές στιγμές ελάχιστες. Σε μια τέτοια ο Ποντένσε, στο 63’, θα κάνει το σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα θα κοντράρει πάνω στον Μεϊτέ και θα περάσει κόρνερ, όμως στην εξέλιξη της φάσης αυτός που θα βρει δίχτυα θα είναι ο ΠΑΟΚ.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ και απομάκρυνση από τους αμυντικούς των γηπεδούχων η μπάλα θα φτάσει στον Κωνσταντέλια, που θα κάνει εξαιρετική ντρίμπλα στον Κίνι και θα δώσει στον Ζίβκοβιτς, που θα βγει απέναντι από τον Τζολάκη, θα τον πλασάρει σωστά και θα κάνει το 2-0. Παρά το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονταν πλέον με την πλάτη στον... τοίχο και ο Μεντιλίμπαρ είχε προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις από τον πάγκο οι ποδοσφαιριστές του δεν θύμιζαν σε τίποτα τα προηγούμενα παιχνίδια, αδυνατώντας να βρουν λύσεις στην έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ δεν είχαν καταφέρει σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν.

Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή των Πειραιωτών στο δεύτερο ημίχρονο θα έρθει στο 84' όταν μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Καρβάλιο θα πάρει την κεφαλιά, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει ευκαιρία να βρει και τρίτο γκολ, με τον Τάισον, στο 89' να κάνει πολύ ωραία ενέργεια, από αριστερά και να πιάνει το πλασέ, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ, χωρίς να ανησυχεί τον Τζολάκη. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα θα έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και στο 90+3' θα σταματήσει στο δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη και μειώνει τη διαφορά από την πρώτη ΑΕΚ στον έναν βαθμό, βάζοντας... φωτιές στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Σκόρερ: 26’ Τάισον, 65’ Ζίβκοβιτς

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκη, Μπάμπα, Σβαμπ (80' Oζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλια (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον Τόμας (59’ Σαμάτα).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κίνι (68’ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74’ Καρβάλιο), Μαρτίνς (68’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (46’ Ελ Κααμπί)