Λίγες μέρες μετά την επική πρόκριση στον τελικό του Conference League, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Τούμπα. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά βάζει τέλος στα όνειρα για κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αφού οι ελπίδες πλέον είναι μόνο μαθηματικές αλλά όχι ρεαλιστικές. Το μόνο που μπορούν να κάνουν πλέον οι Ερυθρόλευκοι είναι να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους και να επικεντρωθούν στη συνέχεια.

Πλέον όλοι οι φίλαθλοί του ζουν και αναπνέουν για τον ιστορικό ευρωπαϊκό τελικό, εκεί όπου λάθη όπως αυτά κόντρα στον ΠΑΟΚ απαγορεύονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθεί... στη μοίρα του το Πρωτάθλημα, μιάς και είναι υπαρκτό το εφιαλτικό σενάριο η 4η θέση να αφήσει τους Πειραιώτες εκτός Ευρώπης αν χάσουν το Conference και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο!

Κόντρα στα πολυδιαφημισμένα αστέρια της Άστον Βίλα ο Ολυμπιακός παρέδωσε ένα αμυντικό σεμινάριο. Η ίδια αμυντική τετράδα, πιθανώς επηρεασμένη και από την κόπωση, εκτέθηκε κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Μεντιλίμπαρ άκουσε το "καμπανάκι" να ηχεί στο τετ α τετ του Κωνσταντέλια, ο οποίος έμεινε... ανεξήγητα ολομόναχος προτού νικηθεί από τον Τζολάκη σε τετ α τετ. Ήδη από τα πρώτα λεπτά ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε σοβαρά παράπονα από την άμυνα, και ιδιαιτέρως από τον Κάρμο, στον οποίο φώναζε διαρκώς για τις τοποθετήσεις του. Τόσο ο Ανγκολέζος διεθνής όσο και ο Ρέτσος αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στους μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ. Αν η τετράδα Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας, Τόμας προβλημάτισε τόσο τον Ολυμπιακό, ο Μεντιλίμπαρ έχει πολλή δουλειά μπροστά του εν όψει τελικού κόντρα στη Φιορεντίνα, που μεσοεπιθετικά είναι γεμάτη με μεγάλα αστέρια (Γκονζάλες, Μπελτράν, Μπελότι, Σοτίλ, Ενζολά, Ικονέ).



Αρκετή δουλειά στον πνευματικό τομέα χρειάζεται και ο Ποντένσε, ο οποίος προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με τις αντιδράσεις του στο δεύτερο ημίχρονο. Προφανώς δεν είχε πάντα αυτός την απόλυτη ευθύνη και προφανώς σε κάποιες στιγμές προκλήθηκε από τους αντιπάλους. Ωστόσο, δε νοείται ο Πορτογάλος να μπαίνει στην ανάπαυλα και μέχρι το 90' να έχει μπλέξει σε 3-4 καυγάδες! Δεν γίνεται να χάνει το μυαλό του ο Ποντένσε με την παραμικρή αφορμή, καθώς με τέτοια συμπεριφορά ρισκάρει να το πληρώσει η ομάδα του. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι οι Ιταλοί και οι Αργεντίνοι της Φιορεντίνα δεν θα προσπαθήσουν να "παίξουν" με το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Ναβάρο για ακόμα μία φορά δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του, μην καταφέρνοντας να απειλήσει καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, γι' αυτό και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα. Το ίδιο ισχύει και για τον Μασούρα. Αντιθέτως ο Όρτα ήταν καταπληκτικός και με τέτοιες εμφανίσεις δεν αποκλείεται να βάλει δίλημμα στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ εν όψει τελικού. Αν και ο Ιμπόρα έχει κερδίσει με το σπαθί του τη θέση του βασικού, κουβαλώντας παράλληλα "τόνους" εμπειρίας από τέτοια ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χαλάλι το πρωτάθλημα! Νίκη με ΑΕΚ και Ευρωπαϊκό- Ποτέ ξανά τέτοιο μπάχαλο"