Ολόκληρο θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με το μέλλον του Ντάνιελ Ποντένσε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι ο Πορτογάλος άσος ήταν συγκινημένος μετά το τέλος του εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ.

Ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των Πειραιωτών για φέτος και, με δεδομένο ότι μετά τη λήξη τής σεζόν ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από τη Γουλβς και ακόμα δεν έχει ενεργοποηθεί η οψιόν αγοράς του, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Ντάνιελ θα φύγει από το Λιμάνι.

Μπορεί ο Κώστας Καραπαπάς, εκ των αντιπροέδρων τής ΠΑΕ Ολυμπιακός, να προσπάθησε να οριοθετήσει την κατάσταση μέσω των social media, αλλά το θέμα για την παραμονή ή όχι του Πορτογάλου συζητιέται ακόμα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Φέτος η καλύτερη σεζόν τής καριέρας του - Το μυστικό που τον απογείωσε - Πώληση 55+ εκατ. ευρώ

Όταν είχε επιστρέψει στο Λιμάνι ο 28χρονος εξτρέμ, αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, το market value (-η χρηματιστηριαική αξία υποδηλώνει πολλά για έναν ποδοσφαιριστή) ήταν στα 15 εκατ. ευρώ - Σήμερα είναι στα 13 εκατ. ευρώ, περίπου λογική εξέλιξη αν αναλογιστούμε ότι έφυγε από την Premier League για να έρθει στη Super League (αν και αναμένεται άμεσα να ανέβει ξανά).

Η μεταγραφή του ήταν μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μπήκε και οψιόν αγοράς του για το καλοκαίρι του 2024 με καλό ποσό: 5,5 εκατ. ευρώ. Ο Ντάνιελ είχε κάποιους τραυματισμούς, δεν τα πήγε πολύ καλά με τον Μαρτίνεθ και τον Καρβαλιάλ, αλλά από την εποχή που στον πάγκο κάθισε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει βγάλει φτερά στα πόδια.

Υπάρχει κάτι ακόμα: Ο λόγος που ο Ποντένσε στο πρώτο μισό τής σεζόν δεν απέδιδε στον βαθμό που περίμεναν όλοι, με αποτέλεσμα τότε να μπουν στο μυαλό σκέψεις για μη ενεργοποίηση της οψιόν του, ήταν ο τρόπος που γύμναζε τα πόδια του. Με αποτέλεσμα να είναι βαριά, και να μην μπορεί να κάνει υψηλές πτήσεις. Όταν άλλαξε τον τρόπο που γυμναζόταν, έδωσε άλλη ώθηση στη φετινή του παρουσία... 

Τελειώνει τη σεζόν με 14 γκολ και 12 ασίστ (αυτά έχει μέχρι στιγμής!), σε ομάδα που διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος (αν και άλλαξε τρεις προπονητές!), ενώ συμμετέχει και στον τελικό τού Conference League. Πραγματικά, τι περισσότερο να κάνει; Το ζήτημα, όμως, παραμένει: Μπορεί μετά από την καλύτερη σεζόν τής καριέρας του η Γουλβς να τον πάρει πίσω; Γιατί ναι μεν υπάρχει οψιόν, αλλά αυτή δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Και το ρεπορτάζ από την Αγγλία αναφέρει ότι ο Ποντένσε θα μπορούσε να γίνει αντι-Νέτο στο αγγλικό κλαμπ!

Ποιος είναι ο Πέντρο Νέτο; Ο διεθνής Πορτογάλος παιχταράς που πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό βέβαια, αλλά προφανώς δεν έχει χάσει την αξία του. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς έχει market value στα 55 εκατ. ευρώ (άρα μπορεί να πωληθεί πολύ ακριβότερα!) και την περίπτωσή του παραδοσιακά εξετάζουν οι Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και, κυρίως, η Άρσεναλ.

Μπορεί να τον πουλήσει η Γουλβς φέτος το καλοκαίρι; Φυσικά, ειδικά λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει λόγω του FFP. Μπορεί να πάρει τη θέση του ο Ποντένσε; Δεν είναι της ίδιας κλάσης παίκτης, αλλά θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Ειδικά από τη στιγμή που ακριβώς λόγω του FFP, ακόμα κι αν κάνει μια μεγάλη πώληση η Γουλβς (είναι επιβεβλημένο να κάνει), δεν θα έχει τη σούπερ άνεση για να ενισχυθεί.
Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο, δεδομένου ότι διατηρεί την οψιόν. Δίνει τα λεφτά, αγοράζει τον ποντένσε. Και σταματούν τα σενέρια και τα ρεπορτάζ.

"Για αυτό μπορεί να επιστρέψει ο Ποντένσε - Δεν είναι πολλά τα 5,5 εκατ. - Δεν είναι αντι-Νέτο"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσούτη, που αναλύει αγώνες τής Premier League και έχει άριστη γνώση τού ποδοσφαίρου στην Αγγλία, για να ψάξουμε λίγο παραπάνω τι ισχύει.

"Θα γράφονται σε ρυθμούς πολυβόλου τέτοια ρεπορτάζ. Αλλά ήταν και τα οικονομικά περίεργα στη Γουλβς, οπότε δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά", ανέφερε ο καλός συνάδελφος αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Δεν αποκλείεται να επιστρέψει, γιατί λόγω του FFP υπάρχει πρόβλημα με τις μεταγραφές".

Η οψιόν για την αγορά του είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ - Θεωρείς ότι είναι υψηλό ποσό για παίκτη τής αξίας του;

"Δεν είναι πολλά τα 5,5 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη με την καριέρα του και την ηλικία του".

Μπορεί να πάρει τη θέση τού Νέτο στη Γουλβς;

"Ο Νέτο είναι ο καλύτερος παίκτης της Γουλβς, άλλη κλάση και πολύ σταθερός. Δεν είναι αντι-Νέτο ο Ποντένσε. Αλλά μπορεί να δώσει λύσεις με αξιοπιστία στις ίδιες θέσεις".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη κίνηση μετά την ΑΕΚ;10άρι top class για Ολυμπιακό! "Καψούρα" Μαρινάκη