Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το μυαλό όλων στον Δικέφαλο είναι αποκλειστικά και μόνο στο ντέρμπι με τον Άρη. Γιατί παίζουν ένα πρωτάθλημα, γιατί το Κλεάνθης Βικελίδης είναι εχθρική έδρα για τους παίκτες του Λουτσέσκου, γιατί εκτός των άλλων το ΠΑΟΚ-Άρης είναι τυπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Ρουμάνος προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς να φτιάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, να τους βάλει το μαχαίρι στο στόμα, να μπουν ως κομάντος στο γήπεδο. Χωρίς αυτό να εξασφαλίζει τη νίκη, γιατί και ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα και έχει κίνητρο για να "κόψει" τον τίτλο από τον συμπολίτη.

Στα απόνερα όλων αυτών, υπάρχει ένα σενάριο με ενδιαφέρον από τη Θεσσαλονίκη για παίκτη του Δικέφαλου που αυτό το παιχνίδι θα είναι το τελευταίο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και, γενικότερα, το τελευταίο στη μεγάλη καριέρα του! Προφανώς αναφερόμαστε στον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που μπορεί να μην είχε ξεκαθαρίσει μέχρι πρόσφατα αν θα κρεμάσει τα παπούτσια του ή θα παίξει μπάλα για μια σεζόν ακόμα (υπάρχει ανοιχτό συμβόλαιο από τον Σαββίδη για όσο θέλει να συνεχίζει), αλλά το σενάριο αναφέρει συγκεκριμένα πράγματα.

Γιατί αυτό το φινάλε είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Πορτογάλος: Να σηκώσει τίτλο (αν τον σηκώσει!) ως αρχηγός τού ΠΑΟΚ μέσα στο Βικελίδης! Τι παραπάνω μπορεί να ζητήσει για φινάλε στην καριέρα του, ειδικά από τη στιγμή που η οικογένεια του Δικέφαλου είναι ανοιχτή για εκείνον: Θα φορέσει κοστούμι και θα αναλάβει ρόλο στην ΠΑΕ.

Κοντός ψαλμός αλληλούια για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η είδηση/σενάριο από τη Θεσσαλονίκη. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό μοιάζει να είναι το πιο πιθανό σενάριο...