ΠΑΟΚ: Οι Αυστριακοί μοιάζουν αποφασισμένοι να κάνουν δικό τους τον Γιάννη Κωνσταντέλια και αυτό αποτυπώνεται και από την προσέγγιση των Μίντια της χώρας, χαρακτηρίζοντας τον «Ντέλια» ως «μια από τις πιο καυτές μετοχές του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν είναι περίεργο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων».

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του Kicker «μιλάμε για 15 εκατ. ευρώ, η Σάλτσμπουργκ είχε ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από ένα χρόνο, αλλά ο ΠΑΟΚ θεώρησε ότι η προσφορά ήταν ανεπαρκής εκείνη την εποχή. Σε περίπτωση πώλησης, θα είναι μία μεταγραφή ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ. Η τελευταία ήταν του Χρήστου Τζόλη στα 13 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας όμως, ο Γιάννης μπορεί να πάει πέρα από αυτό το ποσό.

Το Kicker απευθύνθηκε και στον συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος τόνισε πως στην Ελλάδα το σημαντικότερο είναι η επιτυχία παρά οι πωλήσεις, κόντρα στην φιλοσοφία που επικρατεί στην Αυστρία. Μιλώντας για τον Κωνσταντέλια, δεν είχε παρά να πει μόνο θετικά πράγματα: «Είναι ο τύπος ποδοσφαιριστή στην επίθεση που μπορεί πραγματικά να παίξει οποιοδήποτε σύστημα. Έχει εξαιρετική τεχνική. Έχει ταχύτητα, είναι καλός με την μπάλα. Θα έλεγα ότι είναι μακράν η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση Έλληνα παίκτη αυτή τη στιγμή. Ο ΠΑΟΚ φυσικά θα έχανε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αν έφευγε... Πρώτα και κύρια, φυσικά, θα ήθελα να μείνει μαζί μας. Αν όμως κάνει ένα νέο βήμα, τότε πρέπει να πάει σε ένα κλαμπ που του ταιριάζει.

Αν είναι να πάει στην Σάλτσμπουργκ, τότε να περιμένετε πολλά από τον Γιάννη. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, μπορεί να κάνει μαγικά πράγματα. Έχει την ποιότητα να παίξει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα».

Για το αν τον ρωτούν οι συμπαίκτες του για το αυστριακό πρωτάθλημα, ο Σβαμπ σημείωσε: «Βασικά, οι παίκτες με ρωτούν πάντα για το αυστριακό πρωτάθλημα. Όχι μόνο ο Γιάννης, αλλά και άλλοι».

Όσο για τον ΠΑΟΚ και το τι επρόκειτο να κάνει το καλοκαίρι; «Ο πρόεδρος σίγουρα θα επενδύσει στην ομάδα. Ανεξάρτητα αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις ή όχι, σίγουρα κάτι θα γίνει για να έχουμε μια ακόμη πιο δυνατή ομάδα».