Ανατροπή υπήρξε με το μέλλον τού Ματιέ Βαλμπουενά στον Απόλλωνα, καθώς μπορεί ο Γάλλος εξτρέμ να απέδειξε ότι παρά την ηλικία του (39 ετών) μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο - Είναι γεγονός ότι με την παρουσία του έμεινα όλοι ικανοποιημένοι. Ακόμα και ο προπονητής του στη Λεμεσό που, παρόλα, αυτά εισηγήθηκε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Γιατί εισηγήθηκε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του; Γιατί τον προσεχή Σεπτέμβριο θα είναι 40 ετών και, προφανώς, κανένας προπονητής δεν θα έδινε ένα σεβαστό ποσό (200.000+ ευρώ) για να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή 40 ετών, που αν μείνει στην ομάδα δεν θα είναι για να κάθεται στον πάγκο αλλά για να παίζει.

Σε κάθε περίπτωση ο Βαλμπουενά δεν θα συνεχίσει στον Απόλλωνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Όσοι έχουν επικοινωνήσει μαζί του, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Τι θα κάνει; Αρχικά να πούμε ότι, παρά το γεγονός ότι το οικονομικό προφανώς δεν είναι κίνητρο για τον Ματιέ μετά από αυτή τη σπουδαία καριέρα. Οπότε μπορεί να βρεθεί ομάδα στην Κύπρο για να του προσφέρει το ταβάνι των συμβολαίων της (και να του δείξει πόσο τον σέβεται και τον υπολογίζει με αυτόν τον τρόπο) για να παίξει μια ακόμα σεζόν ποδόσφαιρο.

Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να κάνει κάτι τέτοιο; Πολύ περισσότερο στον Ολυμπιακό, με ρόλο εντελώς περιορισμένο βέβαια, για να κλείσει την καριέρα του; Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Eιδικά από τη στιγμή που και το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδα στην Ελλάδα (Βόλος). Σε κάθε περίπτωση ο Ματιέ θα συνεχίσει να παίζει. Με πιθανότερο προορισμό, όμως, την Κύπρο. Τουλάχιστον με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Αυτός που δύσκολα θα βρει νέο συμβόλαιο στην Κύπρο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από τη Μεγαλόνησο, είναι ο Αμρ Ουάρντα. Έχει παίξει σε Ανόρθωση, Απόλλωνα Λεμεσού και Δόξα Κατωκοπιάς (στην τελευταία για 10-15 μέρες το περασμένο καλοκαίρι!), αλλά από τη Μεγαλόνησο μάθαμε ότι δεν υπάρχει καμία μεγάλη ομάδα για να του προσφέρει συμβόλαιο.

Τυπικά, με το όνομα που έχει εκεί, ούτε από μικρή ομάδα δεν καταφέρει να βρει προσφορά ο Ουάρντα. Αν και κάποιοι τον "βλέπουν" στον Ατρόμητο λόγω του Πάμπλο Γκαρσία αλλά και του προηγούμενο καλού περάσματος που είχε από την ομάδα. Ίδωμεν...