Άρης: Κανένας δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι ο Λορέν Μορόν ήταν από τα σημεία αναφοράς της φετινής Super League. Στις ικανότητες, στην ποιότητα και στην εκτελεστική δεινότητα του Ισπανού ο Αρης βρήκε μετά από πολλά χρόνια έναν επιθετικό που… τα βάζει. 

Ο Μορόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με τα 20 γκολ που πέτυχε και όπως είναι λογικό οι αριθμοί του ανέβασαν τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Με βάση την πρόσφατη αξιολόγηση στο transfermarkt ο Ισπανός επιθετικός αύξησε την αξία του κατά 500 χιλιάδες ευρώ. Ερχόμενος στον Αρη η αξία του ήταν στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ και μετά από μια εντυπωσιακή χρόνια στην Ελλάδα πλέον κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια. 

Η μεγαλύτερη αξία που πήραν ποτέ οι (ποδοσφαιρικές) μετοχές του Μορόν ήταν το 2019, όταν αγωνιζόταν στη Μπέτις και κόστιζε 20.000.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός ξεχώρισε όλη τη σεζόν σαν τη μύγα μες το γάλα καθώς είναι ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές -από τους οποίους υπήρχαν υψηλές απαιτήσεις -που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και… έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω δικαιώνοντας τους ανθρώπους του Αρη για την ορθότητα της επιλογής του το περασμένο καλοκαίρι, κυρίως για την επιμονή τους τότε να αποκτήσουν από την Μπέτις. 

Χαρακτηριστικό της σημαντικής συνεισφοράς του Μορόν στο παιχνίδι της ομάδας, είναι ότι πέτυχε τα 20 από τα 44 συνολικά γκολ του Αρη. Δηλαδή σκόραρε το εντυπωσιακό 45% των τερμάτων! Κάτι λιγότερο από τα μισά, αφού οι άλλοι 14 παίκτες που βρήκαν δίχτυα μοιράζονται το υπόλοιπο 55% ενώ κανείς δεν κατάφερε να πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε 36 αγώνες, πλην φυσικά του Ισπανού φορ.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της δημοφιλούς ιστοσελίδας transfermarkt, δύο ακόμη ποδοσφαιριστές του Αρη ανέβασαν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο. Ο Άλβαρο Ζαμόρα τις διπλασίασε καθώς ερχόμενος στους Κιτρινόμαυρους από την Κόστα Ρίκα και μετά τις πρώτες του συμμετοχές η αξία του ήταν 350 χιλιάδες ευρώ και πλέον έχει εκτοξευτεί στις 700 χιλιάδες, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής χρηματιστηριακή αξία του παίκτη. 

Προφανώς έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι στον Αρη ήταν ενεργός και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 40 συμμετοχές, τρία γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις που πήρε χρόνο καθώς επίσης και η παρουσία του στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Σε καμία περίπτωση ο 22χρονος winger δεν αποτέλεσε σημείο αναφοράς, είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα και πολλά περιθώρια εξέλιξης. Ο δεύτερος που επίσης ανέβασε τις μετοχές του είναι ο Κίκε Σαβέριο, ο οποίος σχεδόν τις τριπλασίασε! 

Για την ακρίβεια, τον περασμένο Δεκέμβριο κοστολογούνταν στις 200 χιλιάδες ευρώ και πλέον η αξία του ανέρχεται στις 500 χιλιάδες. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο 24χρονος ταλαιπωρήθηκε στο ξεκίνημα της σεζόν από σοβαρό τραυματισμό, χάνοντας σχεδόν το πρώτο μισό του Πρωταθλήματος και ολοκλήρωσε τη χρονιά με 27 συμμετοχές, πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι καμία άλλη αξία ποδοσφαιριστή από το Κιτρινόμαυρο ρόστερ δεν μεγάλωσε.

Πηγή: metrosport.gr