Ένα όνομα με μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στο ρεπορτάζ τού ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες, καθώς με τον Δικέφαλο έχει συνδεθεί ο Αντρέ Ραμάλιο - Βραζιλιάνος σέντερ μπακ που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ μπροστά από την άμυνα.

Ο 32χρονος άσος έχει μακρά θητεία στην Ευρώπη (βρίσκεται εδώ από το 2011, ήδη από την ηλικία των 19 ετών), καθώς έχει φορέσει, μεταξύ άλλων, τις φανέλες των Σάλτσμπουργκ, Λεβερκούζεν, Μάιντς και Αϊντχόφεν, με την τελευταία να μην ανανεώνει το συμβόλαιό του που λήγει σε λίγες μέρες.

Το market value του παίκτη ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ (το υψηλότερο που έχει φτάσει είναι τα 4,5 εκατ. ευρώ) και, προφανώς, η περίπτωσή του συνδέεται με εκείνη του Εκόνγκ: Στον βαθμό που ο Νιγηριανός στόπερ είναι φευγάτος από την ομάδα, ο Ραμάλιο μπορεί άνετα όχι μόνο να καλύψει το κενό του στην άμυνα αλλά και να αναβαθμίσει τη θέση.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο είχε 46 συμμετοχές (6 από τις οποίες ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ), 3 γκολ και 1 ασίστ, αλλά είναι δεδομένο ότι έχει κλείσει ο κύκλος του στο Αϊντχόφεν. Τo sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Στέφανο Γιωτάκη, που γνωρίζει άριστα το ολλανδικό ποδόσφαιρο, για να συλλέξουμε πληροφορίες που θα εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ.

"Εγκεφαλικός και όχι σκυλί - Χειροκρότημα στην Τούμπα - Αναβάθμιση από Εκόνγκ"

"Τον είχαν πάρει 3-4 χρόνια πριν από τη Σάλτσμπουργκ. Είναι ηγετική φυσιογνωμία, αλλά δεν αποφεύγει τις γκέλες γιατί προσπαθεί να βοηθήσει και στο build up. Δεν είναι αυτός που θα βγει πρώτος στην μπάλα, δεν είναι σκυλί κ.λπ. Είναι πιο εγκεφαλικός", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

"Παίζει με πάθος, στην Τούμπα θα κερδίσει το χειροκρότημα, αλλά για να μην τον ανανεώνει σημαίνει ότι έκλεισε τον κύκλο του".

Αναβάθμιση στη θέση αν τελικά έρθει;

"Για τον ΠΑΟΚ που έχει Κουλιεράκη, μπορεί να γίνει καλύτερος. Καμία σχέση με τον Εκόνγκ που είδαμε φέτος για παράδειγμα. Είναι παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, καλός στόπερ, και μεταγραφή που δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ ανοίγει το παιχνίδι. Κάνει το βήμα παραπάνω".

Οπότε θεωρείς θετική εξέλιξη αν έρθει στην Ελλάδα;

"Μου αρέσει ως μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, έχει και παραστάσεις Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι θα είναι μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τον Εκόνγκ".

Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες για την περίπτωσή του;

"Οι προτάσεις του είναι από ομάδες που δεν παίζουν στην Ευρώπη. Μου αρέσει ως παίκτης. Και είναι σε ηλικία που έρχεται για να δώσει εμπειρία, έχει παίξει και αμυντικός μέσος".