Η διατήρηση του βασικού κορμού του πρωταθλητή ΠΑΟΚ είναι, κατόπιν σφοδρής επιθυμίας και του Λουτσέσκου, η βασική προτεραιότητα στον σχεδιασμό της νέας ομάδας και υπό αυτό το πρίσμα, στο προσκήνιο είναι οι περιπτώσεις Κεντζιόρα, Σβαμπ και κυρίως Μεϊτέ.

Η πιο απαιτητική απ’ όλες είναι αυτή του Σουαλιό Μεϊτέ, καθώς ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπενφίκα και για να παραμείνει κάτοικος Τούμπας θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για την εξαγορά των δικαιωμάτων του. Με βάση τον δανεισμό που είχε γίνει πέρυσι, η ρήτρα αγοράς είχε μπει στα 4 εκατομμύρια ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο ευθύς εξαρχής ότι ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να ρίξει την τιμή του Γάλλου μέσου, καθώς στα 30 του γνωρίζει και η Μπενφίκα ότι δεν θα μπορέσει να τον πουλήσει αλλού πιο ακριβά. 

Η επαφή των δύο συλλόγων έγινε απευθείας από την Μαρία Γκοντσαρόβα με τον Ρουί Κόστα, τον πρόεδρο της πορτογαλικής ομάδας. Η επικεφαλής των οικονομικών της ΠΑΕ κατέγραψε θετική διάθεση από τον βετεράνο άσο, νυν πρόεδρο της Μπενφίκα και κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αλλάζει κάτι με το ποσοστό μεταπώλησης που θα κρατήσει η Μπενφίκα. 

Εντός των ημερών αναμένεται απάντηση και στην Τούμπα αισιοδοξούν ότι θα είναι θετική. Εφόσον αυτό συμβεί, τότε θα γίνουν και οι τελικές επαφές με τον ίδιο τον Μεϊτέ. Με τον θηριώδη χαφ δεν καταγράφηκε μεγάλη διαφορά (ο Γάλλος ζητά 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ο ΠΑΟΚ προσφέρει 1,2 εκατομμύρια) και όλα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερα έντονη διαπραγμάτευση. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που τον θέλουν, ωστόσο, ο Μείτέ περιμένει Μπενφίκα και ΠΑΟΚ για να κλείσει στον Δικέφαλο. 

Κεντζιόρα και Σβαμπ δείχνουν πολύ κοντά

Όσον αφορά στις άλλες δύο υποθέσεις νέων συμβολαίων, Τόμας Κεντζιόρα και Στέφαν Σβαμπ δείχνουν να είναι πολύ κοντά στην παραμονή. Ο Πολωνός αμυντικός, μέσω του ατζέντη του, έχει βρει σημείο επαφής με τον ΠΑΟΚ και περιμένει να καταλήξει σε συμφωνία η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ και με την Ντιναμό Κιέβου, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Από την άλλη πλευρά, με τον Αυστριακό, ο ΠΑΟΚ συζητά για μονοετές συμβόλαιο, όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσει ης συμφωνία, αν και πάντα τέτοια εποχή ομάδες της πατρίδας του προσπαθούν να τον δελεάσουν.

Πηγή: metrosport.gr