Ο Ντάνι Γκαρθία είναι γέννημα θρέμμα στη χώρα των Βάσκων και ένας πάρα πολύ καλός αμυντικός χαφ. Μεγάλωσε βλέποντας τον Στίβεν Τζέραρντ και τον Ρούμπεν ντε λα Ρεντ και αυτούς είχε ποδοσφαιρικά πρότυπα.

Ο Βάσκος μέσος βγήκε από την ακαδημία νέων της Ρεάλ Σοσιεδάδ, πέρασε από το Αλικάντε και έγραψε ιστορία ως ποδοσφαιριστής στην Εϊμπάρ. Εκεί μεγάλωσε ποδοσφαιρικά και έχει πετύχει όλες τις ανοόδους με την ομάδα.

Ενα αστέρι που δεν λάμπει

Βήμα-βήμα καθιερώθηκε ως βασικός ποδοσφαιριστής και παρότι η θέση του είναι αμυντικός χαφ, έχει καλό χειρισμό της μπάλας και προσφέρει καλή διέξοδο για την ομάδα του.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που φέρνει απόλυτη ισορροπία στο σύστημα της. Είναι από τους λεγόμενους παίκτες που δεν λάμπουν υπερβολικά αλλά θέλουν όλοι οι προπονητές στην ομάδα τους. Για αυτό τον αγάπησε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όταν τον είχε υπό τις οδηγίες του στην Εϊμπάρ και τώρα τον θέλει και στον Ολυμπιακό.

Έγραψε ιστορία στην Εϊμπάρ

Ο Ντάνι Γκαρθία έγινε ο πρώτος παίκτης της Εϊμπάρ που έπαιξε 100 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία. Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο του, κανείς δεν αμφέβαλλε για τη δέσμευση ενός παίκτη που οι οπαδοί μπόρεσαν να δουν να μεγαλώνει ως επαγγελματίας και ως άτομο.

Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση τον έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο και το 2018 βρέθηκε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ήταν τέτοια η εξέλιξή του που αποχαιρετά τον Σαν Μαμές με το Κύπελλο Ισπανίας στις πλάτες του.

Τον «βάραινε» το περιβραχιόνιο

Ο Ντάνι έχει τη λύπη που δεν έπαιξε με την Αθλέτικ στην Ευρώπη. Μπορεί να είναι 34 ετών, αλλά συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό με εκείνο το παιδί που άρχισε να κλωτσάει μια μπάλα στη Ζουμαράγκα. Ο Βάσκος αποχωρεί από την Μπιλμπάο έπειτα από έξι χρόνια στα οποία σημείωσε 194 συμμετοχές. Παραδέχθηκε ότι του έκανε καλό να αφήσει πίσω του την ευθύνη του αρχηγού που, κατά καιρούς, τον έκανε να απαιτεί πάρα πολλά από τον εαυτό του. 

Ο Ντάνι Γκαρθία αποχαιρέτησε ως βασικός την Αθλέτικ, μια αναγνώριση που του χάρισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Λατρεύει το ποδόσφαιρο

Όταν είχε πάρει τη μεταγραφή για τα «λιοντάρια» είχε περιγράψει τον εαυτό του ως "αμυντικό και τακτικό" παίκτη. Τόνισε ότι θα μπορούσε να προσφέρει «ισορροπία» και ότι «λατρεύει πολύ το ποδόσφαιρο».

Του αρέσει να βλέπει ποδόσφαιρο, από αγώνα τρίτης κατηγορίας μέχρι Champions League. Το ποδόσφαιρο τον συγκινεί. Μπορεί για κάποιους να είναι απλώς το βιοποριστικό τους, αλλά εκτός γηπέδου δεν το ζουν. Για τον Ντάνι είναι κάτι παραπάνω. Δεν είναι ο τρόπος ζωής του, είναι η ζωή του!

Τα τατουάζ στις γάμπες

Ο 34χρονος άσος έχει κάποια χαρακτηριστικά τατουάζ στις γάμπες του. Ειδικά αυτό στα αριστερά, τον ορίζει ως μέσο: καταστροφέα. Είναι η σιλουέτα ενός παίκτη που κάνει ένα επιθετικό τάκλιν σε έναν άλλο ποδοσφαιριστή για να του αρπάξει την μπάλα. Και δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες παίκτες που αντέδρασαν στην εικόνα και πολλοί από αυτούς είχαν επαφή με τον Βάσκο μέσο στους αγωνιστικούς χώρους.

Φίλος ο Μεντιλίμπαρ

«Περισσότερο από προπονητής είναι ένας αληθινός φίλος ο Μεντιλίμπαρ, ένας από αυτούς που λένε πάντα πράγματα ο ένας στο πρόσωπο του άλλου και τα πήγαμε καλά από τη 2η κατηγορία έως την πρώτη με την Έιμπαρ», είπε ο Ντάνι Γκαρθία πριν τον τελικό του Conference League και ευχήθηκε στον Ολυμπιακό να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ποιός ξέρει, ίσως από εδώ και πέρα να σηκώνει τρόπαια και με τον Ολυμπιακό..