Ο "Ευαγγελιστής" αποκαλύπτει το νεοσύστατο... φαν κλαμπ από 3 μεγάλους προπονητές για τον Έσε του Ολυμπιακού ενώ προσεγγίζει το ποσό ρεκόρ που μπορεί να φτάσει προσεχώς η "τιμολόγησή" του. Και έχει ένα αποκαλυπτικό/μοναδικό follow up για την περίπτωση του Δανού "kliller" Mπρειθγουέιτ, που ο ΠΑΟΚ "έδωσε" πως είναι ο Νο 1 στόχος του για την θέση του σέντερ φορ.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΕΣΕ: Δεν είναι μόνο η Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει... εντυπωσιαστεί με τα κατορθώματα Αργεντινού μέσου. Τόσο η Ίντερ, όσο και η Λεβερκούζεν, οι δύο νέες πρωταθλήτριες Ιταλίας και Γερμανίας αντίστοιχα, έχουν επίσης βάλει στο μεταγραφικό τους στόχαστρο ενόψει καλοκαιριού τον άσσο του Ολυμπιακού! Και το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί... γούστο των ίδιων, των τριών σπουδαίων προπονητών, από τις παραπάνω ομάδες που έχουν "εστιάσει" στον Εσε. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή ο 22,5 χρόνος Αργεντινός, από την πρώτη του σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κατάφερε να δημιουργήσει ... φαν κλαμπ από προπονητές του βεληνεκούς Σιμεόνε, Ιντζάγκι, Τσάμπι Αλόνσο!!! Απίστευτο! Και όχι άδικα νομίζω... Ο Έσε έπαιζε non stop σε υψηλές εντάσεις, ταχύτητες και αποστάσεις, ξεπερνώντας τα 4.000 αγωνιστικά λεπτά στην σεζόν. Έτρεχε, πίεζε, μάρκαρε, κάλυπτε, έκλεβε, μοίραζε πατούσε από την μια περιοχή ως την άλλη. Σε 9 ματς στο Conference ο Έσε μέτρησε 900 λεπτά, με σχεδόν 81% ακριβείς πάσες, 55 ανακτήσεις (recovered), 28 τάκλιν και 3 μπλοκ σε τελικές αντιπάλου. Συν 1 γκολ και την ασίστ στον Τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!! Μιλάμε για τον ορισμό του σύγχρονου χαφ σε τοπ επίπεδο, σε σούπερ ηλικία και με το διπλό... προτέρημα για μεταγραφή : είναι Αργεντινός αλλά παίζει με πολωνικό διαβατήριο! Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς αναλυτές δεν είναι δύσκολο να πιάσει τιμή... 25.000.000 ευρώ και ενώ η σημερινή χρηματιστηριακή του αξία είναι 10 εκατομμύρια!!

ΠΙΝΙ ΖΑΧΑΒΙ: Ο διάσημος μεγαλοατζέντης είναι ο εκπρόσωπος του 33χρονου  Μάρτιν Μπρειθγουέιτ, με τα 3.500.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία. Και την προηγούμενη/τελευταία φορά που ο Ζάχαβι έκανε δουλειά στην Ελλάδα ήταν με τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, του Φίλιπ Ζιγκερνάγκελ! Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει συμφωνία με έναν άλλον πελάτη του Ζάχαβι, τον δεξιό μπακ Βαλεντίν Ροζιέρ, ο οποίος αντί να πάει στην Τούμπα ως δανεικός από την Μπεσίκτας τελικά τον πήγε στην Γαλλία και την Νις! Όλος αυτός ο πρόλογος απαραίτητος για να καταδείξουμε εκτός από το δύσκολο και το εξαιρετικά περίπλοκο της περίπτωσης του διεθνή Δανού στράικερ της Εσπανιόλ, ο οποίος από χθες βράδυ εμφανίζεται στα ελληνικά ΜΜΕ ως βασικός στόχος του ΠΑΟΚ (προφανώς και ήταν διαρροή από Τούμπα το θέμα) για την θέση του φουνταριστού της νέας σεζόν...

ΜΑΡΤΙΝ ΜΠΡΕΙΘΓΟΥΕΙΤ: Έμεινε στην Εσπανιόλ την περασμένη σεζόν, παρότι αυτή υποβιβάστηκε και παρότι λόγω... La Liga 2 έφαγε μεγάλο κούρεμα (35%) στο υψηλότατο συμβόλαιο που έχει και πλησιάζει στα 2.200.000 ευρώ (μέχρι το 2025). Την βοήθησε βέβαια με τα 22 γκολ του να μπει στα μπαράζ ανόδου/επιστροφής της στην La Liga. Θα παίξει μαζί της στα δυο ματς με την Χιχόν (9 και 13/6) κι αν την αποκλείσει  θα δώσει άλλα δυο ματς με τον νικητή του Ειμπάρ - Οβιέδο. Αν, λοιπόν, η πρώτη δυσκολία στην υπόθεση  Μπρειθγουέιτ για τον ΠΑΟΚ είναι ο agent Ζάχαβι, η δεύτερη έχει να κάνει λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων του άσου στην Εσπανιόλ, οι οποίες μπορούν να τραβήξουν μέχρι 23 Ιουνίου και μέχρι τότε δεν μπορεί να κλείσει πουθενά!! Άρα θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να τον περιμένει. Τρίτη δυσκολία είναι το μπερδεμένο καθεστώς απεμπλοκής του από το κλαμπ της Βαρκελώνης. Σύμφωνα με τους ΠΑΟΚτζήδες αν η Εσπανιόλ ανέβει τότε το buy out του Μπρέιθγουέιτ είναι 600.000 ευρώ ενώ σε αντίθεση περίπτωση φεύγει ως ελεύθερος. Η δική μας πληροφόρηση από την ισπανό-αγγλική πιάτσα agents πάντως αμφισβητεί και τα δυο παραπάνω. Τέταρτη δυσκολία, για τον Μπρειθγουέιτ πως ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον από Ισπανία Λας Πάλμας / Λεγκανές ( η πρώην του ομάδα, που επέστρεψε στην La Liga , από την οποία είχε πουληθεί 18 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2020 στην Μπαρτσελόνα) αλλά και η Πρεμιερλιγκάτη Ίπσουιτς!!

Στο δια ταύτα: ο ΠΑΟΚ βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για το νέο σέντερ φορ στοχεύοντας στον Μπρειθγουέιτ αφού στην περίπτωση του Δανού θα χρειαστεί/απαιτηθεί χρόνος, υπομονή, ευελιξία, χρήμα και... τύχη!!! Και κάτι τελευταίο: τον Μπρειθγούειτ είχε κινηθεί να φέρει στον Ολυμπιακό ο Αντόνιο Κορδόν το περασμένο καλοκαίρι, ήταν στις πρώτες επιλογές του, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον υποβιβασμό της Εσπανιόλ, ακόμη και ως δανεικό (τότε το buy out του ήταν στα 7.000.000 ευρώ). Ανάλογα τι θα γίνει με τον Ελ Κααμπί, μέσα στο καλοκαίρι, δεν αποκλείω ο Μπρειθγουέιτ να απασχολήσει ξανά τους Κυπελλούχους Ευρώπης. Κρατήστε το..