Τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ έχουν "οργώσει" οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για να βρουν Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ρόστερ του συλλόγου και, παράλληλα, να ενισχύσουν το ελληνικό του στοιχείο.

Με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σειρά από ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που έχουν εντοπίσει και φαίνεται ότι ετοιμάζονται για να τους κάνουν δικούς τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τερματοφύλακα Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου, της Κηφισιάς, που φέτος διένυσε μια πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα τής ομάδας του.

Στα 29 του χρόνια η περίπτωσή του θυμίζει λίγο την αντίστοιχη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, που πήρε σχετικά μεγάλος την ευκαιρία σε τοπ κλαμπ (τον ΠΑΟΚ τότε), αν και είναι σαφές ότι ο Αναγνωστόπουλος αν αποκτηθεί θα είναι για τρίτη λύση στην ιεραρχία. Τζολάκης και Πασχαλάκης θα μοιραστούν τη θέση του Νο1 - Με τον νεαρό Έλληνα άσο να μην έχει ανανεώσει βέβαια ακόμα.

Ο Αναγνωστόπουλος έχει μείνει ελεύθερος από την Κηφισιά, δεδομένου ότι η συμφωνία του με την ομάδα έληγε μετά το τέλος τής σεζόν και από τη στιγμή που υποβιβάστηκε δεν θέλει να την ακολουθήσει στη Σούπερ Λιγκ 2, γεγονός που κάνει ακόμα πιο εύκολη την απόκτησή του.

Ο πεπειραμένος άσος είχε αρχίσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής τού Παναθηναϊκού και ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Στέφανο Κοτσόλη, ενώ μέχρι στιγμής έχει περάσει από τον Άρη, τον Απόλλωνα, τον Ιωνικό και την Κηφισιά. Μάλιστα, στον Παναθηναϊκό είχε ως προπονητή τον Παναγιώτη Αγριογιάννη, που τώρα βρίσκεται στον Ολυμπιακό (μετά από ένα διάστημα παραμονής στη Νότιγχαμ Φόρεστ), με τον Αναγνωστόπουλο να πίνει νερό στο όνομα του προπονητή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού. 

"Έχει δουλέψει καλά από την εποχή του Παναθηναϊκού - Εμπιστοσύνη από Αγριογιάννη - Έμπειρη τριάδα"

Η εκτίμηση, προφανώς, είναι αμοιβαία για να υπάρξει ενδιαφέρον τού Ολυμπιακού για τον 29χρονο άσο. Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Μανίκα, διεθνή παλαίμαχο τερματοφύλακα που, ως τεχνικός διευθυντής, είχε πάρει στον Απόλλωνα τον Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να μας μιλήσει για τον παίκτη και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

"Καλό παιδί και πολύ καλός τερματοφύλακας, με πολύ καλή παρουσία στην Κηφισιά. Έχει τεχνική, έχει δουλέψει καλά από την εποχή που ήταν στον Παναθηναϊκό με τον Αγριογιάννη και είναι σημαντικό ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τον νυν προπονητή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού", σχολίασε αρχικά ο Α. Μανίκας και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Έκανε καλό πρωτάθλημα με την Κηφισιά και ανέδειξε τα στοιχεία του: Έχει καλά αντανακλαστικά, είναι καλός κάτω από την εστία του, με καλή τεχνική". 

Μπορεί να βάλει πίεση στον Πασχαλάκη για τη θέση τού Νο2 στον Ολυμπιακό;

"Το δίδυμο που έχει ο Ολυμπιακός είναι συγκεκριμένο, με τον Τζολάκη που είναι μεγάλο ταλέντο και τον Πασχαλάκη που είναι ήδη διαμορφωμένος τερματοφύλακας. Με τον Αναγνωστόπουλο παίρνει ένα παιδί έμπειρο, για να δημιουργήσει μια έμπειρη τριάδα".