Με ένα όνομα από το πάνω ράφι έχει συνδεθεί ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς ο Δικέφαλος θέλει να φέρει στην Ελλάδα τον Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ.

Ο 33χρονος επιθετικός, διεθνής με την Εθνική ομάδα τής Δανίας και με θητεία στην Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2022, είναι μέλος τής Εσπανιόλ και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Στην Ισπανία γράφουν αντιφατικές πληροφορίες για το αν μπορεί να μείνει ελεύθερος και το ύψος του buy out που έχει στο συμβόλαιό του, παρόλα αυτά είναι σαφές ότι με τη φετινή σεζόν που έχει πραγματοποιήσει στη Segunda Division με 22 γκολ και 2 ασίστ, η περίπτωσή του θα απασχολήσει κόσμο και κοσμάκη.

Η διαφορά για τον Δικέφαλο είναι ότι έχει μπροστά του την προοπτική των ομίλων τού Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι το αγωνιστικό κίνητρο μπορεί να είναι πολύ υψηλό. Το market value τού παίκτη φτάνει στα 3,5 εκατ. ευρώ (πριν από μερικά χρόνια είχε σκαρφαλώσει στα 12,5 εκατ. ευρώ!) και στην καριέρα του έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε Μίντλεσμπρο, Λεγανές, Τουλούζ και Μπαρτσελόνα.- Μάλιστα έχουν πληρωθεί συνολικά για εκείνον 36,3 εκατ. ευρώ σε transfer fees.

 

"Έτσι πήγε στην Μπαρτσελόνα - 15+ γκολ στον ΠΑΟΚ - Πολύ καλύτερος από Σαμάτα και Μπράντον Τόμας"

Μπορεί να αφήσει την Ισπανία και τις προοπτικές που μπορεί να ανοιχτούν εκεί, για να έρθει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ; Κι αν τελικά το κάνει, τι είναι αυτό που θα δώσει στην επιθετική γραμμή του Δικέφαλου; Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, για να πάρουμε απαντήσεις.

"Ήταν στην Μπαρτσελόνα για 1,5 χρόνο, αν και είναι περίεργος τύπος. Όταν έφυγε από τη Λεγανές και πήγε Μπάρτσα ήταν στο πικ της καριέρας του. Είχε ένα σοβαρό τραυματισμό ο Ντεμπελέ, οπότε στο παράθυρο των μεταγραφών του Γενάρη, μπορούσαν να κάνουν μια έξτρα μεταγραφή επειδή υπήρχε μακροχρόνια τραυματίας. Κάπως έτσι πήγε στις 20 Φεβρουαρίου, για να μείνει ένα εξάμηνο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στη συνέχεια όμως κάθισε πάνω στο συμβόλαιό του, δεν έφευγε, αν και υπήρχε πίεση από όλους για να αποχωρήσει. Τελικά συνέχισε στη Βαρκελώνη, αλλά πήγε στην Εσπανιόλ. Ήθελε να συνεχίσει στη Βαρκελώνη γιατί είχε κάποιες δουλειές εκεί".

Ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν και ξεχωρίζει;

"Είναι επιθετικός που τα έχει όλα, εκτός από τεχνική για το πολύ υψηλό επίπεδο που ήθελε να παίξει. Βέβαια έτσι κι αλλιώς είναι διαφορετικά τα δεδομένα στην Ελλάδα. Είναι γρήγορος, πρεσάρει καλά ως πρώτος παίκτης στην επίθεση, έχει καλή επαφή με το γκολ".

Είναι καλή λύση για τον ΠΑΟΚ;

"Είναι από καλή λύση και πάνω. Βασικός για πολλά χρόνια στην εθνική ομάδα της Δανίας. Μπορεί να βάλει 15+ γκολ στην Ελλάδα, ανάλογα με πόσα γκολ θα βάλει και ο ΠΑΟΚ βέβαια. Κινείται στον χώρο πολύ, ταιριάζει με το παιχνίδι που αρέσει στον Λουτσέσκου. Σε σχέση με τον Σαμάτα δεν το συζητάμε ότι είναι πολύ καλύτερος, όπως και σε σχέση με τον Μπράντον Τόμας".