Mε την ΑΕΚ έχει συνδεθεί το όνομα του Πόντους Αλμκβιστ, διεθνή Σουηδού εξτρέμ που ανήκει στη Ροστόφ αλλά την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε έπαιξε με τη μορφή δανεισμού στη Λέτσε. Όνομα που διαβάσατε για πρώτη φορά στο Sportdog.gr στις 11/5 στη στήλη του Ευάγγλου Μίχου!

Ο 24χρονος άσος έχει συμβόλαιο για μια ακόμα σεζόν με τη ρωσική ομάδα, που είχε δώσει περίπου 4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το 2020, αλλά τα τελευταία χρόνια τον παραχωρεί μόνιμα με τη μορφή δανεισμού.

Μπορεί να το κάνει ξανά με την Ένωση, λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων ανάμεσα σε Ρωσία-Ουκρανία, έναν χρόνο πριν το τέλος τού συμβολαίου του;

Καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν άριστα τη ρωσική πιάτσα ποδοσφαίρου, αναφέρουν ότι ακόμα κι αν ζητήσει χρήματα για την πώλησή του η Ροστόφ, αυτά δεν θα είναι πολλά. Αλλά λόγω των συνθηκών οι περισσότεροι φεύγουν δανεικοί ή βάζουν σε αναστολή τα συμβόλαιά τους.

Ταιριάζει στα πλάνα τού Ματίας Αλμέιδα, που γνωρίζει καλά τι ζητάει από τους παίκτες του στο γήπεδο; Αρχικά να πούμε ότι ο Αλμκβιστ αγωνίζεται, κυρίως, ως δεξιός εξτρέμ, αλλά μπορεί με άνεση να παίξει και στο αριστερό άκρο τής μεσαία γραμμής αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Καπως σαν τον Άμραμπατ δηλαδή.

Ως σωματότυπος αλλά και στιλ παιχνιδιού είναι κοντά στον Αϊτόρ, του Παναθηναϊκού, αν και ίσως να είναι πιο ταχύς, ενώ τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα τής Λέτσε (αγωνίστηκε για έναν χρόνο με τη μορφή δανεισμού από τη Ροστόφ) είχε 3 γκολ και 3 ασίστ με 32 ματς.

 

"Καλή τεχνική και διεισδυτικός στην περιοχή - Συγκλίνει και εκτελεί - Ταιριάζει στο πλανο Αλμέιδα"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που αναλύει αγώνες της Serie A και έχει άριστη γνώση τού ιταλικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να μας πει πώς τον είδε φέτος με τη φανέλα της Λέτσε.

Γιάννη, ποια είναι η άποψη που σχημάτισες για τον Αλμκβιστ;

"Δεξί εξτρεμάκι είναι με καλή τεχνική και διεισδυτικός στην περιοχή, μπορεί να συγκλίνει και να εκτελεί".

Πώς τα πήγε με τη φανέλα της Λέτσε;

"Έκανε πολύ καλό πρώτο γύρο, αλλά λόγω και τραυματισμού έπεσε στο δεύτερο μισό".

Ταιριάζει στο πλάνο του Αλμέιδα;

"Προφανώς! Σε 4-3-3 ή 4-2-3-1".