Μόνιμη θέση στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού έχει το τελευταίο διάστημα ο Ντάνι Γκαρθία, αν και είχε απασχολήσει ξανά και το καλοκαίρι του 2023 αλλά και εκείνο του 2022, καθώς οι Πειραιώτες φαίνεται ότι θέλουν έναν πεπειραμένο χαφ στο ρόστερ τους.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το συμβόλαιό του έχει λήξει και ψάχνει για την επόμενη ομάδα της καριέρας του, με τον προπονητή τού Ολυμπιακού να φαίνεται ότι έχει ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Ο Ιμπόρα θα αποχωρήσει για τη Λεβάντε και o Γκαρθία, που είχε άριστη σχεση με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τα χρόνια που συνυπήρξαν στην Έιμπαρ, μοιάζει ιδανική λύση για αντικαταστάτης του. Ειδικά από τη στιγμή που είναι μικρότερος σε ηλικία (-ο Ντάνι είναι 34 ετών και ο Ιμπόρα 36,5) και αγωνίζονται στην ίδια θέση.

Είναι όμως έτσι η κατάσταση ή μηπως υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που μας διαφεύγουν; Γιατί, για παράδειγμα, ο Ντάνι Γκαρθία είναι κομπάρσος στην Αθλέτικ Μπιλμπάο τα τελευταία δύο χρόνια, που η ομάδα τα πηγαίνει εξαιρετικά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην άκρη τού πάγκου της. Για αυτό δεν ανανεώνουν το συμβόλαιό του.

"Τίμιος χαφ αλλά δεν έχει παίξει με Βαλβέρδε - Δεν είναι αντι-Ιμπόρα - Κλασικό 6άρι που θα πάρει κάρτες"

Επίσης, μπορεί να είναι αμυντικός μέσος όπως και ο Ιμπόρα, αλλά είναι διαφορετική η ποιότητα που έχουν, η παρουσία τους στο γήπεδο κ.λπ. Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο-expert τού ποδοσφαίρου στην Ισπανία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για την περίπτωση του 34χρονου άσου, που όλα δείχνουν ότι θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Βαγγέλη, ποια είναι η άποψή σου για τον Ντάνι Γκαρθία;

"Τίμιος παίκτης, είχε κάνει καλές σεζόν με την Έιμπαρ και έτσι πήρε μεταγραφή στη Μπιλμπάο. Είχε παίξει εκεί τα δύο πρώτα χρόνια, που δεν ήταν καλή η Μπιλμπάο, αλλά πέρσι και φέτος που άλλαξε επίπεδο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν έπαιξε καθόλου".

Μπορεί να γίνει αντι-Ιμπόρα στο ρόστερ;

"Ποιοτικά δεν έχει σχέση με τον Ιμπόρα. Ο Ιμπόρα είναι tactical αμυντικός μέσος, ο άλλος είναι πιο σκληροτράχηλος και αμυντικογενής. Θα πάρει κάρτες, κλασικό 6άρι. Και ο Ιμπόρα, πλέον, είναι κλασικό 6άρι, αλλά είναι πολυποιοτικός, Παίζει με το μυαλό του πολύ και έχει άλλες παραστάσεις".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr