Δοκιμασμένη λύση από την Ισπανία έχει στο μπλοκάκι του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να ενισχύσει τα φτερά της επιθεσης, δεδομένου ότι το όνομα του Άλεξ Μπερενγκέρ έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό.

Ο 28χρονος εξτρέμ, που παίζει τόσο αριστερά όσο και δεξιά στην επίθεση, πέρασε την τελευταία 3ετία στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, του Ερνεστο Βαλβέρδε. Το market value τού παίκτη ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ το ευχάριστο νέο είναι ότι το συμβόλαιό του με την Μπιλμπάο λήγει σε λίγες ημέρες.

Παρόλα αυτά είναι κάπως δύσκολο να μην του προτείνει ανανέωση η ομάδα του Βαλβέρδε, δεδομένου ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ και, ως Βάσκος, έχει προτεραιότητα για να συνεχίσει.

Κινητικός εξτρέμ, θυμίζει κάπως τον Μαντσίνι τού Παναθηναϊκού ως σωματότυπος και κινησεολογία, σουτάρει, σκοράρει, πασάρει. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ειχε 41 συμμετοχές, 8 γκολ και 4 ασίστ και το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, άριστο γνώστη τού ποδοσφαίρου στην Ισπανία, για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

"Καλά χτυπήματα με το δεξί και στημένα - Δύσκολα θα τον αφήσει ο Βαλβέρδε - Βάθος στο ρόστερ"

"Πάρα πολύ καλή περίπτωση, έφυγε νωρίς από την Ισπανία, επέστρεψε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ήταν μπακ χαφ περισσότερο και κατέληξε να γίνει εξτρέμ", σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε: 

"Πολύ καλά χτυπήματα με το δεξί. Γράφει καλά νούμερα, παρότι δεν ήταν ποτέ βασικός στη Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, αλλά ήταν η πρώτη αλλαγή του στα πλάγια".

Τι τον κάνει να ξεχωρίζει;

"Έχει καλά χτυπήματα και στημένα".

Πιστεύεις ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα;

"Επειδή οι Βάσκοι έχουν πρόβλημα στο να βρουν Βάσκους παίκτες, πιστεύω ότι δύσκολα θα τον αφήσει να φύγει φέτος που θα παίξει στο Γουρόπα Λιγκ και θα θέλει άλλο βάθος. Ήταν 13ος και 14ος παίκτης του ρόστερ, όχι κάποιος που δεν έπαιζε".