Αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ ΑΕΚ μετά από 11 χρόνια, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να αποχωρήσει από την ηγεσία τού κλαμπ αφού πρώτα έφτιαξε το γήπεδο, έφερε στην ομάδα ξανά τίτλους και την έχει αφήσει με ένα δυνατό ρόστερ και τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη τού πάγκο της.

Ήδη ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, σε ένα deal που έχει φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ όπως αποκάλυψε το sportdog.gr, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα πρώτα σενάρια για την επόμενη μέρα και τις κινήσεις που θέλει να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης.

Ήδη υπάρχουν στο προσκήνιο τα ονόματα των Μπρινιόλι και Μαντί Καμαρά, καθώς ο μεν πρώτος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και ήδη φαίνεται ότι υπάρχει προσυμφωνία με τους Κιτρινόμαυρους, ενώ ο δεύτερος έχει μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό αλλά στο κόλπο υπάρχει ο ΠΑΟΚ και ομάδα από το εξωτερικό. Συν ότι φαίνεται να ζητάει 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να υπογράψει.

Γράφτηκε να ακόμα όνομα, ως ρεπορτάζ ευρείας λήψης, για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και αυτός δεν ήταν άλλος από Σέκο Φοφανά. O 29χρονος Γάλλος άσος, με θητεία σε Λοριάν, Μάντσεστερ Σίτι, Φούλαμ, Ουντινέζε, Λανς, Αλ Νασρ και Αλ Ιτιφάκ, που έχουν πληρωθεί 37 εκατ. ευρώ σε transfer fees μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Το market value τού παίκτη ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρω, ενώ παλαιότερα είχε σκαρφαλώσει μέχρι τα 32 εκατ. ευρώ. Ο Φοφανά είναι 8άρι υψηλού επιπέδου, που μπορεί όμως να δώσει λύσεις τόσο στη θέση 6 όσο και στη θέση 10, και έχει συμβόλαιο με την Αλ Νασρ (η οποία τον έδωσε στην Αλ Ιτιφάκ με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες) μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Μάλιστα είχε δαπανήσει 25 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2023 από τη Λανς.

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί ήδη έχει συνδέσει τον Φοφανά με την ΑΕΚ, αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί να είναι όντως εφικτή μια τέτοια μεταγραφή. Γιατί τα οικονομικα δεδομένα πίσω από την περίπτωσή του δεν είναι καθόλου απλά.

"Είναι δυνατόν να έρθει στην Ελλάδα; Θέλει να τον κρατησει η Αλ Ιτιφάκ, τον είχε δανεικό φέτος, θα συνεχίσει εκεί. Δε νομίζω ότι θα δώσει 25 εκατ. ευρώ για να τον πάρει, αλλά η Αλ Νασρ δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει να φύγει τσάμπα. Πιστεύω ότι θα ζητήσει ένα αξιόλογο ποσό, που μπορεί να δώσει και η Αλ Ιτιφάκ, δηλαδή 10-15 εκατ. ευρώ", ανέφερε μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης, που αναλύει αγώνες στο αραβικο ποδόσφαιρο και γνωρίζει πολύ καλά τι ισχύει εκεί...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr