Την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό έχουν βάλει ως πρώτη προτεραιότητα όλοι στο Λιμάνι, καθώς μπορεί το γλέντι για την κατάκτηση του Conference League να κράτησε αρκετές ημέρες, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είναι τεράστιος αθλητικός οργανισμός και ποτέ δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Γιατί θα πρέπει να εκπονηθεί ο σχεδιασμός και στη συνέχεια να μπουν στο φουλ οι μηχανές για να υλοποιηθεί. Κι εδώ δεν έχει τόσο πολύ ενδιαφέρον να πούμε τι θα γίνει με το υπάρχουν ρόστερ, καθώς ήδη στο θέμα με τίτλο Τρέλα Μαρινάκη μετά την κούπα, υπογράφει 3 top ονόματα - Ποιος...χαιρέτησε! () αναλύουμε τι θα γίνει με τις περιπτώσεις των Κάρμο, Ελ Κααμπί, Φορτούνη, Μασούρα, Ποντένσε, Τζολάκη, Όρτα.

Γιατί οι υπόλοιποι από εκείνους που ενδιαφέρον, από τον Πασχαλάκη και τον Ορτέγκα, μέχρι τον Έσε, τον Μάρτινς και τον Τσικίνιο, είναι "δεμένοι" με την ομάδα. Προφανώς και έχει ενδιαφέρον αν θα συνεχίσει ή όχι ο Γιόβετιτς και ο Αλεξανδρόπουλος, αλλά για αυτά έχουμε χρόνο.

Επιθετικός, αμυντικός μέσος, επιθετικός μέσος - Εντολή Μαρινάκη - Ψήνεται πολύ και ο Μεντιλίμπαρ

Αυτό που είναι σημαντικό τώρα, είναι να μιλήσουμε για τους ποδοσφαιριστές που δεδομένα θα βρεθούν στο ρόστερ του Ολυμπιακού, μετά από απόφαση τού Βαγγέλη Μαρινάκη! Προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο Λιμάνι θα ενισχυθούν δεδομένα με επιθετικό, αμυντικό μέσο και επιθετικό μέσο - Δηλαδή τους τρεις παίκτες από την Κ19 του Ολυμπιακού, που επίσης διακρίθηκε με ευρωπαϊκό τίτλο φέτος.

Ο Μεντιλίμπαρ, άλλωστε, είναι από πάνω από τις μικρές ομάδες από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό και τις παρακολουθεί - Ενώ ο Κάρλος Καρβαλιάλ, για παράδειγμα, δεν είχα δει ούτε έναν αγώνα. Με τον Μεντιλίμπαρ, που έχει μάθει να δουλεύει με μικρές ηλικίες, έχει μετατρέψει το προπονητήριο του Ρεντη σε στρατηγείο μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας, που έχει συνδεδεμένα όλα τα τμήματά της. Να δούμε ποιοι τρεις δεδομένα θα βρίσκονται στην πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν:

Παπακανέλλος: 18 ετών, γεννημένος τον Αύγουστο του 2005, μεσοεπιθετικός. Αστέρι που έλαμψε φέτος με την Κ19 και σήκωσε ευρωπαϊκό τίτλο. Δεδομένα θα είναι στην πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν.

 

Κωστούλας: 17 ετών, γεννημένος τον Μάη του 2007, επιθετικός, έβγαλε μάτια φέτος. Το ταλέντο του δεν κρύβεται, δεδομένα θα είναι και αυτός στην πρώτη ομάδα.

 

Μουζακίτης: 17 ετών, γεννημένος Δεκέμβριο 2006, κεντρικός χαφ, έχει μέλλον στην πρώτη ομάδα.  

Πολύ καλή παρουσία στο Youth League, που ίσως αλλάξει τα δεδομένα για το πόσο γρήγορα θα βρεθούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, είχαν ο τερματοφύλακας Σίνα αλλά και ο αμυντικός μέσος Χρήστου. Που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν στην προετοιμασία των Ερυθρόλευκων το καλοκαίρι, αλλά μένει να δούμε και τους τελικούς συσχετισμούς στο ρόστερ.

 

Γιατί, για παράδειγμα ο 20χρονος Σίνα είναι πολύ καλή λύση, με potential, αλλά αν συνεχίσει στο Λιμάνι ο Τζολάκης που είναι 21 ετων, δεν γίνεται να συμπληρωθεί η τριάδα των τερματοφυλάκων από κάποιον 20χρονο. Είναι ένα ζήτημα συσχετισμών του ρόστερ. Αυτος ο συσχετισμός δεν αφορά δεδομένα τους Κωστούλας (επιθετικός), Μουζακίτης (αμυντικός μέσος) και Παπακανέλλος (επιθετικός χαφ), καθώς είναι οι τρεις που σίγουρα το καλοκαίρι θα πάνε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Και δεν αποκλείεται να μείνουν ακόμα κι οι τρεις στο ρόστερ.

Να πούμε κάτι τελευταίο: Ο Ολυμπιακός β΄ μετά τον υποβιβασμό του φέτος, θα διαλυθεί. Γιατί το επίπεδο της Γ΄ Εθνικής δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει τους παίκτες που θέλει - Καλύτερα να μείνει στην Κ19 ένας 18χρονος παίκτης, παρά να παίξει στη Γ΄ Εθνική. Κάτι που σημαίνει ότι δεδομένα οι παίκτες που ξεχωρίζουν στις υποδομές, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, θα πηγαίνουν στην πρώτη ομάδα...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr