ΠΑΟΚ: Επτά ημέρες έμειναν για την πρώτη συνάντηση των πρωταθλητών στην Νέα Μεσημβρία και η αντίστροφη μέτρηση για την νέα σεζόν άρχισε! Την ερχόμενη Πέμπτη (20/6) οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα μαζευτούν μετά από έναν μήνα διακοπών και θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για ένα καλοκαίρι ιδιαιτέρως κομβικό για τον Δικέφαλο με την τεράστια πρόκληση των προκριματικών στο Champions League να βρίσκεται μπροστά.

Ο σχεδιασμός του ρόστερ της νέας σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στους πρωταθλητές, με τις πρώτες κινήσεις να έχουν γίνει (έστω και χωρίς να έχουν ανακοινωθεί δημόσια), ωστόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέραν των παικτών που περιμένει να έρθουν για τις προπονήσεις ή τις μεταγραφές, θα πρεπει να πάρει αποφάσεις για μια ομάδα ποδοσφαιριστών αρκετά μεγάλη.

Πρόκειται για παίκτες που βρίσκονται στο μεταίχμιο της πρώτης ομάδας και του ΠΑΟΚ Β, για παίκτες που επιστρέψουν από δανεισμό ή για όσους δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Αυτή η κατηγορία παικτών αφορά τους Φιλίπε Σοάρες, Μάριο Τσαούση, Παναγιώτη Τζίμα, Αντρέ Ρικάρντο, Νικο Κουαλιάτα, Λευτέρη Λύρατζη, Χισάμ Κανίς, Κυριάκος Γιαξής, Παναγιώτη Παναγιώτου και Νίκα Νινούα.

O Φιλίπε Σοάρες επιστρέφει από έναν όχι και τόσο επιτυχημένο δανεισμό του στην Φαμαλικάο και θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα ειναι μαζί με την ομάδα στην προετοιμασία ή αν θα μείνει εκτός για να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο 25χρονος Πορτογάλος χαφ έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και ειναι από τις περιπτώσεις που απασχολούν ήδη το τεχνικό τιμ και την διοίκηση.

Οι δυο παίκτες που ήταν δανεικοί πέρσι στον ΠΑΣ Γιάννενα (Τσαούσης και Τζίμας) επιστρέφουν στον Δικέφαλο και αμφότεροι μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, οπότε θα πρέπει άμεσα να παρθεί απόφαση τι θα συμβεί με τους δυο Έλληνες νεαρούς.

Ο Λευτέρης Λύρατζης είναι μια… κατηγορία μόνος του, αφού ναι μεν επιστρέφει απο τον δανεισμό του στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην συμφωνία της μεταγραφής του Αντώνη Τσιφτσή στον ΠΑΟΚ, με τους Αρκάδες ούτως ή άλλως να ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν.

Όσον αφορά τον Αντρέ Ρικάρντο, ο 23χρονος Πορτογάλος εξτρέμ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026, δεδομένα δεν υπολογίζεται (όπως φανηκε και την περσινή σεζόν) από τον Λουτσέσκου και θα πρέπει να βρεθεί λύση είτε να παραχωρηθεί ως δανεικός, είτε για μια αμοιβαία λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Η περίπτωση Νίκο Κουαλιάτα είναι και αυτή μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός είχε έναν αποτυχημένο δανεισμό πέρσι στην Κουϊαμπά, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και επαιξε ως αλλαγή σε επτά ματς του ΠΑΟΚ Β. Επίσης έχει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2026 και δύσκολα θα βρει τον τρόπο για την πρώτη ομάδα με τα όσα έχει δείξει ως τώρα, οπότε θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για να παραχωρηθεί.

Οι Παναγιώτου, Γιαξής και Κανίς ήταν από τα παιδια που βοήθησαν πέρσι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Τέχελεν και στην συνέχεια της σεζόν κατά διαστήματα «ανεβοκατέβαιναν» στον ΠΑΟΚ Β και πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει (και) με αυτούς ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πηγή: sfina.gr