Κάτι τρέχει στην ΑΕΚ με τον Εζεκίελ Πόνσε κι αυτό πλέον κάνει ...μπαμ. Μόνο που οι κεραίες του "Ευαγγελιστή" έπιασαν πως υπάρχει θέμα και... Μπογιέ στην ΑΕΚ. Μάλιστα και οι δυο "υποθέσεις" των Αργεντινών επιθετικών δεν προέκυψαν πρόσφατα αλλά δεν ξέρω αν είναι και... παράλληλες ή ανεξάρτητες!!

Οι Πόνσε και Μπογιέ την σεζόν 2018 -19 βρέθηκαν συμπαίκτες στην ΑΕΚ, ως δανεικοί. Ο πρώτος από την Ρόμα και ο δεύτερος από την Τορίνο με loan fee τότε 50 και 450.000 ευρώ αντίστοιχα. Ξαναβρέθηκαν στην ίδια ομάδα, τον Γενάρη του 2022 όταν ο Λούκας Μπογιέ... υποδέχθηκε τον συνομήλικό συμπατριώτη του στην Ελτσε. Η τελευταία για τον Μπογιέ είχε πληρώσει transfer fee 3.000.000 ευρώ ενώ για τον Εζεκίελ Πόνσε κατέβαλε 4.000.000 στην Σπαρτάκ Μόσχας! 

Η Έλτσε πούλησε και τους δυο το περασμένο καλοκαίρι, που υποβιβάστηκε στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν. Τον Μπογιέ στην Γρανάδα αντί 7.000.000 3υρώ και τον Πόνσε στην ΑΕΚ αντί 3.500.000 ενώ και οι δυο φορ υπέγραψαν συμβόλαια ως το 2027 στις νέες τους ομάδες!

Στα φρέσκα κουλούρια τώρα : η Χιούστον Ντινάμο από τον... Απρίλιο "κυνηγάει" τον Πόνσε, ο οποίος ανήκει στον κολοσσό αμερικάνικο μανατζερικό Γραφείο της Vasserman (ομόσταβλος δηλαδή του... Τζόλη). Από την Αργεντινή διέρρευσε πως η Χιούστον Ντιναμο θα προσφέρει συνολικά 8.000.000 ευρώ ( 5 + 3 ή 6 +2 σε μπόνους) αλλά και ένα συμβόλαιο plus 2.300.000 ετησίως στον Πόνσε (στην ΑΕΚ έχει το δεύτερο πιο υψηλό συμβόλαιο με 1.350.000 ετησίως) και το deal θα ολοκληρωθεί σύντομα! Με την ΑΕΚ να διαψεύδει πώς έχει πρόταση. Λέγεται πάντως πως και το Σινσινάτι έχει στην λίστα της τον Πόνσε των 16 γκολ στις 38 συμμετοχές του με τους κιτρινόμαυρους.

Και πάμε τώρα στον Λούκας Μπογιέ: η Γρανάδα υποβιβάστηκε, δεν πρόκειται να κρατήσει τον 28χρονο Αργεντινό (6 γκολ/ 2 ασίστ σε 31 συμμετοχές στη La Liga της περασμένης σεζόν) αφού και ο ίδιος δεν πρόκειται να δεχτεί το προβλεπόμενο κούρεμα αποδοχών 30%  λόγω υποβιβασμού. Η Γρανάδα, λοιπόν, έχει βγάλει τον Μπογιέ στο σφυρί, με πρώτη τιμή τα 5.500.000 ευρώ αλλά δύσκολα θα βρει αυτά τα λεφτά, οπότε είναι ανοικτή και στον δανεισμό του (ακόμη και 2ετές) με το ανάλογο loan fee και γλιτώνοντας το συμβόλαιο του. 

Κάπου εδώ έρχεται και... μπαίνει/κολλάει η ΑΕΚ. Στην ελληνό-σερβική πιάτσα agents (μην ξεχνάμε πως ατζέντηδες του Μπογιέ είναι οι Λέμιτς και οι τελευταίες δουλειές τους στην Ελλάδα ήταν οι Ζέλσον Μαρτίνς/Βρσάλικο στον Ολυμπιακό, Ντεσπόντοφ στον ΠΑΟΚ) εδώ και περίπου 1,5 μήνα κυκλοφορούσε η πληροφορία πως η ΑΕΚ ήταν πολύ ζεστή με τον "φευγάτο" από την Γρανάδα πρώην επιθετικό της, σε βαθμό που είχε προχωρήσει και στις απαραίτητες βολιδοσκοπήσεις για αυτόν.

Ένα... rumor που τότε είχε προκαλέσει εντύπωση και εύλογες απορίες αφού στο ρόστερ της Ένωσης υπήρχαν Λιβάι Γκαρσία και Πόνσε. Ο Μπογιέ όμως ΔΕΔΟΜΕΝΑ αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ  σε όλους στην ΑΕΚ. Και πρώτα από όλα στον Ματίας Αλμέιδα (άλλωστε παιδί της Ακαδημίας της Ρίβερ Πλειτ είναι) μέχρι και στο τμήμα σκάουτινγκ αλλά και σε στελέχη του Οργανισμού. Και πάμε στα φρέσκια κουλούρια: κάνοντας μια πρώτη σύντομη έρευνα στην Ισπανία, αυτό που μας μεταφέρθηκε πως γνωρίζουν από την Γρανάδα είναι ότι δυο ομάδες κινούνται για τον Μπογιέ: η Ράγιο Βαγιεκάνο και η .... ΑΕΚ!!!!

ΥΓ.  Τι άλλο πέρα του Μπογιέ αλιεύσαμε βραδιάτικα από την ισπανική πιάτσα; Εκτός του Μπρέιθγουέιτ της Εσπανιόλ, στον οποίο έχει καταθέσει πρόταση ο ΠΑΟΚ και περιμένει την λήξη των μπαράζ ανόδου στην La Liga για να πάρει την απάντησή του, υπάρχουν δυο ακόμη Ισπανοί επιθετικοί που βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων ελληνικών ομάδων. Φέρεται να έχουν ήδη ενημερωθεί για το ενδιαφέρον τους. Μάλιστα και οι δυο αγωνίστηκαν (αντίπαλοι) στο χθεσινό επαναληπτικό Ειμπάρ - Οβιέδο 0-2. Πιθανότατα δε ο αποκλεισμός της βασκικής ομάδας να φέρει εξελίξεις άμεσα με τον έναν υποψήφιο στόχο, τον οποίο έχει ξεχωρίσει και θέλει ο προπονητής της μεγάλης ελληνικής ομάδας...