Σε αναβρασμό βρίσκονται στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ημέρες με την περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο, καθώς ναι μεν θέλουν να συνεχίσει ο παίκτης και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην ομάδα, αλλά κανένα ελληνικό κλαμπ δεν μπορεί να δαπανήσει 18 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Το sportdog έκανε μια βόλτα μέχρι την Πορτογαλία, τυπικά πήρε κάποια σημαντικά τηλέφωνα, έμαθε τα πάντα γύρω από την υπόθεση και σας τα παρουσιάζει αναλυτικά. Αυτά και άλλα πολλά δηλαδή.

ΚΑΡΜΟ: H ρήτρα του παίκτη, σύμφωνα με την πληροφορία που διακινείται στην πορτογαλική πιάτσα, είναι στα 18 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό δεν υπάρχει περίπτωση να το δαπανήσει ποτέ όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά καμία ελληνική ομάδα (ακόμα-ακόμα και δύο ελληνικές ομάδες μαζί!) για να αποκτήσουν τα δικαιώματά ενός ποδοσφαιριστή. Τι θέλουν οι Πειραιώτες; Να επεκταθεί ο δανεισμός του για έναν ακόμα χρόνο. Τι απαντούν οι Πορτογάλοι; Ότι μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά θ8α πρέπει να μπει υποχρεωτική οψιόν (προφανώς σε παρόμοια υψηλό ποσό) για το καλοκαίρι του 2025. 

ΚΑΡΜΟ/1: Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια; Γουλβς και Λέστερ έχουν ξεχωρίσει την περίπτωσή του, αλλά δεν φαίνεται να καίγονται για να τον αποκτήσουν. Θα μπορούσε να δώσει τη λύση η Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού δεδομενα αν συνεχίσει με την ίδια απόδοση ο 24χρονος στόπερ μέσα στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί στην Premier League; Άρα, τυπικά, να αποκτηθεί από τη Φόρεστ με ένα ποσό κοντά στα 15-16 εκατ. ευρώ (που σηκώνει τέτοια αλλά και μεγαλύτερα ποσά η κινητικότητα στην αγγλική αγορά), να μείνει για 1-2 χρόνια στο Λιμάνι και έπειτα να πάει στη Νότιγχαμ. Θα μπορούσε κι αυτή να ήταν μια προοπτική, αλλά φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός ποντάρει αλλού.

ΚΑΡΜΟ/2: Σε τι ποντάρει; Στην επιθυμία τής Πόρτο να αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα τον Μίκαελ Φαγέ, 18χρονο αριστεροπόδαρο στόπερ με market value στα 5 εκατ. ευρώ - Τυπικά, δηλαδή, παίκτη που αν έρθει στην Πόρτο θα "κόψει" τη θέση τού Κάρμο από τους Δράκους. Σε αυτό υπολογίζει ο Ολυμπιακός, ότι δεν θα υπάρχει χώρος για τον Νταβίντ και, μοιραία, οι Πορτογάλοι θα αναγκαστούν να τον παραχωρήσουν με ευνοϊκότερους όρους, προκειμένου να μην "χαθεί" ως 4η-5η λύση στην ιεραρχία των στόπερ. Για την ώρα, πάντως, το σχέδιο που υπάρχει για τον Κάρμο στην Πόρτο είναι ότι αν δεν παραχωρηθεί σε κάποια ομάδα μέχρι την 1η Ιουλίου, θα μεταβεί στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του κλαμπ...

AZIZ: Μια και βρισκόμαστε στην Πορτογαλία, μια ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση από τη Ρίο Άβε αυτή τη φορά. Που παραχώρησε τον 25χρονο επιθετικό Αζίζ σε ομάδα της Ιαπωνίας, χωρίς να έχει διαρρεύσει το ποσό που θα βάλει στα ταμεία της. Γιατί το αναφέρουμε; Το όνομα του Αζίζ είχε εμπλακεί με τον Ολυμπιακό το προηγούμενο διάστημα, ως μια λύση που θα μπορούσε να έρθει και να είναι τρίτος στην ιεραρχία επιθετικός. Είναι αποδοτικός μπροστά από την αντίπαλη εστία, δεδομένου ότι στο δεύτερο μισό τής σεζόν πέτυχε 6 γκολ και 2 ασίστ με τη φανέλα της Ρίο Άβε.

ΜΑΚ-ΚΕΝΑ: Διεθνής 27χρονος στόπερ, που είναι στο Euro με τη Σκωτία, και λόγω προβλημάτων που είχε η παρουσία του στη Νότιγχαμ Φόρεστ τον άφησαν ελεύθερο (αφού πρώτα είχε δοθεί δανεικός στην Κοπεγχάγη για 6 μήνες). Λέγεται ότι τον έχει προσεγγίσει ήδη η Σέλτικ, αν και πριν τελειώσει το Euro δεν έχει λόγο για να βιαστεί να αποφασίσει για το μέλλον του. Λύση επιπέδου, στόπερ που μπορεί να σβήσει ακόμα και τον Κάρμο. Αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσο θέλει να του δώσει ξανά συμβόλαιο ο Μαρινάκης, μετά τη θητεία στη Νότιγχαμ. Μια φορά σε σχέση με τη Σέλτικ, μεγαλύτερο κίνητρο μπορεί να του δώσει ο Ολυμπιακός...

ΜΙΓΚΕΛ: Μια και είμαστε στη Νότιγχαμ κάτι τελευταίο από την Αγγλία που μπορεί να έχει ενδιαφέρον: Η Φόρεστ θέλει να αποκτήσει τον Κάρλος Μιγκέλ, 25χρονο και πανύψηλο (2.04 μ.) τερματοφύλακα της Κορίνθιας. Που αν τελικά πάει στην Αγγλία, θα είναι για βασικός ή για Νο2. Κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι μόνο ο Βλαχοδήμος που θα αποχωρήσει από τη Νότιγχαμ αλλά, ίσως, να κάνουν το ίδιο και κάποιος εκ των Τέρνερ και Σολτς. Που φυσικά δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για να είναι Νο2 του Τζολάκη. Αυτός που μπορεί να έρθει, όμως, για να συμπληρώσει την τριάδα και να γίνει, τυπικά, ο πεπειραμένος Νο3 πίσω από τους Τζολάκη-Πασχαλάκη, είναι ο Γουέιν Χένεσεϊ. Που και η Νότιγχαμ τον είχε αποκτήσει για να δώσει εμπειρία στο ρόστερ της (έχει παίξει σε Γουλβς, Κρίσταλ Πάλας, Μπρίστολ, Μπέρνλι), αλλά δεν πρόκειται να του ανανεώσει το συμβόλαιο στα 37. Μια χαρά λύση για να δώσει εμπειρία δηλαδή, αλλά και για να βάλει πίεση στον Πασχαλάκη, σε μια σεζόν που ο βασικός τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό θα είναι 21-22 ετών... 

Ξανά για Ντράγκοβιτς ο Ολυμπιακός!

Στη λίστα των ανθρώπων τού Ολυμπιακού φαίνεται ότι συνεχίζει να βρίσκεται το όνομα του Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς, διεθνή Αυστριακού στόπερ που τελείωσε τη σεζόν με τη φανέλα τού Ερυθρού Αστέρα και πριν από λίγες μέρες συνδέθηκε με τον Άρη Λεμεσού.

Ο 33χρονος άσος αποτελεί σημείο αναφορά για την εθνική του ομάδα, έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε Αούστρια Βιέννης, Ντιναμό Κιέβου, Λεβερκούζεν, Λέστερ και Ερυθρό Αστέρα και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι και τα 15).

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν ξεχάσει την περίπτωσή του, καθώς και τον περασμένο Γενάρη είχε προκριθεί όταν είχε "κολλήσει", αρχικά, το θέμα του Νταβίντ Κάρμο. Τελικά ο Πορτογάλος στόπερ είχε έρθει στην Ελλάδα και το θέμα τού Ντράγκοβιτς έμεινε πίσω.

Μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να βοηθήσει τους Πειραιώτες, ως αξία ποδοσφαιριστή αλλά και λόγω εμπειρίας; Αυτό δεν είναι κάτι που συζητιέται. Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί να βρει κίνητρο για να έρθει στη χώρα μας, καθώς πριν από λίγο καιρό με αφορμή το ενδιαφέρον τού Άρη Λεμεσού (αλλά και του Ερυθρού Αστέρα για να ανανεώσει το συμβόλαιό του!), ο Ντράγκοβιτς είχε εκδώσει ανακοίνωση.

"Ευχαριστώ τον Ερυθρό Αστέρα για την εξαιρετική προσφορά και για όλα όσα μου έδωσε. Είναι πολύ δύσκολο για μένα, αλλά πήρα απόφαση σε συμφωνία με την οικογένειά μου να επιστρέψω στην Αυστρία", ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, με την Αούστρια Βιέννης να τον περιμένει να επιστρέψει με ανοιχτές αγκάλες. Αλλά, για την ώρα, δεν το έχει κάνει ακόμα. Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να του δώσει άλλη προοπτική και να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα;

Αυτό είναι κάτι που μένει να φανεί στο προσεχές μέλλον. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεχάσει την περίπτωσή του και, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στους στόπερ, θα φανεί τι μπορεί να συμβεί.

"Τον θέλει κάθε ομάδα που παίζει στην Ευρώπη - Προωθεί την μπάλα, διαβάζει το παιχνίδι, παίζει και σε άλλες θέσεις - Μπορεί να βοηθήσει Κάρμο"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Πέτρο Χαριζακλή, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Σερβία, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον πεπειραμένο στόπερ.

"Είναι ένας έμπειρος αμυντικός, με πολλές παραστάσεις και ηγετική προσωπικότητα. Ήταν αρχηγός στον Ερυθρό Αστέρα, κατά την άποψή μου είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα ήθελε κάθε ομάδα που αγωνίζεται στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Τα καλά του στοιχεία είναι πως είναι αμυντικός που του αρέσει να προωθεί την μπάλα από πίσω, διαβάζει το παιχνίδι και είναι πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες. Μπορεί να παίξει και ως δεξί μπακ και ως αμυντικός χαφ, αν χρειαστεί".

Θα μπορούσε να ταιριάξει ως δίδυμο με τον Κάρμο, αν ο Πορτογάλος στόπερ συνεχίσει στον Ολυμπιακό;

"Αν κρίνω από τους στόπερ που είχε δίπλα του στην καριέρα του, μπορεί να βοηθήσει ένα νεαρό στόπερ για να μάθει δίπλα του".

Σιγουριά για Φορτούνη, υπάρχουν λεφτά σε Τουρκία!

Σε επαφές με τη διοίκηση του Ολυμπιακού βρέθηκε το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Φορτούνης, προκειμένου να υπογράψει το νέο συμβόλαιο που θα τον κρατούσε για πάντα στο Λιμάνι. Αλλά ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας έχει αναπτυχθεί φημολογία που θέλει τα πάντα να είναι ανοιχτά για το μέλλον του.

Υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση και θα συνεχίσει στην ομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση το πιο πιθανό σενάριο για το πού θα παίξει μπάλα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, είναι ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν θα είναι υπόθεση, δηλαδή, που θα τραβήξει επί μακρόν μέσα στο καλοκαίρι.

Από την πλατεία Αλεξάνδρας προκύπτει ότι είναι δεδομένη η πρόθεση του κλαμπ για να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, αλλά υπάρχουν και οι οικονομικές απαιτήσεις στη μέση, οι οποίες πιθανότητα και θα συμφωνηθούν στο ραντεβού Βαγγέλη Μαρινάκη με τον παίκτη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πάντως έχει εκκολαφθεί τις τελευταίες ώρες σενάριο για ενδιαφέρον ομάδων από την Τουρκία και την Αραβία, που έχουν μπει "σφήνα" για την απόκτησή του, καθώς η αξία του είναι δεδομένη και έχει μπροστά του αρκετά χρόνια καλής μπάλα - Σε υψηλό επίπεδο δηλαδή.

"Ταιριάζει και κάνει τη διαφορά στην Τουρκία - Ψάχνει καλές μεταγραφές η Τραμπζονσπόρ" - "1 εκατ. σε μικρή ομάδα στην Αραβία"

Από που υπάρχει ενδιαφέρον; Από την Τουρκία και την Αραβία, δηλαδή από πρωταθλήματα που ευρύτερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Έλληνα άσου. Το sportdog επικοινώνησε, αρχικά, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο που αναλύει αγώνες στην Τουρκία, ώστε να συλλέξουμε πληροφορίες για τον Φορτούνη.

"Οικονομικό κίνητρο μπορούν να του δώσουν οι Τούρκοι, ξοδεύουν χρήματα σε ποιοτικούς παίκτες. Θα ταίριαζε και θα έκανε τη διαφορά στο τουρκικό πρωτάθλημα, δεν έχουν τακτική συνέπεια οι ομάδες εκεί και δεν χρειάζεται να τρέχει πολυ για να καλύψει τρύπες. Θα έχει ρόλο

στην Τουρκία, μάλιστα, σημαντικό", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για το αν η Τραμπζονσπόρ (που είχε συνδεθεί με τον Φορτούνη πριν από δύο εβδομάδες) μπορεί να είναι η ομάδα από τη γειτονική χώρα που ενδιαφέρεται:

'Έχει παίκτες στη θέση του Φορτούνη, αλλά στην Τουρκία διαρκώς ψάχνουν για παίκτες. Δεν πήγε και καλά στο τελευταίο πρωτάθλημα άρα χρειάζεται να κάνει καλές μεταγραφές. Το σενάριο ταιριάζει, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει".

Μπορεί να προκύψει κάτι περισσότερο από το αραβικό ποδόσφαιρο; Ο εξειδικευμένος δημοσιογράφος στα του ποδοσφαίρου στην Αραβία, Δημήτρης Σιώρης, που έχει αναλύει πολλές φορές μέσω του sportdog τη δυσκολία που υπάρχει με τις θέσεις ξένων στο πρωτάθλημα κ.λπ., μας είπε: "Αν όντως πάει ως ελεύθερος θα είναι σε κάποια μικρή ή νεοφώτιστη ομάδα τού πρωταθλήματος. Βέβαια μπορεί να βρει εύκολα συμβόλαιο στο 1 εκατ. ευρώ, εδώ βρήκε ο Γκρέι που πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Άρη".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr