Την εκπόνηση του σχεδίου για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό αλλά και, κυρίως, την υλοποίησή του ετοιμάζουν οι άνθρωποι του συλλόγου, καθώς με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην άκρη τού πάγκου οι Πειραιώτες έγιναν ξανά η ομάδα φόβητρο στην Ελλάδα. Φυσικά κέρδισαν και τον πρώτο ευρωπαϊκό τους τίτλο.

Για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν δεν θα πούμε πολλά, γιατί ήδη έχουμε γράψει σχετικά και, μάλιστα, επιβεβαιωνόμαστε διαρκώς. Αρκεί να θυμίσουμε δύο πράγματα ως δεδομένα που, τυπικά, αφορούν την ενίσχυση - Κυρίως της θέση του σέντερ μπακ, καθώς οι Πειραιωτες ψάχνουν για τουλάχιστον έναν στόπερ 11αδάτο, είτε μείνει ο Κάρμο είτε όχι.

α) Ο Μεντιλίμπαρ έχει δηλώσει ότι το ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο θέλει να αριθμεί λιγότερους από 25 ποδοσφαιριστές.

β) Ο 63χρονος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά το ισπανικό ποδόσφαιρο, όπως και ο Κοβάσεβιτς φυσικά, και προφανώς θα υπάρξει ως σημείο αναφοράς και φέτος το καλοκαίρι η La Liga. Σε ποια ρόστερ μπορεί να κοιτάξει; Προφανώς η Σεβίλλη είναι μια καλή περίπτωση, αλλά μιλάμε για ομάδα που έχει υψηλά οικονομικά στάνταρ στις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχει "μπλέξει" με μάνατζερ, με αποτέλεσμα να δανείζει εύκολα και να πουλάει τακτικά.

Υπάρχουν άλλες ομάδες; Όλες οι βάσκικες, είναι η απάντηση, καθώς ως Βάσκος ο Μεντιλίμπαρ διατηρεί άριστες σχέσεις με Οσασούνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλαβές και Αθλέτικ Μπιλμπάο! Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Ντάνι Γκαρθία φεύγει από το Μπιλμπάο και έρχεται στην Ελλάδα.

Στη Σοσιεδάδ, μάλιστα, είχε θητεία δύο φορές ως ποδοσφαιριστής και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, άρα αυτό κάνει ακόμα πιο εύκολη την επικοινωνία μαζί της. Πάμε να δούμε, αναλυτικά, το υλικό που θα μπορούσε να απασχολήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο: Και οι δύο ομάδες τα πήγαν εξαιρετικά φέτος, και οι δύο ομάδες θα έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη τη νέα αγωνιστικη περίοδο, άρα είναι δύσκολο να πάρει από κάποια από τις δύο ομάδες παίκτη που να είναι επιπέδου. Tip: Πιο δύσκολο είναι από τη Μπιλμπάο που, λόγω του ότι θέλει Βάσκους και το ρόστερ είναι μετρημένο. Αναφερόμαστε σε παίκτες που υπολογίζονται και όχι σε λύση τύπου Ντάνι Γκαρθία που έληξε το συμβόλαιό του και δεν θα ανανεωθεί.

Οσασούνα: Η περίπτωση του στόπερ Ουνάι Γκαρσία είναι καλή, από την άποψη ότι είναι μια ζωή στην Οσασούνα (άρα έχει καριέρα 9 ετών σε υψηλό επίπεδο), είναι 32 ετών και φέτος δεν ήταν στα βασικά πλάνα του προπονητή. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, αλλά με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει το 1-1,5 εκατ. ευρώ μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Όπως και ο Χόρχε Χεράντο, που είναι 23 ετων, διεθνής με την U18 της Ισπανίας, με πολύ καλή προοπτική για το μέλλον. Στην Οσασούνα υπάρχει και ο Αλεχάντρο Κατένα (φωτο παρακάτω), βασικός φέτος, 29 ετών, αλλά έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028 και το market value ειναι στα 5 εκατ. ευρώ...

Αλαβές: Τελείωσε το πρωτάθλημα με δύο στόπερ (ο τρίτος κλασσικός στόπερ έχει υποστεί ρήξη χιαστού), αλλά είναι και οι δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Πρόκειται για τον Μαροκινό Αμπντέλ Αμπακάρ, 23 ετών με συμβόλαιο που λήγει το 2025, και τον Ραφα Μαρίν που έχει έρθει με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Προφανώς θα μπορούσε να γίνει κίνηση για την απόκτηση μόνο του πρώτου, που έχει και καλό potential. Ήδη, αλλωστε, το όνομα του εξτρέμ Λουίς Ριόχα έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες.

Από το Champions League στον Ολυμπιακό ο Στάμενιτς!

Την περίπτωση του Μάρκο Στάμενιτς φαίνεται πως έχουν προχωρήσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας, οπως προκύπτει από ρεπορτάζ που ειναι ευρείας λήψης.

Ο 22χρονος άσος, γεννημένος τον Φεβρουάριο του 2002, ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα μέχρι το καλοκαίρι του 2027, ενώ είχε θητεία και στην Κοπεγχάγη - Με τη φανέλα της οποίας είχε παίξει πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το ίδιο συνέβη φέτος και με τους Ερυθρόλευκους της Σερβίας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα έρθει στην Αθήνα μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ, που θα αποκτήσει τα δικαιώματά του και θα τον στείλει στο Λιμάνι, αν και η πληροφορία από τη Σερβία αναφέρει ότι μπορεί η Κόβεντρι να μπει γερή "σφήνα" για να πάρει τα δικαιώματά του.

Ο Στάμενιτς έχει μητέρα Νεοζηλανδή, άρα έχει διπλή υπηκοότητα, και γνωρίζει άριστα αγγλικά - Είναι μια συμβατική υποχρέωση για να έχει κάποιος μέλλον στο Νησί, τυπικά δηλαδή για να ασχοληθούν ομάδες από την Αγγλία με την περίπτωσή του.

Το market value φτάνει στα 5 εκατ. ευρώ, αν και μόλις στα τέλη τού 2023 ήταν στο 1 εκατ, και αγωνιστικά θυμίζει αρκετά τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στις δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο ως 6άρι, στο πώς ανεβάζει την μπάλα, αλλά και στα σουτ που δοκιμάζει.

 

"Καλή τεχνική, ψηλός και aggressive - Ταλαντούχο 6άρι" - Για αυτό δεν μένει στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Παίζει πολύ καλά και με τα δύο πόδια, ανοίγει ωραία την μπάλα σε μακρινές μπαλιές, ενώ αμυντικά προφανώς είναι εξαιρετικός. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Πέτρο Χαριζακλή, που γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο στη Σερβία, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφοριες για τον νεαρό άσο.

"Δεν ήταν βασικός αν και έπαιζε σε πολλά ματς. Έχει καλή φυσική κατάσταση. Είναι ταλαντούχος. Έχει καλή τεχνική, είναι ψηλός και aggressive. Πιο πολύ μέσος με χαρακτηριστικά 6αριού είναι", ανέφερε στο σχόλιό του ο καλός συνάδελφος.

Eμείς να σημειώσουμε ότι στην Αγγλία δεν υπάρχει ρεπορτάζ για τη Νότιγχαμ και τον Στάμενιτς, αν και από τη στιγμή που προορίζεται για τον Ολυμπιακό μπορεί να μην σημαίνει και τιποτα αυτό. Παρολα αυτά αναφορά στο ενδιαφέρον της Κόβεντρι υπάρχει. Γενικά φαίνεται ότι το γραφείο που τον εκπροσωπεί προσπαθεί να τον "περάσει" στην Αγγλία, αν και ο Νούνο Εσπίριτο δύσκολα θα του έβρισκε ρόλο τη νέα σεζόν στο ρόστερ.

Αυτός, ίσως, να είναι ο λόγος που, αρχικά, θα περάσει από τον Ολυμπιακό για το αγροτικό του, αφού οι μετοχές του είναι σε απόλυτη άνοδο τους τελευταίους μήνες...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr