Με τον 27χρονο διεθνή Βραζιλιάνο στόπερ (με τις U20 και U23) Λιάνκο, που ανήκει στη Σαουθάμπτον και φέτος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αλ Γκαράφα, συνδέθηκε ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ώρες, που ψάχνει για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή με έναν στόπερ επιπέδου - Ανεξάρτητα από την υπόθεση του Κάρμο, όπως σας ανέλυσε σε σχετικό ρεπορτάζ το Sportdog.gr

Ο Λιάνκο έχει θητεία σε Σάο Πάολο, Τορίνο, Μπολόνια, Σαουθάμπτον και την Αλ Γκαράφα, του Πέδρο Μαρτίνς, και μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί 15,2 εκατ. ευρώ σε transfer fees για εκείνον. Μάλιστα το κλαμπ τού Κατάρ πρόσφερε 4,5 εκατ. ευρω στην αγγλική ομάδα για να τον αποκτήσει, σύμφωνα με την πληροφορία που υπάρχει στο Νησί, με την πληροφορία που υπάρχει στην Αγγλία να αναφέρει ότι η Σαουθάμπτον δεν ήταν αρνητική.

Αρνητικός ήταν ο ίδιος ο παίκτης, που θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί. Είναι άλλωστε παίκτης υψηλού επιπέδου, με θητεία σε Serie A και Premier League. Εδώ είναι που μπορεί ο Ολυμπιακός να του δώσει την προοπτική που ψάχνει, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στο δικτυο των ομάδων τού Βαγγέλη Μαρινάκη υπάρχει και η Νότιγχαμ Φόρεστ - Άρα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα οι επαφές με τη διοίκηση των Αγίων.

Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2025, το market value βρίσκεται στα 3 εκατ. ευρώ, για έναν στόπερ που είναι ψηλός και δυνατός, με καλή τεχνική, κοντρολαρισμένος και βοηθάει την ομάδα του να βγάλει με ασφάλεια την μπάλα μπροστά. Για την περίπτωσή του φαίνεται ότι ενδιαφέρονται ομάδες και από την Τουρκία. Και όχι τυχαία, καθώς στο παιχνίδι του θυμίζει πολύ (ευρύτερα ως παρουσία αλλά και αγωνιστικά) τον Μέλμπεργκ.

"Στη Γκαράφα έπαιζε, αλλά έσκασε η ομάδα από κάποιο σημείο και μετά. Είχε και έναν σοβαρό τραυματισμό, είχε λείψει για καιρό και είχαν πάρει αντικαταστάτη του. Για την Ελλάδα μπορεί είναι μια χαρά. Στην Αραβία δεν έκανε τη διαφορά, αλλά ήταν βασικός βέβαια στη Γκαράφα", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης, που αναλύει αγώνες για το πρωτάθλημα του Κατάρ, και συμπλήρωσε: "Προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό. Δεν ξετρελάθηκα από τη φετινή του παρουσία, αλλά μπορεί να αποδειχθεί καλή λύση".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr