Σε περίοδο αλλαγών στο ρόστερ βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Μπορεί να δουλεύονται μεταγραφικές υποθέσεις (ο Στάμενιτς ήδη ανακοινώθηκε και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις με Όρτα, Ποντένσε, Κάρμο), αλλά έως τώρα περισσότερες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις αποχωρήσεις. Ο Καρβάλιο ήδη αποτελεί παρελθόν και το ίδιο αναμένεται να γίνει με τον Κίνι, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα οριστικά το θέμα του Ιμπόρα.



Δεν είναι μόνο αυτοί που θα φύγουν από το Λιμάνι, καθώς θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις συνολικά στο ρόστερ, κυρίως υπό την έννοια του ξεσκαρταρίσματος ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν "κάνουν" στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Συγκεκριμένα, δεν φαίνεται να έχουν μέλλον στον Ολυμπιακό οι στόπερ Ρούμπεν Βέζο και Ζουλιάν Μπιανκόν, μιάς και δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης του προπονητή τους. Ο πρώτος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο με την προοπτική να γίνει βασικός αλλά έπαιξε μόλις 5 φορές με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ ο δεύτερος είχε συνολικά 12 συμμετοχές στη σεζόν, αλλά έπαιξε μόλις 4 φορές επί Μεντιλίμπαρ. Οι Ερυθρόλευκοι θα ψάξουν για προτάσεις ώστε να παραχωρήσουν τους δύο ποδοσφαιριστές και αντιστοίχως θα γίνει κίνηση για την απόκτηση τουλάχιστον ενός στόπερ. Ήδη ακούγεται έντονα το όνομα του Βραζιλιάνου, Λιάνκο, από τη Σαουθάμπτον και φυσικά του Κάρμο.

Παρ΄ όλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει... έκπληξη για τη νέα σεζόν, με την πολύ πιθανή "αναβάθμιση" του Νέλσον Άμπι. Ο νεαρός Άγγλος κεντρικός αμυντικός αρέσει πολύ στον Βάσκο τεχνικό, που προτίθεται να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες από εδώ και στο εξής. Ο 20χρονος άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον κόουτς στα ματς που αγωνίστηκε, θεωρείται σημαντικό ταλέντο και ο Μεντιλίμπαρ θα επενδύσει πάνω του, αφού μπορεί να του προσφέρει μία έξτρα λύση στο κέντρο της άμυνας.



Κατά τα άλλα, φευγάτος από τους Κυπελλούχους Ευρώπης φαίνεται πως είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς. Παρά τα διάφορα δημοσιεύματα που μιλούν για πιθανή παραμονή του στο Λιμάνι, η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός κάνει τα πλάνα του χωρίς τον Μαυροβούνιο διεθνή. Η ιταλικά Κόμο "ψάχνεται" σοβαρά για την περίπτωσή του, δεν είναι όμως η μοναδική ομάδα που κοιτάζει τον Γιόβετιτς. Όσο για τον Ολυμπιακό, πρώτα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι εξελίξεις με Ελ Κααμπί, Φορτούνη, Μασούρα, Ποντένσε και έπειτα οι Ερυθρόλευκοι να κινηθούν για την ενίσχυσή τους στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr