Πολλές και πολύ σημαντικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς ήδη η ομάδα ετοιμάζεται για να "τελειώσει" τη μεταγραφή του Στάμενιτς για να ενισχύσει τη μεσαία της γραμμή, περιμένει και τον Κοστίνια, από τη Ρίο Άβε, για να καλύψει τη θέση τού δεξιού μπακ μαζί με τον Ροντινέι.

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην αγορά και ψάχνουν για έναν Ροντινέι στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ παρά την ανανέωση του συμβολαίου του Κωνσταντίνο Τζολάκη, είναι δεδομένο ότι θα γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός ακόμα τερματοφύλακα, που θα φέρει εμπειρία στην ομάδα.

Εύκολα ή δύσκολα (μάλλον εύκολα!) μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει και το θέμα τής παραμονής τού Κώστα Φορτούνη, οπότε αυτό που μένει στους Πειραιώτες από το υπάρχον ρόστερ (πριν δηλαδή κινηθούν στην αγορά για την ενίσχυσή τους) είναι να ακούσουν την απάντηση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην πρόταση ανανέωσης.

Οι Πειραιώτες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι μαζί του, για αυτό και του προσφέρουν ένα τεράστιο ποσό για να υπογράψει διετές ή τριετές συμβόλαιο, αλλά όπως είναι φυσικό ο Κααμπί δεν βιάζεται για να απαντήσει. Όχι μόνο γιατί μπορεί να βρει καλύτερο συμβόλαιο σε υψηλότερο πρωτάθλημα (ακούγεται ότι η Ίπσουιτς τον έχει βάλει στο μάτι), αλλά και γιατί για την ώρα έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Πότε αναμένεται η απάντησή του στον Ολυμπιακό για το αν αποδέχεται ή όχι το νέο συμβόλαιο που του προτείνει η ομάδα; Από τις αρχές της νέας εβδομάδας και μετά. Γεγονός που, τυπικά, δεν αλλάζει και πολλά στον προγραμματισμό του Ολυμπιακού, είτε τελικά συνεχίσει είτε όχι ο πεπειραμένος επιθετικός.

Μονο που τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένα σενάριο με ενδιαφέρον, που θέλει τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να τραβήξει ξανά... άσσο από το αραβικό ποδόσφαιρο, φέρνοντας επιθετικό! Γιατί τόσο ο Ελ Αραμπί, που οριστικά χαιρετάει φέτος (όπως και ο Ναβάρο) όσο και ο Ελ Κααμπί από το αραβικό ποδόσφαιρο ήρθαν στην Ελλάδα, και άφησαν τους πάντες ικανοποιημενους.

Οι Πειραιώτες, άλλωστε, είτε μείνει είτε φύγει ο Αγιούμπ θα φέρουν έναν ακόμα επιθετικό επιπέδου στην ομάδα, που θα έχει το γκολ, καθώς δεν γίνεται και τη νέα σεζόν να τραβήξει τόσο δυνατό κουπί μόνος του ένας επιθετικός. Στο τέλος τής γραφής τα χρήματα που δίνουν στον Κααμπί είναι πάρα πολύ καλά (σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια!), άρα με αυτό το ποσό μπορούν να δελεάσουν ποδοσφαιριστές.

Εμείς ψαξαμε λίγο για το ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι επιθετικοί αξίας που θα μπορουσαν να έρθουν στην ομάδα, και βρήκαμε κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Όπως είναι εκείνη του 28χρονου Σενεγαλέζου Χαμπίμπ Ντιαλό, της Σαμπάμπ, που η νυν ομάδα του είχε δώσει 18 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από το Στρασβούργο, αλλά δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση θα μπορούσε να ήταν και ο Μπαγέ Ντιανέ, της Αλ Κασίγια (πρώην ομάδας του Μίτσελ!), που αποκτήθηκε ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι και φέτος στη δεύτερη κατηγορία πέτυχε 26 γκολ και 3 ασίστ σε 33 ματς - Εχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και, έτσι κι αλλιώς, ήταν μεγάλη έκπληξη που πήγε στην Κασίγια. Όμως το σχέδιο του κλαμπ, με τους ζάμπλουτους ιδιοκτήτες, ήταν να ανέβει αμέσως η ομάδα στην πρώτη κατηγορία και να χωθεί ανάμεσα στις 3-4 μεγάλες ομάδες. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2023 και ο ΠΑOΚ είχε προκρίνει την περίπτωση του Ντανέ, αφού στα 32 του χρόνια είναι... σεσημασμένος φονιάς, με 175 γκολ (και 29 ασίστ) σε 307 ματς!

Το καλοκαίρι του 2023 ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί, πριν τον Κααμπί, για τον 30χρονο Μίκαελ Ολούνγκα, το "κανόνι" της Αλ Ντουχαϊλ που δεν είναι σαφές πότε λήγει το συμβολαιό του, και φέτος είχε 21 γκολ και 3 ασίστ σε 25 ματς (γενικά στην καριέρα του έχει 184 γκολ και 30 ασίστ σε 248 ματς!).

Τελος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του 32χρονου Αλγερινού Μπαγκντάντι Μουνεντζιά, που δεν ανανέωσε με την Αλ Σαντ και είναι ελεύθερος - Τον επιθετικό που ήθελε και ο Τσάβι όταν είχε πάει στην Μπαρτσελόνα. Φέτος είχε 14 γκολ και 4 ασίστ, αλλά γενικά στην καριέρα του έχει 251 γκολ και 86 ασίστ σε 335 παιχνίδια! Μια κανονική μηχανή των γκολ, που μπορεί να δώσει άλλη προοπτική στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού...

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr