Γιώργος Κούτσης: Ο Έλληνας τεχνικός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε το Metropolis 95.5 για την μεταγραφική ενίσχυση του Δικεφάλου του Βορρά ην υπόθεση Μεϊτέ και το Euro 2024.

«Κάποιες φορές υπάρχει μία λανθασμένη νοοτροπία στους γονείς για το αν θα παίξει το παιδί. Και να έχει καλό ατζέντη αν δεν υπάρχει ταλέντο και θέληση δεν θα παίξει σε υψηλό επίπεδο. 

Είναι και το άλλο, ότι σε κάποιους άλλους υπάρχει δίψα και το βλέπουν σαν σανίδα σωτηρίας. Καλό είναι να αφήσουν τα παιδιά ελεύθερα, να μην τα πιέζουν. Όταν ακούνε, βέβαια, τα εκατομμύρια να πέφτουν σαν βροχή... Σε ταλαντούχα παιδιά οι μάνατζερ πολλές φορές είναι ο πατέρας ή ο αδερφός».

Για την απόκτηση του Καμαρά από τον ΠΑΟΚ και την υπόθεση του Μεϊτέ: «Πρέπει να μπαίνει νέο αίμα στην ομάδα, βοηθάει, ο κάθε παίκτης έχει ένα κίνητρο επιπλέον. Από έναν καινούργιο και ειδικά καλό έχει απαιτήσεις η ομάδα και αυτός το γνωρίζει. Ο κάθε παίκτης νομίζω ότι το βλέπει έτσι.

Κάποιων ο κύκλος τελειώνει. Το αν είναι μικρός ο κύκλος, το δείχνει η πορεία και η διάθεσή του. Μέσα στην εξίσωση πρέπει να μπουν όλα, η διάρκεια του συμβολαίου, η αξία του και τα χρήματα και από εκεί και πέρα οι δύο πλευρές να είναι ικανοποιημένες». 

Για το θέμα της ενίσχυσης του Δικεφάλου: «Νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω, εκτιμώ ότι θα γίνουν 2-3 κινήσεις ακόμη. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος και να έχει λύσεις και επιλογές. Το «αν περάσουμε σε κάποιον όμιλο θα πάρουμε κάποιον παίκτη» μου φαίνεται κάπως ανοργάνωτο. Πρέπει να είσαι γεμάτος και να διεκδικείς τον στόχο».

Για το Euro: «Εγώ είμαι ισπανόφιλος. Μου αρέσει το μοντέλο τους, το κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Η Ισπανία θέλει να πρωταγωνιστεί άσχετα με το ποια ομάδα έχει απέναντί της. Όλοι οι παίκτες της είναι υψηλού επιπέδου.

Από εκεί και πέρα, οι θεωρητικά αδύναμες ομάδες, τελικά, δεν είναι τόσο αδύναμες και οι αποστάσεις έχουν κλείσει. Το να διασπάσεις μία άμυνα είναι εξαιρετικά δύσκολο και κάποιες φορές την πατάνε στην αντεπίθεση. Το ποδόσφαιρο, πλέον, έχει υπεραθλητές», είπε ο Γιώργος Κούτσης.