Δύο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές βρίσκονται πολύ ψηλά στη μεταγραφική επικαιρότητα της ΑΕΚ. Πρόκειται για τις περιπτώσεις του Φελίσιον Μίλσον και του Άνταμ Μπαρέιρο. Ο πρώτος είναι Ανγκολέζος που αγωνίζεται στο Ισραήλ, ενώ ο δεύτερος είναι Παραγουανός που παίζει στην Αργεντινή. Αμφότερων οι υποθέσεις παρουσιάζουν κάποιες δυσκολίες, γι'αυτό συμπεριελήφθηκαν μαζί στη σύνθεση των πληροφοριών που συλλέχτηκαν.

ΦΕΛΙΣΙΟ ΜΙΛΣΟΝ: ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Οι Ισραηλινοί κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Φελίσιο Μίλσον, ο οποίος δηλώνει αφοσιωμένος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Βάζουν δε και νούμερα στο ρεπορτάζ, γράφοντας, ότι η ισραηλινή ομάδα δεν θα συμφωνήσουν με λίγοτερα χρήματα των 6 εκατ.Ευρώ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε στη Λουάντα της Ανγκόλας, έχει όμως πορτογαλικό διαβατήριο καθότι στα 18 έφυγε από την πατρίδα του (και τη Ρεάλ Σαμπίλα), προκειμένου να ενταχθεί στα τμήματα υποδομών της Λεϊσόες.

Έναν χρόνο αργότερα μετεγγράφη στη Μαρίτιμο, όπου έπαιξε και στην πρώτη ομάδα (32 συμμετοχές, 1 γκολ, 2 ασίστ), ενώ το 2022 έμεινε ελεύθερος και τον απέκτησε η Νίζνι (29 συμμετοχές, 2 γκολ, 4 ασίστ), η οποία έναν χρόνο αργότερα τον έδωσε δανεικό στην τουρκική Ανκαρακιουτσού (12 συμμετοχές, 5 γκολ, 1 ασίστ). Τον Ιούλιο του 2023 η ρωσική ομάδα τον πούλησε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έναντι 700.000 Ευρώ.

Κρίση στη Μακάμπι λόγω της απουσίας του

Ήταν απολύτως ο καλύτερος παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ τη σεζόν 2023-2024. Ο παίκτης τον Ιανουάριο έχασε 8 παιχνίδια, αφού συμμετείχε με την Εθνική ομάδα της Ανγκόλας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικών. Εκεί είχε τρεις συμμετοχές με το ομοσπονδιακό συγκρότημα της πατρίδας του, το οποίο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε από τη Νιγηρία. Στο Ισραήλ πάντως απορούσαν, πως ο καλύτερος παίκτης της Μακάμπι δεν ήταν βασικός στην εθνική ομάδα.

Όπως αναφέρουν στο Sportdog δημοσιογραφικές πηγές από το Ισραήλ, εκείνη την περίοδο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ εξαιτίας της απουσίας αντιμετώπισε σφοδρή αγωνιστική κρίση. Μέτρησε τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες κα δύο ήττες με ομάδες όπως Άσχολντ, Χάποελ Χαντέρα, Μακάμπι Χάιφα (σε δύο ματς), Μπνέι Ρέινεχ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Πετάχ Τίκβα, Χάποελ Τζερούσαλεμ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα του Τελ Αβίβ μέχρι τη 13η αγωνιστική μέτρησε 12 νίκες και μόνο μία ισοπαλία, πριν φύγει για το Κόπα Άφρικα. «Όταν έπαιζε δέσποζε στην ομάδα. Το ποσοστό επιτυχιών με εκείνον στη σύνθεση είναι απίστευτο», μας ανέφεραν. Επίσης είχε και έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα που τον άφησε 10 ημέρες εκτός υπηρεσίας.

Εφιάλτης για κάθε αμυντικό

Αγωνιστικά ο Ανγκολέζος είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε τρεις θέσεις στην επίθεση. Μπορεί να καλύψει την αριστερή πτέρυγα, να παίξει ως περιφερειακός επιθετικός αλλά και κλασσικό φορ στην περιοχή. Φέτος βέβαια στη Μακάμπι κατέγραψε περισσότερες συμμετοχές ως αριστερό εξτρέμ (είχε 31 συμμετοχές στη θέση), υπήρξαν όμως λίγες συμμετοχές ως αριστερό χαφ και ως δεξί εξτρέμ. Συνολικά έγραψε 40 συμμετοχές με 7 γκολ και 13 ασίστ. Διαθέτει φοβερή ταχύτητα και μεγάλη δημιουργικότητα. Μας ειπώθηκε από το Ισραήλ, ότι ήταν εφιάλτης για κάθε αμυντικό στη λίγκα.

Τρελάθηκαν οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού

Όπως θυμαστε στο πρώτο παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη σκόραρε δύο γκολ (οι Ισραηλινοί κέρδισαν 4-1), στον επαναληπτικό όμως τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στα πρώτα 14 λεπτά. Αυτή ήταν καθοριστική εξέλιξη για την ισραηλινή ομάδα και σίγουρα βοήθησε την ελληνική. Οι ρεπόρτερ που κάλυπταν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είχαν εκπλαγεί με την περίπτωσή του. Στις συζητήσεις τους με τους Ισραηλινούς συναδέλφους απορούσαν που τέτοιος παίκτης αγωνιζόταν με τόσα λίγα χρήματα για τη Μακάμπι, η οποία θέλει πολύ να τον κρατήσει για τα προκριματικά του Champions League και θεωρεί, ότι μέχρι τότε θα έχουν έρθει περισσότερες προσφορές.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του. Μας τον περιγράφουν ως χαρούμενο άνθρωπο με πολλή θετική ενέργεια. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στα αποδυτήρια.

 

ΑΝΤΑΜ ΜΠΑΡΕΪΡΟ: ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ

Η υπόθεση του Άνταμ Μπαρέιρο απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα της ΑΕΚ, το μπάσιμο της οποίας έβαλε φωτιά στην υπόθεση του Παραγουανού ποδοσφαιριστή, για τον οποίο μέχρι τις 21 Ιουνίου, που γράφτηκε στην Αργεντινή για το «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον, γινόταν σκληρό παζάρι με τη Ρίβερ Πλέιτ, η οποία είχε κερδίσει στην κούρσα τη Μπόκα Τζούνιορς που στις αρχές Ιουνίου φερόταν ότι είχε και εκείνη στο στόχαστρο τον 27χρονο επιθετικό.

Τέτοιες μεταγραφικές υποθέσεις στην Ελλάδα τις χαρακτηρίζουμε σίριαλ. Στην Αργεντινή πάντως τις αποκαλούν μυθιστόρημα. Μέχρι να μπει και η ΑΕΚ στο παιχνίδι η Σαν Λορέντζο άλλαζε συνεχώς τους όρους της συμφωνίας με την Ρίβερ, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και έμψυχα ανταλλάγματα. Η «Σικλόν» όμως δεν επιθυμούσε τον παίκτη που της έδιναν (Κριστιάν Φερέιρα) και προτιμούσε μια άλλη περίπτωση (Μίλτον Χιμένεζ), για την οποία έπρεπε να πληρωθεί ένα χρέος προς τη μεξικανική Νεκάξα. Τρέχα γύρευε η κατάσταση, η οποία όσο γράφονται αυτές οι γραμμές γίνεται όλο και πιο περίπλοκη...

Η ρήτρα για την αποδέσμευση του Μπαρέιρο είναι 3,5 εκατ.δολάρια και διαβάζουμε στα τελευταία δημοσιεύματα που βγαίνουν στη δημοσιότητα από Αργεντινή, ότι η Σαν Λορέντζο απαιτεί μεγαλύτερο ήτοι 4,5 εκατ.δολάρια (χωρίς τον Μίλτον Χμένεθ στην εξίσωση πλέον), όλως τυχαίως μετά την προσφορά της ΑΕΚ ύψους 4,5 εκατ.Ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για μεταγραφική υπόθεση που μοιάζει με σκληρό παιχνίδι πόκερ.

Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος φέτος κατέγραψε 21 συμμετοχές με 7 γκολ και 1 ασίστ, δείχνει να κλίνει προς την πλευρά της Ρίβερ και περιμένει να αυξήσει την προσφορά της. Ο επιθετικός βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με την Εθνική Παραγουάης για το Κόπα Αμέρικα και άπαντες στην πατρίδα του αλλά και την Αργεντινή, αναρωτιούνται πότε θα σκοράρει το παρθενικό του γκολ με το ομοσπονδιακό συγκρότημα. Μετρά ήδη 7 συμμετοχές χωρίς να έχει βρει δίχτυα.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr