Με την ΑΕΚ έχει συνδεθεί το όνομα του Παγιάμ Νιαζμάντ, 29χρονου διεθνή Ιρανού τερματοφύλακα, που έρχεται να δώσει συνέχεια στην παράδοση που έχει η Ένωση με παίκτες από τη χώρα του μετά τους Χατζισαφί και Μοχαμάντι.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο 29χρονος άσος, που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με τη φανέλα τής πορτογαλικής Πορτιμονένσε, έχει τεθεί στα υπόψιν των Κιτρινόμαυρων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι παραπάνω για να πούμε αυτή τη στιγμή. Δεν έχουν απορρίψει την περίπτωσή του, δηλαδή, οι άνθρωποι της ΑΕΚ, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα η απόκτησή του αυτή τη στιγμή.

Η Ένωση έχει στρέψει το φακό της, όσον αφορά το θέμα του τερματοφυλακα, πάνω στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που εύκολα ή δύσκολα θα φορέσει τη φανέλα της Ένωσης. Και σε δεύτερο πλάνο (που μπορεί να του δώσει τη φανέλα με το Νο1 αν τελικά αποκτηθεί!) ο Θωμάς Στρακόσια, που όμως  έχει συμβόλαιο με την Μπρέντφορντ και είχε θετική παρουσία στα γήπεδα του Euro.

Ο Ντραγκόφσκι της ΑΕΚ - "Λύση για Νο2" - Τον φέρνει τσάμπα η Ένωση!

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τους Αθανασιάδη και Στάνκοβιτς εκτός ομάδας, η Ένωση χρειάζεται να αποκτήσει ίσως και τρίτο τερματοφύλακα - Ανεξάρτητα δηλαδή από το αν έρθουν, στο τέλος, και ο Μπρινιόλι αλλά και ο Στρακόσια. Μπορεί ο Νιαζμάντ να βρει χώρο στο ρόστερ της Ένωσης;

Αρχικά να πούμε ότι πρόκειται για έναν πανύψηλο τερματοφύλακα, ένα βουνό κάτω από τα γκολπόστ, με ύψος 1,94 μ! Για να σχηματίσετε καλύτερη εικόνα θυμίζει πολύ ως σωματότυπος τον Ντραγκόφσκι, του Παναθηναϊκού, ενώ δεν είναι τυχαίο που η πορτογαλική Πορτιμονένσε, που ψάχνει παντού για ταλέντα, τον έφερε στην Ευρώπη το καλοκαίρι τού 2021 από τη Σεπαχάν - Μια από τις πιο δυνατές ομάδες στο περσικό ποδόσφαιρο.

Είναι διεθνής και με την Κ20 του Ιράν αλλά και με την ανδρική ομάδα και θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του Νο2 πίσω από τον Μπρινιόλι ή του Νο3 πίσω από έναν ακόμα καλό τερματοφύλακα - Αν τελικα αυτός αποκτηθεί.

"Φαντάζομαι ότι είναι για να γεμίσει το ρόστερ. Μπορεί να βασίζεται σε αυτόν η ΑΕΚ που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια και να ξεχωρίσει στην Ευρώπη, αν είναι για τη θεση του Νο2 ή του Νο3 στην ομάδα", ανέφερε μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βασιλάκος, που γνωρίζει άριστα το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και έχει εικόνα του Νιαζμάντ από τη συμμετοχή του σε αυτό.

"Σε μια αντιστοιχη ΑΕΚ παίζει στο Ιράν, εκει είναι καλός για τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Αλλα οι Ιρανοί έχουν δείξει ότι δύσκολα μπορούν μακριά από τη χώρα τους, άσχετα αν είναι καλοί παίκτες. Το πρωτάθλημα του Ιραν είναι δυνατό, με δυνατά σουτ κ.λπ. Πιστεύω ότι θα μπορούσε για δεύτερος, θα ήταν αξιόπιστος. Θα ήθελα να το δω και βασικό όμως. Και μην μας προβληματίζει η ηλικία του", ανέφερε στο sportdog ο Δημήτρης Σιώρης, δημοσιογράφος που γνωρίζει καλά το πρωτάθλημα στο Ιράν!

Το συμβόλαιο του 29χρονου άσου με την Σεπαχάν λήγει το καλοκαίρι του 2025 και προπονητής στο κλαμπ είναι ο Ζοσέ Μοράις - Ο Πορτογάλος προπονητής που είχε θητεία, παλαιότερα, στον πάγκο της ΑΕΚ και, όπως φαίνεται, ήδη έχουν πάρει πληροφορία για τον Νιαζμάντ οι Κιτρινόμαυροι.

Η ομάδα του, άλλωστε, δεν έχει καμία διαπραγματευτική δύναμη στο διεθνές μεταγραφικό παζάρι (η πιο ακριβή πώληση που έχει κάνει είναι στο 1 εκατ. ευρώ και η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών παραχωρείται δωρεάν ή με τη μορφή δανεισμού) και το πιθανότερο σενάριο είναι να έρθει τσάμπα στην Ελλάδα αν το επιδιώξει η ΑΕΚ.

Νέος… Πόνσε ο Μουκουντί στην ΑΕΚ;

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία από την Ιταλία κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στο ρεπορτάζ τής ΑΕΚ, καθώς η Ένωση φαίνεται ότι δέχτηκε πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ για τον Άρολντ Μουκουντί από την τουρκική Τράμπζονσπορ. Την οποία και απέρριψε, καθώς ζητάει 7-8 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Ρεπορτάζ από τη Γαλλία αναφέρει ότι στις ομάδες που παρακολουθούν τον Καμερουνέζο στόπερ, στις οποίες συγκαταλέγονται οι Γουέστ Χαμ και Μπρέντφορντ από την Αγγλία, αλλά και η Μίλαν.

Ο 26χρονος στόπερ ήρθε στην Ένωση το καλοκαίρι του 2022 χωρίς οι Κιτρινόμαυροι να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, ενώ στην καριέρα του έχει παίξει σε Χάβρη, Μίντλεσμπρο και Σεντ Ετιέν. Το market value βρίσκεται στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ και το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε ενδιαφέρον για εκείνον από τη Γαλλία.

Και μπαίνει το ερώτημα: Μπορεί μια ομαδα στο μέγεθος της Μίλαν, να δαπανήσει 7-8 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι ζητάει η ΑΕΚ για να τον παραχωρήσει; Γουέστ Χαμ και Μπρέντφορντ σαφώς και είναι πιο εύκολο να το κάνουν ως ομάδες τής Premier League, που διαχειρίζονται άλλα μπάτζετ, αλλά ο Μουκουντί είχε περάσει από το Νησί χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννούλας, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, έδωσε χρήσιμες πληροφοριες στο sportdog για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεταγραφή του Μουκουντί στην ιταλική ομάδα. "Δεν το βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό. Ειδικά στη Μίλαν που προσέχουν πολύ τα λεφτά που δίνουν, θα έδιναν ένα ποσό στα 7-8 εκατ. ευρώ για τον Μουκουντί;", αναρωτήθηκε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Θεωρώ ότι η Μίλαν θα ψάξει για κάτι καλύτερο".

Για να το κλείσουμε με την πληροφορία που υπάρχει από το περιβάλλον της Ένωσης: Ο Μουκουντί είναι βασικός παίκτης και, άρα, δεν παραχωρείται εύκολα. Μάλιστα, οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο και όχι να τον παραχωρήσουν. Εκτός αν υπάρχει κάποια πρόταση ανάλογη του Πόνσε, δηλαδή κοντά στα 8 εκατ. ευρώ. Αλλά αυτή από τη Ιταλία και τη Μίλαν δύσκολα μπορεί να έρθει.

Ειδικα από τη στιγμή που η Μίλαν είχε άνθρωπό της στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, για χάρη του Ιωαννίδη, και είδε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Μουκουντί από τον επιθετικό των Πράσινων...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr