Γιώργος Χατζόγλου: Ο γυμναστής και προπονητής του Στέφανου Τζίμα στην ομάδα στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την προοπτική που ανοίγεται στον νεαρό επιθετικό με την μετακίνησή του στη Νυρεμβέργη, αλλά και για τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Για την εξέλιξη των Ελλήνων παικτών και αν μπορούμε να τους βλέπουμε σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού: «Γιατί όχι; Έχει ανέβει αρκετά το ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλά παιδιά πια παίζουν από ηλικία 16-17 ετών, εγώ είχα παίξει 21. Δεν είναι κάποιος πιτσιρικάς σε αυτή την ηλικία. Μπορούνε πια να αγωνιστούν και σε πολύ μεγαλύτερη ομάδα στο εξωτερικό. Έχουμε και άλλα παιδιά από τον ΠΑΟΚ στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο. Είχα τρία χρόνια τον Κωνσταντέλια, αλλά δεν μπόρεσε να παίξει στο σχολικό πρωτάθλημα λόγω του κορωνοϊού, όπως και ο Κουλιεράκης.

Στις προπονήσεις ο Κωνσταντέλιας φαινόταν ότι ήταν από άλλο πλανήτη. Είδατε πέρσι, σε οποιοδήποτε γήπεδο πήγαινε τον χειροκροτούσαν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Θα φάει την κλωτσιά, θα σηκωθεί και δεν θα μιλήσει, δεν θα κάνει θέατρο. Αν πέσει από φάουλ θα είναι γιατί πόνεσε. Αυτό με εκπλήσσει».

Για τον Στέφανο Τζίμα: «Ο Τζίμας θα πάει πολύ ψηλά. Βρίσκει δίχτυα περισσότερο από τον Τζόλη, αν και είναι διαφορετικοί παίκτες. Είχαμε και τον Χρήστο στην ομάδα. Ο Τζίμας είναι πιο δεινός σκόρερ από τον Τζόλη. Ο Τζόλης μπορεί να παίξει καλύτερα πλάγια. Έχει, φυσικά, τρομερή εκτέλεση. Είχαμε χάσει το πανελλήνιο γιατί δεν πέτυχε γκολ πάνω από την γραμμή, αλλά όλα χάνονται. Ο Τζίμας έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει, σπανίζουν πια οι κανονικοί σέντερ φορ και στην Γερμανία θα παίξει σίγουρα καλά».

Για το αν τον βοηθήσει το γεγονός ότι αποφοίτησε από το σχολείο και θα αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο: «Δύο καρπούζια δεν χωράνε σε μία μασχάλη. Τώρα θα είναι καθαρά δουλειά του το ποδόσφαιρο, οι προπονήσεις και το μυαλό του δεν θα είναι πουθενά αλλού. Γιατί ακόμη και να μην το ήθελε το σχολείο ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Μάλιστα, πηγαίνοντας στη Νυρεμβέργη αυτό τον κάνει να θέλει περισσότερο να προοδεύσει. Δεν μίλησα μαζί του, τελευταία ημέρα βρεθήκαμε στην αποφοίτηση. Είχα καταλάβει ότι θα φύγει γιατί ήξερε ότι στον ΠΑΟΚ δύσκολα θα παίξει με τον κ. Λουτσέσκου. Γιατί δεν ξέρω, ίσως δεν τον έδειξε εμπιστοσύνη, δεν τον πίστεψε, γιατί οι προπονητές κάποιους τους πιστεύουν και κάποιους όχι. Δεν του δίνω άδικο. 

Το παλικάρι όταν έμπαινε μέσα πραγματικά έπαιζε πολύ καλά και γκολ έβαζε και ασίστ έδινε. Σε ένα ματς δεν αγωνίστηκε καλά, όταν ξεκίνησε και μετά δεν πήρε ευκαιρίες. Σίγουρα από τον δανεισμό του θα κερδίσει και ο Στέφανος και ο ΠΑΟΚ», είπε ο Γιώργος Χατζόγλου.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr