Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Αλόνσο στην τεχνική ηγεσία, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 14-0 την Χάους Ιμ Ένσταλ, στο παρθενικό φιλικό εν όψει της νέας σεζόν.

Από 3 γκολ πέτυχαν οι Τζούρισιτς και Γερεμέγεφ, δύο φορές σκόραρε ο Νίκας, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Μαντσίνι, Νταμπίζας, Μπρέγκου, Βαγιαννίδης, Αϊτόρ και Σένκεφελντ.

Η ομάδα του Αλόνσο, έπαιξε χωρίς τους διεθνείς Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς, αλλά και τους Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν, Ιωαννίδη, Μπάλντοκ, Μπακασέτα, Κώτσιρα και Λημνιό. Ωστόσο, η διαφορά δυναμικότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν ολοφάνερη, από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Οι «πράσινοι», έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό, πέτυχαν το πρώτο γκολ της εποχής Αλόνσο, με τον Τζούριτσιτς να σκοράρει με σουτ στην περιοχή, έπειτα από γύρισμα που δεν κατάφεραν να απομακρύνουν οι αντίπαλοι.

O Παναθηναϊκός, συνέχισε επιθετικά και στο 12′ διπλασίασε τα τέρματά του, με ωραία κάθετη μπαλιά του Τρουιγέ και εκτέλεση του Νίκα.

Ένα λεπτό αργότερα, έγινε και το 3-0, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Τζούριτσιτς, που προήλθε από μπαλιά του Μαντσίνι από δεξιά και λάθος της άμυνας, για να φτάσει η μπάλα στον σκόρερ.

H διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής και στο 28′, ο Παναθηναϊκός σκόραρε για τέταρτη φορά, έπειτα από σουτ του Τζούριτσιτς, που έκανε χατ-τρικ.

O χορός των γκολ συνεχίστηκε στο 35′, με τον Νταμπίζα να δίνει ασίστ στον Μαντσίνι, που πλάσαρε εύστοχα για το 5-0.

Στο 40′, ήρθε και το 6-0, με τον Νταμπίζα αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ και τον Τζούριτσιτς να «σερβίρει».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ουρουγουανός τεχνικός, έκανε εννέα αλλαγές, αφήνοντας μόνο τους Λίλο και Νίκα, από το αρχικό σχήμα.

Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν, με την ομάδα του Αλόνσο να σκοράρει για έβδομη φορά, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Νίκα, ένα πλασέ στην περιοχή στο 53ο λεπτό.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε για λίγο, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται και στο 65′, ο Βαγιαννίδης, γύρισε από δεξιά στον Γερεμέγεφ, που πλάσαρε για το 8-0.

To ένατο γκολ, πέτυχε στο 78ο λεπτό ο νεαρός Μπρέγκου, με συρτό σουτ μετά από πάσα του Νίκα από αριστερά.

Όσο για το…δέκα το καλό, ήρθε στο 80′ με αριστερό σουτ του Βαγιαννίδη.

Οι παίκτες του Αλόνσο πάντως, δεν είχαν διάθεση να αφήσουν το πόδι από το γκάζι και στο 82′, ο Βαγιαννίδης μοίρασε άλλη μία ασίστ και ο Αϊτόρ μπήκε στη λίστα των σκόρερ και αυτός.

Το…μέτρημα συνεχίστηκε στο 85′, με τον Σχένκεφελντ να κάνει το 12-0 με κεφαλιά, ενώ στο 86ο, ο Γερεμέγεφ σκόραρε και αυτός με προβολή για το 13-0, για να πετύχει αμέσως το τρίτο προσωπικό του γκολ, στο 88!

Παναθηναϊκός: Λίλο – Κάτρης, Γέντβαϊ, Τσόκαϊ, Κυριόπουλο – Ζέκα, Νίκας, Τρουιγέ – Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Νταμπίζας.

Στο β’ έπαιξαν οι Βαγιαννίδης, Σxένκεφελντ, Αράο, Πέρεθ, Μπρέγκου, Βιλένα, Γερεμέγεφ, Φικάι και Αϊτόρ.

 
 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr