Τη στάση της ΑΕΚ στην υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα εξήγησε ο Κώστας Κετσετζόγλου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η Μοντερέι δίνει στον Πινέδα σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με αυτά που παίρνει στην ΑΕΚ, όπου έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Όμως η ΑΕΚ δεν έχει σκοπό να τον πουλήσει και με την πρόταση της Μοντερέι, λίγο πάνω από τα λεφτά που δόθηκαν στη Θέλτα (6,5 εκατ.) και αρκετά κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ που λέγανε οι Μεξικάνοι, δεν μπορείς να μπεις καν σε διαδικασία συζήτησης.

Νομίζω πως η ΑΕΚ καλά έκανε και απάντησε έτσι και ξέκοψε το θέμα με τον τρόπο που αντέδρασε. Δεν γίνεται ο παίκτης να έχει τρία χρόνια ακόμη συμβόλαιο και να βγαίνει ο μάνατζερ και να λέει ‘είναι πιο κοντά από ποτέ από το να επιστρέψει στο Μεξικό’. Ο Πινέδα έχει αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα, μιλάμε για έναν παίκτη που η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα έσωσαν την ευρωπαϊκή του καριέρα και δόθηκε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για μεταγραφή από την ομάδα», τόνισε.

Όσο για τις επαφές για τον Θωμά Στρακόσα ανέφερε: «Υπάρχουν συζητήσεις με την Μπρέντφορντ. Δεν έχουμε ακόμη κάτι οριστικό. Με τον παίκτη η ΑΕΚ είναι ΟΚ και πάει καλά η υπόθεση με την Μπρέντφορντ. Πιστεύω πως είναι πάρα πολύ κοντά, αλλά δεν έχει κλείσει».

Σχετικά με την αναζήτηση αριστερού εξτρέμ είπε: «Για τον Μίλσον η ΑΕΚ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τις απέρριψαν, αλλά παραμένει ανοιχτή η υπόθεση. Υπάρχει αισιοδοξία πως μέσα στη βδομάδα θα γίνει κάτι μεσοεπιθετικά. Με αριστερό εξτρέμ ή κάποιον που παίζει στη θέση του Αραούχο, θα δούμε…».

Αναφορικά με τον αριστερό μπακ, τόνισε: «Η ΑΕΚ σταμάτησε να ασχολείται με την υπόθεση Γιαννούλη. Η ιστορία αυτή τράβηξε πολύ, έχουν μπει κι άλλες ομάδες, λέγεται πως μπήκε και ο Ολυμπιακός μέσα. Ο παίκτης συνεχίζει να έχει πρώτη επιλογή το εξωτερικό. Η τιμή έχει πάει πολύ ψηλά και στην ΑΕΚ εκτιμούν πως με αυτά τα χρήματα μπορούν να πάρουν έναν παίκτη εφάμιλλο ή και καλύτερο».

Τέλος, για τις επικείμενες αφίξεις στην Ολλανδία σημείωσε: «Ο Σισέ σήμερα θα κάνει εξετάσεις και την Τετάρτη θα πάει στην Ολλανδία. Την Τρίτη θα ανακοινωθεί ο Μπρινιόλι και θα πάει κι αυτός την Τετάρτη μαζί επίσης με τον Άμραμπατ. Η ΑΕΚ ψάχτηκε για δύο παίκτες που παίζουν στα δεξιά, αλλά τελικά έμεινε και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Με Ελίασον και Άμραμπατ είναι καλυμμένη η ομάδα στα δεξιά, ενώ υπάρχουν και ο Φερνάντες με τον Τσιλούλη».

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr