Ο Ατζούν Ιλιτζαλί ψάχνει εναγωνίως τα τελευταία χρόνια νέα πρόσωπα για το Survivor και για αυτό έχει στραφεί και προς Έλληνες αθλητές και πρωταθλητές.

Αρκετοί δέχθηκαν και πήγαν, γεμίζοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με πολλά χρήματα, άλλοι τα αρνήθηκαν για δικούς τους λόγους. Ένας εξ αυτών είναι και ο Δημήτρης Κυρσανίδης!

Ξεκίνησε το παρκούρ στα δώδεκα του χρόνια, το 2007. Πήρε το χρυσό στο Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη το 2014 και το 2015, και κατά τα έτη 2017 και 2019 απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό. Τον Μάιο του 2018, ο Κυρσανίδης πήρε το χάλκινο στο freestyle, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μονπελιέ. Τον Απρίλιο του 2019, πήρε το χάλκινο στην ταχύτητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Τσενγκντού. Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Κυρσανίδης πήρε το χρυσό στο ελεύθερο και το ασημένιο στην ταχύτητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Χιροσίμα.

Τον Οκτώβριο του 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο, ο Κυρσανίδης χρίστηκε πρωταθλητής στο freestyle, όντας ο πρώτος στην επίσημη ιστορία του αθλήματος.

Ο 28χρονος παρκουρίστας,μιλάει στο Sportdog.gr και τον Γρηγόρη Μπάκα για την καριέρα του, για την αγάπη του για τον αθλητισμό γενικότερο, για τη δεύτερη καριέρα που θα μπορούσε να κάνει ως ποδοσφαιριστής, αλλά και για τις… χυλόπιτες που έχει ρίξει στο Survivor!

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr