Η ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας έδειξε πιο ενεργή, πιο φρέσκια, πιο ουσιαστική. Αποτέλεσμα στο πρώτο μισάωρο να έχει σκοράρει δύο φορές, να έχει ένα διπλό δοκάρι και μία σπουδαία ευκαιρία.

Η ΑΕΚ λοιπόν κέρδισε 3-0 σήμερα το μεσημέρι την βελγική Μπέρσχοτ (α’ κατηγορίας) στο προπονητικό κέντρο του Μπουργκ Χάαμσταντ με σκόρερ τον Γαλανόπουλο (9’), τον Ζίνι (15’) και ο Γκολφίνος (78′). Και έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο, αναμένοντας και τους παίκτες που θα την ενισχύσουν (Αμραμπατ-Μπρινιόλι είναι ήδη στο Μπουργκ, την Κυριακή έρχονται Βίντα-Γκατσίνοβιτς-Σιμάνσκι, αργότερα Πινέδα-Τσούμπερ-Κάλενς και βεβαίως οι υπόλοιπες μεταγραφές).

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τον Θεοχάρη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Μουκουντί με τον Μήτογλου στα στόπερ, τον Γαλανόπουλο με τον Μάνταλο στα χαφ, αριστερά τον Ζίνι, δεξιά τον Ελίασον και τον Φερνάντες πίσω (άλλαζαν οι δύο τους συνεχώς θέσεις) από τον Γκαρσία.

Η Ένωση μπήκε πιο φρέσκια και ενεργή στο ματς και σε φάσεις άμυνας καθώς ήταν αποτελεσματική, αλλά και στην επίθεση με πιο ορθολογικές επιλογές στην επίθεση. Πρώτη καλή στιγμή για τους Βέλγους. Με τον Κεϊτά να βγαίνει τετ α τετ και τον Θεοχάρη να τον σταματάει εντυπωσιακά. Στο 6’ ο Μάνταλος έκανε ωραία προσπάθεια, απέφυγε δύο αντιπάλους του, επιχείρησε το σουτ με τον Ματίγιας να τον σταματά. Η ΑΕΚ θα ανοίξει το σκορ στο 9′ της αναμέτρησης με τον Χατζησαφί να κάνει την ενέργεια από τα αριστερά και την πάσα προς τον Γαλανόπουλο ο οποίος την υποδέχτηκε ωραία και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Έξι λεπτά μετά η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ. Οι παίκτες του Αλμέιδα πάτησαν περιοχή, η μπάλα μετά τις κόντρες έφτασε στον Ζίνι που με πλασέ σε κενή εστία ουσιαστικά έκανε το 2-0 στο 15’. Δοκάρι με τον Μουκουντί για την ΑΕΚ στο 21’ με την ΑΕΚ να δείχνει απελευθερωμένη. Οι παίκτες της Ένωσης βρέθηκαν ξανά στην περιοχή μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Γαλανόπουλος έπιασε σουτ που με κόντρες κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μουκουντί ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, έκανε την κεφαλιά και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά είχε δοκάρι οριζόντιο και η Μπέρχοτ. Και το πρώτο μισάωρο έληξε με την ΑΕΚ εμφανώς καλύτερη στο γήπεδο και με πιο ενθαρρυντική εικόνα σε σχέση με την Αλκμάαρ. Στο 2ο μισάωρο έπεσε ο ρυθμός. Στο 43’ ωραία επίθεση της ΑΕΚ με τον Ζίνι αποδέκτη της μπάλας, Αυτός πάτησε περιοχή, έκανε την ντρίμπλα και το σουτ με το δεξί με τον γκολκίπερ των Βέλγων να απομακρύνει. Στο 50’ ο Φερνάντες είχε χτύπημα στα πλευρά και έγινε αλλαγή με τον Μαχαίρα.

Στο τρίτο μισάωρο η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τον Αγγελόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Ραντόνια δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερά, τον Χρυσόπουλο με τον Κοσίδη στα στόπερ, Ρουκουνάκη-Φοφανά στα χαφ, αριστερά τον Γκολφίνο, δεξιά τον Κάτσικα και τον Μαχαίρα πίσω από τον Θεοδωρίδη. Με το ξεκίνημα του αγώνα ξανά στο 67’ ο Αγγελόπουλος είχε μία πολύ καλή απόκρουση σε σουτ του Έρνεστ. Στο 77′ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση η ΑΕΚ, με σωστή τοποθέτηση και ενέργεια του Φοφανά. Έπειτα ο Ραντόνια πέταξε για τον Κάτσικα, ο οποίος έκανε την κούρσα και γύρισε στην περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Μπέρσχοτ μπλόκαρε.

Στο 78′ με εξαιρετικό passing game οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν μπροστά ξανά. Με Ρουκουνάκη και Μαχαίρα να συμμετέχουν στη φάση, ο Θοεδωρίδης έβγαλε τον Γκολφίνο απέναντι από τον γκολκίπερ της Μπέρσχοτ, και ο επιθετικός της Ένωσης τσίμπησε την μπάλα και σε άδεια εστία έκανε το 3-0.

Στο 93′ δυνατό σουτ του Χρυσόπουλου που είχε προωθηθεί μέσα στην περιοχή, ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά μετά μπήκε ο Κανελλόπουλος (δεξί μπακ) στην θέση του Γκολφίνου, με τον Κάτσικα αριστερό εξτρέμ και τον Ραντόνια δεξί εξτρέμ.

Η ΑΕΚ Β’ ουσιαστικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο δεύτερο 60λεπτο είχε εύκολα το παιχνίδι στα χέρια της και προσπάθησε να παίξει στο στυλ της πρώτης ομάδας πιέζοντας ψηλά όταν δεν έχει την μπάλα. Και το ματς τελείωσε στο 3-0 με την ΑΕΚ να παρουσιάζει μία πολύ καλύτερη εικόνα στο δεύτερο φιλικό της.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr