Μια πολύ-πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή, με παρουσία στο τρέχον Euro, έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό καθώς ο Ντιέγκο Αλόνσο ψάχνει ποδοσφαιριστές για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής του.

Ο λόγος γίνεται για Σερντάν Σακίρι, διεθνή Ελβετό άσο που παίζει τόσο ως 10άρι όσο και ως εξτρέμ, και έχει τεράστια καριέρα μέχρι στιγμής καθώς έχει παίξει σε Βασιλεία, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ, Στόουκ Σίτι, Λίβερπουλ, Λιόν και από τον χειμώνα του 2022 παίζει μπάλα στο Σικάγο.

Με την νυν ομάδα του στο MLS, πρωτάθλημα στο οποίο είχε θητεία ο Ν. Αλόνσο και προφανώς έχει διατηρήσει δεσμούς για να γνωρίζει καλά τι γίνεται εκεί, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβρη. Στην καριέρα του έχουν πληρωθεί σε transfer fees 71,5 εκατ. ευρώ, με το market value να βρίσκεται σήμερα στα 2 εκατ. ευρώ αλλά παλαιότερα να είχε σκαρφαλώσει στα 25 εκατ. ευρώ.

Είναι κατανοητό ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, παρά μόνο να διαπιστώσουμε τι κάνει τα τελευταία 2,5 που βρίσκεται στο MLS - Δηλαδή σε πιο επίπεδο παίζει και σε ποια φόρμα βρίσκεται. Για αυτό επικοινωνήσαμε τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, προκείμενου να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες που εμβαθύνουν το ρεπορτάζ.

"Άνετα στην Ελλάδα στα 32 του χρόνια - Τον καλύπτει ο Παναθηναϊκός - Έρχεται για εξτρέμ"

"Θεωρώ ότι επειδή βρέθηκε στα γήπεδα του Euro με την Ελβετία, θα ήθελε να επιστρέψει για να παίξει ξανά μπάλα στην Ευρώπη. Είναι πολύ καλός παίκτης, έμπειρος, που τα βγάζει άνετα πέρα στο MLS και το ίδιο θα έκανε αν ερχόταν και στην Ελλάδα παρά τα 32 του χρόνια", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη για να παίξει μπάλα, να είναι κοντά στη χώρα του και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή επιλογή: Κάνει πρωταθλητισμό, παίζει στην Ευρώπη, μπορεί να τον καλύψει. Είναι 11αδάτος, μπορεί να προσφέρει πολλά".

Σε ποια θέση τον βλέπεις στον Παναθηναϊκό;

"Μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ και ως δεκάρι, αλλά ο Παναθηναϊκός τον θέλει για εξτρέμ".


Φάμπιο Μαρτίνς αντί Ρεμπότσο ο Παναθηναϊκός!

Πολύ κοντά στο να γίνει παίκτης τού Παναθηναϊκού βρέθηκε ο Πέδρο Ρεμπότσο (αν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έκαναν πίσω!), Πορτογάλος αριστερός μπακ με θητεία σε Πορτογαλία, Τουρκία, Γαλλία, Πολωνία και Σαουδική Αραβία, αφού οι Πρασινοι έψαχναν για μια ακόμα λύση που μαζί με τον Μλαντένοβιτς θα καλύψουν τις ανάγκες της θέση.

Ο 29χρονος άσος είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της Πορτογαλίας μέχρι την U21, έχει market value στις 800.000 ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 6 εκατ.) και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε μπάλα στη Σαουδική Αραβία με τη φανέλα τής Αλ Καλίγ - Ομάδα που είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο, αλλά δεν το έκανε.

Με την Αλ Καλίγ είχε 37 συμμετοχές και 5 ασίστ, σε μια γεμάτη σεζόν δηλαδή, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει στο πρόσωπό του τον παίκτη που θα πάρει τη θέση τού Χουανκάρ στο αριστερό άκρο της άμυνας - Αν και έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι ο Ρεμπότσο έχει κοινό μάνατζερ με τον Ζεκα, άρα βρέθηκε πιο εύκολα ο τρόπος επικοινωνίας με τους Πράσινους.

"Τίμιος μπακ που δεν παίρνει ρίσκα - Θα έβρισκε χρυσάφι στη Σαουδική Αραβία αν... -  Φάμπιο Μάρτινς για αριστερός εξτρέμ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη, που αναλύει αγώνες στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και γνωρίζει άριστα το πρωτάθλημα, προκειμένου να μας δώσει πληροφορίες για τον παίκτη.

"Τίμιος μπακ, που δεν παίρνει μεγάλα ρίσκα. Σοβαρός ανασταλτικά. Σε μικρομεσαία ομάδα έπαιζε, αλλά έκαναν όλοι πολύ καλή σεζόν - Αν και πρόπερσι σώθηκε από σπόντα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το πρωτάθλημα από το οποίο προέρχεται και να μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό:

"Είναι ανώτερο ποιοτικά από το ελληνικό το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία, τυπικά έρχεται σε πρωτάθλημα που είναι πιο χαμηλό. Και αναρωτιέμαι: Πώς έφυγε από τα μεγάλα συμβόλαια για να έρθει στην Ελλάδα; Αν έκανε τη διαφορά θα έβρισκε χρυσάφι στη Σαουδική Αραβία, με την ομάδα του να στέκεται καλά οικονομικά".

Υπάρχουν άλλες λύσεις που έχουν ενδιαφέρον στην ομάδα του;

 "Ναι, έχει καλούς παίκτες. Ο Φάμπιο Μάρτινς είναι πολύ καλός, με τρομερή σεζόν πέρσι, που θα ήταν μια χαρά λύση για την Ελλάδα. Αριστερός εξτρεμ, 30 ετων, είχε απασχολήσει και τον ΠΑΟΚ παλαιότερα".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr