Ο Ολυμπιακός ψάχνει λύσεις προκειμένου να έχει έτοιμο αντικαταστάτη του Κααμπί, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μαροκινός, κάτι που είναι πολύ πιθανό, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν, ότι είναι πολύ κοντά στη Φενέρμπαχτσε, αν και ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Η λύση που προκρίνεται για αντί-Κααμπί ακούει στο όνομα του Βινσάν Αμπουμπακάρ, την περίπτωση του οποίου εξετάζουν οι Πειραιώτες.

Ο 32χρονος Καμερουνέζος φορ αγωνίζεται στην Μπεσίκτας, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, ωστόσο δεν υπολογίζεται επειδή οι σχέσεις του με την τουρκική ομάδα πέρασαν από μία κρίση, καθώς εμφανίστηκε σε φωτογραφία στην διάρκεια των διακοπών του στο Πράσινο Ακρωτήρι να παίζει μπάλα φορώντας την φανέλα της Κασίμπασα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κότον Σπορτς του Καμερούν και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γαλλία, παίζοντας στη Βαλενσιέν και τη Λοριάν. Από εκεί το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στην Πόρτο και το 2016 δόθηκε δανεικός στη Μπεσίκτας, η οποία τον απέκτησε το 2020. Στη συνέχεια έπαιξε 1,5 χρόνο δανεικός στην Αλ Νασρ και επέστρεψε στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο έμπειρος επιθετικός είναι αρχηγός της εθνικής Καμερούν με 100 συμμετοχές και 39 γκολ. Τα οικονομικά δεδομένα για τον Καμερουνέζο επιθετικό της Μπεσίκτας όμως περιπλέκουν την υπόθεση. «Αλμυρός ο Αμπουμπακάρ», αναφέρει η εφημερίδα «Φως των Σπορ».

Παράλληλα ένα νέο όνομα παίζει στο μεταγραφικό ρεπορτάζ των «Ερυθρόλευκων». Ο Σέντρικ Σοάρες έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ και ο Ολυμπιακός είναι μία από τους Άγιαξ, Νις και Ρεν που έχουν δείξει αυτό το διάστημα ενδιαφέρον για τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο 32χρονος Πορτογάλος μπακ καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και έχει μία πολύ αξιόλογη ποδοσφαιρική σταδιοδρομία, με ομάδες όπως Σπόρτινγκ, Σαουθάμπτον, Ίντερ, Άρσεναλ και Φούλαμ.

Πλέον αναζητεί τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, αλλά η περίπτωσή του δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.. Ο Ολυμπιακός έχει τον Ροντινέι για το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ πρόσφατα αποκτήθηκε και ο Κοστίνια ως λύση από τον πάγκο.