Το δεύτερο φιλικό του παιχνίδι έδωσε το Σάββατο (6/7) ο ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε ξανά δύο ενδεκάδες ανά ημίχρονο, με τον Κώστα Θυμιάνη στο δεύτερο μέρος να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο με τους πρωταθλητές και με τον Ρουμάνο τεχνικό να συνεχίζει τις δοκιμές του.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δέχεται γρήγορο γκολ ύστερα από την γκάφα του Κοτάρσκι στο 5’, καθώς ο Κροάτης τερματοφύλακας δεν έκανε σωστό κοντρόλ μετά το γύρισμα του Κουλιεράκη και από κοντά ο Μπόιλ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, πάντως, οι πρωταθλητές ήταν ανώτεροι και ζήτησαν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Τάισον στο 19’ να κάνει το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 27’ ο Μπράντον Τόμας έστρωσε στον Καμαρά, ο οποίος πλάσαρε άστοχα, με τους Σκωτσέζους να έχουν καλή ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από ένα σουτ η μπάλα κόντραρε στον Εκόνγκ και ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ με τις γροθιές. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ο’ Χόρα έκανε την κεφαλιά, για να δείξει ξανά τα αντανακλαστικά του ο πορτιέρε των «ασπρόμαυρων».

Στο 35’ ακυρώθηκε γκολ του Μουργκ ως οφσάιντ, με τον Τάισον στο 39’ να γυρίζει το σώμα του και να σουτάρει εκτός περιοχής, για να φύγει άουτ η μπάλα.

Στο β’ ημίχρονο έπεσε κατακόρυφα ο ρυθμός και δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας μέχρι το 85’, όταν ο Κουαλιάτα σούταρε από αριστερά και απέκρουσε ο γκολκίπερ της Χιμπέρνιαν.

Τίποτα άλλο πέραν τούτου και ο ΠΑΟΚ δεν απέφυγε τη φιλική ήττα.

ΠΑΟΚ (Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Καμαρά, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Μπράντον Τόμας.

ΠΑΟΚ (Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Ταλιχμανίδης, Ότο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Τσιγγάρας, Βιεϊρίνια (83’ Σμυρλής), Γκούμας, Κουαλιάτα, Σαμάτα.