Με τον Ολυμπιακό έχει συνδεθεί τα τελευταία 24ωρα το όνομα του Βίνσεντ Αμπουμπακάρ, διεθνή επιθετικού από το Καμερούν (είναι αρχηγός με την εθνική ομάδα και έχει 100 συμμετοχές και 39 γκολ), που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2025 με τη Μπεσίκτας (συν οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο) αλλά φαίνεται ότι το μέλλον του βρίσκεται μακριά από τον τουρκικό σύλλογο.

Ο Αμπουμπακάρ είναι 32 ετών, με market value στα 3,4 εκατ. ευρώ (αν και παλαιότερα είχε σκαρφαλώσει στα 18 εκατ.), και στην καριέρα του έχει παίξει μπάλα σε Βαλενσιέν, Λοριάν, Πόρτο, Μπεσίκτας και Αλ Νασρ, με απολογισμό μέχρι στιγμής 163 γκολ και 53 ασίστ σε 401 παιχνίδια.

Στο παιχνίδι του είναι θωρηκτό, είναι πολύ δυνατός, σουτάρει από μακριά και θυμίζει πολύ τον Μπράουν Ιντέγε που είχε φορέσει παλαιότερα την ερυθρόλευκη φανέλα. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που αναλύει αγωνες στο τουρκικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συλλέξουμε νεότερες πληροφοριες...

"Δεν έπαιζε στο τελευταίο μισό την περσινής σεζόν, όταν άλλαξε ο προπονητής δεν έπαιζε. Είχε προβλήματα και με τη διοίκηση καθώς ήθελε να φύγει, μετά ξαναμπηκε κάπως στην ομάδα αλλά δεν είχε ρόλο. Είναι σε πτωτική πορεία η καριέρα του, ενώ πέρσι είχε κάνει πολύ καλή σεζόν. Δεν ξέρω αν είναι μόνο αγωνιστικό το θέμα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Θεωρείς ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό;

"Ποιοτικός είναι, αλλά έχει κάνει καριέρα που δεν τον εμπιστεύεται ότι θα τραβήξει. Δεν είναι ότι κινείται σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια δηλαδή".

Πώς είναι στο παιχνίδι του;

"Πλήρης είναι, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην καλή του βραδιά. Το θέμα είναι το κίνητρο και η φυσικη κατάσταση".

Πώς μπορεί να τον αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός;

"Δεν είναι ότι θα περιμένει κεφαλίες, τεχνικά είναι καλός. Δεν είναι ότι θα τον ψάξουν μόνο στον αέρα. Θυμίζει τον Ελ Αραμπί στην εκτελεστική δεινότητα αλλά και στα στοιχεία του".