Η ΑΕΚ έκανε δικό της τον Ορμπελίν Πινέδα το καλοκαίρι του 2023 δίνοντας στη Θέλτα ένα ποσό κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ και υπογράφοντας με τον παίκτη συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας.

Στη συμφωνία ΑΕΚ και παίκτη έχει και ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία ωστόσο ισχύει από το καλοκαίρι του 2025.

Συγκεκριμένα, από το επόμενο καλοκαίρι ο Πινέδα μπορεί να πάρει μεταγραφή σε σύλλογο όλης της Αμερικής με ένα ποσό 8 εκατ. ευρώ. Αν ομάδα που εδρεύει τώρα σε ασιατική ή αραβική ομάδα θέλει τον Πινέδα από το επόμενο καλοκαίρι θα μπορεί να τον πάρει δίνοντας στην ΑΕΚ ένα ποσό 10 εκατ. ευρώ. Αν έρθει κάποιος σύλλογος από αυτές τις χώρες και το καλοκαίρι του 2025 θέλει να αγοράσει τον Πινέδα θα πρέπει να δώσει αυτά τα χρήματα χωρίς να μπουν δόσεις.

Ρήτρα αποδέσμευσης πάντως στον Πινέδα για Ευρωπαϊκές ομάδες δεν έχει μπει. Αν κάποιο Ευρωπαϊκό κλαμπ θέλει τον Μεξικανό είτε τώρα είτε στο μέλλον θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την ΑΕΚ.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι μπορεί να αξιώσει όσα χρήματα θέλει από συλλόγους, όπως η Μοντερέι για παράδειγμα. Ισχύ η ρήτρα στο συμβόλαιο του Πινέδα έχει από το επόμενο καλοκαίρι.