Στην εκπομπή «Σπορ στο Ionian» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Μάκης Μπελεβώνης, μιλώντας και για τη νέα σεζόν.

Αναφορικά με την σεζόν που τελείωσε σχολίασε:

«Τα τελευταία χρόνια περάσαμε αρκετές τέτοιες χρονιές. Όσο το format του πρωταθλήματος είναι έτσι, όλες οι ομάδες από την 6η θέση και κάτω θα παλεύουν μέχρι τέλους για την παραμονή. Παρότι ήταν μία δύσκολη χρονιά για εμάς, ήταν η μόνη που δεν ανησυχούσαμε τόσο. Η ομάδα είχε δείξει στο μεγαλύτερο διάστημα ότι δεν έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή την θέση και ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, όπως και έγινε».

Για την επιλογή του Γιάννη Πετράκη τόνισε:

«Δικαίωση, ναι. Ξέρετε, διαλέξαμε έναν προπονητή υπολογίζοντας σε κάποια χαρακτηριστικά που ξέραμε ότι είχε. Η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη. Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε αλλαγή προπονητή νωρίς. Διαλέξαμε έναν προπονητή που γνωρίζαμε πολύ καλά. Καταφέραμε να πετύχουμε την συνεργασία και τα πράγματα πήγανε όπως τα περιμέναμε».

Σχετικά με το αν θα πάρουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά:

«Αυτή είναι η πρόθεσή μας. Είναι στόχος κάθε χρονιά τα παιδιά που ξεχωρίζουν στα πρωταθλήματα υποδομών να παίρνουν την ευκαιρία. Πολλές φορές κάνουμε και παραπάνω παιδιά επαγγελματίες από αυτούς που προτείνουν οι προπονητές. Να δοθεί ευκαιρία σε παιδιά που δείξανε καλό πρόσωπο αν μπορούν να ανταπεξέλθουν επαγγελματικά. Αυτό γίνεται και φέτος με αρκετά παιδιά από τα τέλη Ιουνίου. Ο προπονητής θα επιλέξει ποια μπορούν να είναι στο ρόστερ. Ελπίζουμε -και είναι η μόνη «παρέμβαση» που κάνουμε στον προπονητή- να δοθεί ευκαιρία σε νέα παιδιά. Μιχάι, Κωνσταντόπουλος, Τσιγγάρας, Λιάβας, Μαλής, ακόμα και ο Ντουάρτε, είναι παιδιά που έπαιζαν χρόνια στην ομάδα, ορισμένοι πήραν μεταγραφή. Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια».

Για τις υποθέσεις των ανανεώσεων και τις μεταγραφές:

«Έληγαν πολλά συμβόλαια. Έχουμε ανανεώσει πέντε παίκτες, προστέθηκαν άλλοι πέντε. Στόχος πλέον είναι να συμπληρώσουμε τρεις θέσεις, μία στην άμυνα, δύο μεσοεπιθετικά. Σε αυτές περιλαμβάνονται παιδιά που θα θέλαμε να ανανεώσουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε αρκετό χρόνο. Έχουν γίνει προτάσεις για ανανεώσεις, είμαστε σε επαφή αλλά αν δεν αποφασίσουν σύντομα θα πάμε σε άλλες επιλογές. Θα υπάρχουν εντός εβδομάδας εξελίξεις είτε με παιδιά που θα ανανεώσουν είτε που θα έρθουν ως μεταγραφές».

Αναφορικά με τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τον Γιώργο Λιάβα:

«Πρόθεση του Παναιτωλικού είναι το καλύτερο για την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή. Ειδικά για τον Λιάβα, είναι από τα αγαπημένα παιδιά. Ανανέωσε ενώ υπήρχαν προτάσεις. Αυτό κάτι δείχνει για τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Ανεπίσημα μόνο. Εμείς είμαστε εδώ, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και του ποδοσφαιριστή».

Για την ψήφο του Παναιτωλικού στην διαδικασία εκλογής προέδρου στην Super League:

«Καταρχάς δεν ξέραμε τους συσχετισμούς, τι θα ψηφίσουν οι άλλες ομάδες. Δεν μιλήσαμε με κανέναν. Αυτό που κάναμε, βλέποντας ένα τοξικό κλίμα στον συνεταιρισμό ήταν να αποφασίσουμε να μην είμαστε με το μέρος κανενός. Περισσότερος ντόρος έγινε για την ψήφο την δική μας παρά για όσους πήραν κάποια πλευρά. Στον συνεταιρισμό ισχύει το “αν δεν είσαι μαζί μου είσαι με τους άλλους”. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζεται αυτό. Κυρίως οι μεγάλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν από την τοξικότητα. Να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός».

Για τους ξένους διαιτητές και τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ:

«Δεν έχει να κάνει με την ικανότητα των Ελλήνων διαιτητών. Είναι αρκετά ικανοί και πιο ικανοί από ξένους. Έχουν διορθωθεί πράγματα όμως παραμένει μία κατάσταση που δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Ο Μάκης Γκαγκάτσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα από όλα αυτό. Να υπάρχουν καθαρές διαιτησίες, χωρίς παρεμβάσεις. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στην ΕΠΟ και εκεί η τοξικότητα περισσεύει. Εμείς θα στηρίξουμε τον Γκαγκάτση σε ότι θετικό προσπαθήσει να κάνει. Οι μεγάλοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να αφήσουν έναν άνθρωπο που έχει διάθεση να αλλάξει πράγματα προς το καλύτερο να λειτουργήσει χωρίς παρεμβάσεις. Εγώ δεν συνδυάζω το όνομά του με τον πατέρα του. Είναι αξιόλογος παράγοντας. Ελπίζουμε να μην έχουμε το πολεμικό κλίμα που υπήρχε. Θα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνουν πράγματα».

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος:

«Νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει συζήτηση. Θα μπει στην ΓΣ το θέμα της αλλαγής του format του πρωταθλήματος. Έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα είναι δύο ή και τριών ταχυτήτων. Έχει να κάνει με τον τρόπο που είναι δομημένο. Δεν έχει να κάνει μόνο με το format μα και την κατανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά. Αν δεν υπάρχουν χρήματα στις μικρότερες ομάδες δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Φάνηκε τις προηγούμενες χρονιές και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτό. Και σε αυτό το κομμάτι, κεντρικής διαχείρισης και αναζήτησης πόρων να στραφεί ο συνεταιρισμός ώστε ο ανταγωνισμός να είναι πιο καλός. Το νέο format θα έχει ενδιαφέρον. Η 5η θέση θα διεκδικηθεί από ομάδες που δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές, παρότι ο Άρης έχει μεγαλύτερο μπάτζετ».

Σε ότι αφορά την γυναικεία ομάδα του Παναιτωλικού, ανέφερε:

«Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει μπει δυναμικά. Εμείς παρότι το θέλαμε αρκετά χρόνια πριν αργήσαμε. Έτσι όπως είναι τα πρωταθλήματα και τα οικονομικά των ομάδων ήταν δύσκολα. Δεν αρχίσαμε ακόμα να υλοποιούμε το πρόγραμμα. Στόχος για τη νέα χρονιά θα είναι να ανεβούμε σε μεγαλύτερη κατηγορία. Η περασμένη ήταν μία όμορφη σεζόν για τα κορίτσια. Πιστεύω να συνεχιστεί, από πλευράς μας θα κάνουμε ότι καλύτερο».

Για το μέλλον της ομάδας, μετά και τα όσα δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας:

«Ο Κωστούλας ήταν ξεκάθαρος, όσο και το μήνυμα που έστειλε. Όσο δεν θα βρεθεί διάδοχη κατάσταση να σταθεί αξιοπρεπώς ο Παναιτωλικός, αυτός θα είναι εκεί να στηρίζει την ομάδα. Πολλοί μεγαλομέτοχοι στην Super League ψάχνουν να πουλήσουν. Είναι δύσκολη κατάσταση και αν δεν αναζητηθούν οικονομικοί πόροι δύσκολα μπορεί ένας παράγοντας να ρίχνει κάθε χρόνο εκατομμύρια. Είναι πολλά αυτά που χρειάζονται. Ας μείνουμε σε αυτό που είπε ο μεγαλομέτοχος».

Τέλος, για τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού, είπε:

«Στο γήπεδο ο Κωστούλας έχει ρίξει πολλά περισσότερα εκατομμύρια από αυτά που θα μπουν τώρα. Σε ένα γήπεδο που ανήκει στον Ερασιτέχνη, στην πόλη, στους φίλους του Παναιτωλικού. Έχουμε βρει σύμμαχο τον κ. Φαρμάκη. Ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας. Και ο Δήμαρχος έχει διάθεση να προχωρήσει η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου. Πιστεύω ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, ενόψει και των 100 χρόνων της ομάδας».