O «έρωτας» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την επίθεση του Ολυμπιακού ακούει στο όνομα του Γιον Μπαουτίστα, για τον οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν προχωρημένες επαφές. Βέβαια το συμβόλαιό του με την Εϊμπάρ λήγει το καλοκαίρι του 2025, επειδή όμως χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον προπονητή των Πειραιωτών γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση και να πιάσει λιμάνι. Και αυτό γιατί τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Γεννήθηκε στο Μαό, του νησιού Μενόρκα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις Υποδομές της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ έχει ένα πέρασμα από το Βέλγιο και την Έουπεν, όπου δόθηκε δανεικός για έναν χρόνο τη σεζόν 2019-2020. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο επέστρεψε στην Ισπανία και δόθηκε εκ νέου δανεικός στη Λεγανές και το καλοκαίρι του 2022 μεταγράφηκε ως ελεύθερος στην Εϊμπάρ, με την οποία την τελευταία διετία μέτρησε 78 συμμετοχές με 23 γκολ και 6 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση του Κααμπί, ψάχνεται όμως και για δεύτερο επιθετικό. Ο 29χρονος επιθετικός αγωνίζεται ως σέντερ φορ, μπορεί όμως να δώσει λύσεις ως περιφερειακός επιθετικός και εξτρέμ. Όσοι τον γνωρίζουν όμως θεωρούν, ότι στην αιχμή του δόρατος αποδίδει καλύτερα. Γιατί μπορεί να πιέσει τους αντίπαλους επιθετικούς, να σουτάρει έξω από την περιοχή, χρησιμοποιώντας και τα δύο πόδια και να δημιουργήσει καταστάσεις.

Φορ περιοχής για κάθε στυλ παιχνιδιού

Όταν πήγε δανεικός στη Λεγανές ήταν επιλογή του Ασιέρ Γκαριτάνο, ο οποίος σε συνέντευξή Τύπου έδωσε πολύ κατατοπιστική περιγραφή. «Είναι σπουδαίος παίκτης. Ήμουν τυχερός που τον είχα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτές τις υπογραφές. Πρέπει να περιμένουμε. Είναι το τέλειο προφίλ για αυτό που θέλει η Λεγανές. Ένα αγόρι που πεινάει, που έχει δυνατότητες, στόχο. Θα δώσει υψηλή πίεση. Μοιάζει με τον Μπόρχα Γκαρθές», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής του.

Ο Μπαουτίστα είναι μαχητικός και πολύ εργατικός επιθετικός. Κινείται στην περιοχή και τελειώνει πολύ καλά με το κεφάλι του. Του αρέσει επίσης να παίζει στο χώρο, καθότι είναι αρκετά γρήγορος.

Με απλά λόγια είναι φορ περιοχής, που παίζει με τα δύο πόδια, διαθέτοντας εξαιρετικά τελειώματα Φυσικά, χρειάζεται να τροφοδοτηθεί για να... παστελώσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στυλ παιχνιδιού. Ίσως για αυτόν τον λόγο τον έχει τόσο ψηλά στη λίστα του ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος τον βλέπει ως ιδανική κάλυψη του Κααμπί.

Τα πρότυπά του

Όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Μπαουτίστα, πρότυπό του είναι ο Ιμανόλ Αγκιρέτσε, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στη Ρεάλ Σοδιεδάδ, έχοντας 180 συμμετοχές με 56 γκολ στη La Liga, αλλά αποσύρθηκε στα 31 του, το 2018, καθώς δεν είχε αναρρώσει ποτέ πλήρως από τον τραυματισμό που είχε τρία χρόνια πριν.

Ο Μπαουτίστα έχει παραδεχτεί επίσης, ότι έδινε μεγάλη σημασία και στον Ουρουγουανό, Ντιέγκο Φορλάν, ενώ παρακολουθούσε τον Λουίς Σουάρες, προκειμένου να πάρει πράγματα. Επίσης θαυμάζει ιδιαίτερα τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Σπαρτάκ Μόσχας, Γουίλιαν Χοσέ, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του ως καλύτερο επιθετικό στην Ευρώπη στο παιχνίδι από πίσω.

Στον κόσμο των video games

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Γιον Μπαουτίστα έχει και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ο παίκτης έχει εισέλθει στον κόσμο των video games και των esports μέσω της εταιρείας ORE Sports, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

«Είμαι gamer από τότε που ήμουν μικρός και το ORE Esports εμφανίστηκε με την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας κοινός χώρος για όλους τους παίκτες, τόσο από τη Χώρα των Βάσκων όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο, να τους προσφέρει όλα τα είδη δραστηριοτήτων και δράσεων που μπορούν να απολαύσουν το πάθος τους στο έπακρο», είχε δηλώσει ο Μπαουτίστα για το πάθος του γύρω από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.