Η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και καιρό σε έναν μεταγραφικό οργασμό, προσπαθώντας να κλείσει τις πολλές μεταγραφικές της υποθέσεις. Ό,τι κι αν καταφέρει αυτή την περίοδο που διανύουμε είναι δεδομένο πως μεταγραφικά η ΑΕΚ θα μας απασχολεί έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα είναι τα ονόματα των Ερίκ Λαμέλα και Ουριέλ Αντούνα. Το κοινό χαρακτηριστικό και των δυο είναι πως παίζουν ουσιαστικά στην ίδια θέση: δεξί εξτρέμ δηλαδή, ενώ έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και σε άλλες θέσεις πίσω από τον φορ.

Πράγματι την ΑΕΚ την απασχολούν εδώ και καιρό και οι δυο ποδοσφαιριστές. Η περίπτωση Αντούνα ξεκίνησε ουσιαστικά όσο διάστημα δεν ήταν βέβαιη η παραμονή ή όχι του Νορντίν Άμραμπατ. Τελικά ο Μαροκινός έμεινε στην ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά η Ένωση δεν άφησε εντελώς την υπόθεση Αντούνα!

Παράλληλα, μπήκε στο «χορό» από την Αργεντινή και ο Ερίκ Λαμέλα. Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει έναν εκ των δύο ή και τους δύο; Η απάντηση είναι «ναι» και «ναι», αλλά φυσικά υπό προϋποθέσεις.

Για να «χτυπάει» η ΑΕΚ και Λαμέλα και Αντούνα, όταν είναι στην ομάδα οι Άμραμπατ και Ελίασον, δείχνει ότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει σχεδιάσει πράγματα στο μυαλό του που δεν έχουμε, φυσικά, εμείς οι απ’ έξω, φανταστεί.

Η ΑΕΚ έχει κάνει μία σούπερ πρόταση στον Λαμέλα και αναμένει την απάντησή του, η οποία μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή – χωρίς πάντως να του έχει δοθεί κάποιο deadline. Ο Αντούνα από την άλλη ουσιαστικά περιμένει την ΑΕΚ. Αυτή η μεταγραφή φαίνεται ότι είναι 100% στο χέρι της Ένωσης και όποτε κρίνει η ίδια ενεργοποιεί τη συμφωνία.

Αν ο Λαμέλα απαντήσει αρνητικά στην ΑΕΚ, τότε μπορεί να φέρει τον Αντούνα από τον Μεξικό. Αν ο Λαμέλα απαντήσει θετικά, η λογική λέει πως η ΑΕΚ δεν θα πάρει και τον Αντούνα.

Υπάρχει όμως και μία πιθανότητα να αποκτηθούν και οι δυο! Ποια είναι αυτή; Να πωληθεί κάποιος μεσοεπιθετικός. Εικασία είναι αυτό, καθώς προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη.

Η αλήθεια είναι πάντως πως όλα αυτά τα σενάρια, αλλά και τα γεγονότα, είναι ωραία για την ΑΕΚ, η οποία έχει ανεβάσει μεταγραφικά τον πήχη, «χτυπάει» καλά ονόματα, έχει ανεβάσει τα οικονομικά της στάνταρ και δείχνει να δουλεύει οργανωμένα και με σχέδιο. Το σίγουρο είναι πως μεταγραφές επιπέδου έγιναν (Περέιρα, Κοϊτά, Στρακόσα, Μπρινιόλι) και θα γίνουν κι άλλες…