Δεν έλειψε η ένταση στο Δ.Σ. της Super League την Τετάρτη (10/7), με τον Γιώργο Κοσμά και τον Αχιλλέα Μπέο να έχουν ένα διάλογο με αφορμή τους κλειδάριθμους του νέου πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ζήτησαν να μη γίνουν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αναμετρήσεις μεταξύ τους, όπως και κόντρα στον Άρη, με τον πρόεδρο του Βόλου να αναφέρει ότι δεν πρέπει να μπαίνει σε αυτό το γκρουπ ο Άρης, μια και δεν παίζει στην Ευρώπη και με αυτόν τον τρόπο τον διευκολύνουν.

Επίσης, έκανε λόγο για φιλικές σχέσεις ανάμεσα σε Ένωση και Άρη, με τον Γ. Κοσμά να αντιδρά λέγοντας: «Την ΑΕΚ δε θα την πιάνεις στο στόμα σου. Αυτά τα υπονοούμενα δεν μπορείς να τα αφήνεις. Τελεία και παύλα. Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε; Θα μας πεις ότι είναι ντέρμπι να παίζει η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός πριν από ευρωπαϊκή πρόκριση με τον Άρη και ντέρμπι και με τον Βόλο; Είναι το ίδιο; Δεν διευκολύνουμε τον Άρη με αυτό, αλλά τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Για όλους ισχύει αυτό, όχι μόνο για μας.

Ο Άρης δεν είναι Βόλος, πώς να το κάνουμε. Στο Βόλο μπορεί να έρθει όποια ομάδα θέλει και να την κάνει έδρα της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στο γήπεδο του Άρη. Πώς θα ήταν δηλαδή να παίξει στο “Βικελίδης” μία ομάδα που παίζει εκείνη τη στιγμή την είσοδό της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος; Είναι ή δεν είναι ντέρμπι; Είναι το ίδιο να παίζει στον Βόλο; Όλα τα ματς είναι το ίδιο δύσκολα, αλλά ντέρμπι είναι με τον Αρη. Όλοι μας έχουμε συμφωνήσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να διευκολύνουμε τις ομάδες που διεκδικούν την πρόκρισή τους στην Ευρώπη και να μην παίζουν ντέρμπι τις πρώτες δύο ή τρεις αγωνιστικές».

Ο Α. Μπέος απάντησε ότι όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι, ο Γ. Κοσμάς ανταπάντησε ότι «άλλο δύσκολα και άλλο ντέρμπι. Τα ματς με τον Άρη είναι ντέρμπι, στον Βόλο δεν είναι. Δε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε», με τον πρόεδρο των Θεσσαλών να λέει κατόπιν πως έκανε χιούμορ.

Εντέλει, ο διάλογος ολοκληρώθηκε με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των «κιτρινόμαυρων» να λέει «αυτό το χιουμοράκι κομμένο. Στην ΑΕΚ δεν θα ξανακάνεις τέτοιο χιούμορ».