Γιον Μπαουτίστα: Ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού είναι ο 29χρονος επιθετικός της Εϊμπαρ, που την περασμένη χρονιά σκόραρε 17 φορές στην La Liga 2, με την AS, αλλά και άλλες ισπανικές ιστοσελίδες να σημειώνουν ότι υπάρχουν επαφές των δύο πλευρών, ενώ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση παίζει το γεγονός ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξέρει τον ποδοσφαιριστή και τον θέλει στην ομάδα.

Ο Ισπανός φορ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Έιμπαρ μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και την τελευταία σεζόν είχε 37 συμμετοχές, 17 γκολ και τρεις ασίστ στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, με τον ίδιο να μπορεί να παίξει εκτός από φορ και σαν περιφερειακός επιθετικός, ενώ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Σοσιεδάδ, Έουπεν, Λεγανιές και στον σύλλογο από τη Χώρα των Βάσκων.

«Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ολυμπιακού και της Έϊμπαρ για να φτάσουν σε συμφωνία για τον 29χρονο επιθετικό Γιον Μπαουτίστα είναι προχωρημένες. Μία επιχείρηση που ενθαρρύνεται από τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έχει βάλει στο μάτι το Νο 18 της Έιμπαρ, για να κλείσει το ρόστερ του στους επιθετικούς. Ήδη έχει αποκτήσει τον κεντρικό μέσο Ντάνι Γκαρθία της Αθλέτικ Μπιλμπάο», αναφέρει η AS για το θέμα.

«O Ολυμπιακός είναι σε προχωρημένες επαφές με την Εϊμπαρ για την απόκτηση του Γιον Μπαουτίστα, ενώ είναι σε διαπραγματεύσεις και με τον ίδιο τον Ισπανό επιθετικό. Ο Μπαουτίστα ήταν την περσινή χρονιά στη La Liga 2 τρίτος σκόρερ και ένας από τους κορυφαίους στράικερ της κατηγορίας, έχοντας 17 γκολ και 3 ασίστ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως είναι κομβικός για τη μεταγραφή ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος σκανάρει την ισπανική αγορά», σημειώνεται στο ρεπορτάζ του noticiasdegipuzkoa για τον Γιον Μπαουτίστα.