Κοντά στην ολοκλήρωση μια σημαντικής μεταγραφής φαίνεται ότι βρίσκεται η ΑΕΚ, για να δώσει βάθος στο ρόστερ ενόψει της νέας μεταγραφικής περιόδου που οι απαιτήσεις θα βρίσκονται ξανά σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να υπάρχει η προοπτική τής ευρωπαϊκής συμμετοχής, πέρα από τον πρωταθλητισμό με συνέπεια και μέχρι τέλους που θα γίνει στην Ελλάδα, άρα σε κάθε περίπτωση σε πρωτάθλημα και Ευρώπη χρειάζονται πολλές αξιόλογες λύσεις στα χέρια του Αλμέιδα.

Ποιος είναι αυτός ο παίκτης; Πρόκειται για τον Αμπουμπακαρί Κοϊτά, Μαυριτανο-Βέλγος εξτρέμ τής Σεντ Τρουιντεν, που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα εδώ και λίγες ώρες για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει στην Ένωση!

Το market value τού Κοϊτά βρίσκεται στα 5 εκατ. ευρώ και παίζει κυρίως ως εξτρέμ αριστερά - Δηλαδή με το ανάποδο πόδι. Είναι ταχύς, κοντρολαρισμένος, καλός τακτικά και με δυνατά σου, μια περίπτωση εξτρέμ που θυμίζει πολύ τον Τσούμπερ, αν και δεν είναι τόσο δυνατός.

Ο Κοϊτά "διώχνει" Ελίασον; - «Εξτρέμ και φουνταριστός»

Θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Ελίασον σε ρόστερ και 11άδα, αν αποχωρήσει ο διεθνής Σουηδός άσος; Το sportdog επικπινώνησε με τον Στέφανο Γιωτάκη, δημοσιογράφο που αναλύει αγώνες στο Βέλγιο, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Έκανε πολύ καλή σεζόν, αλλά σε ομάδα με περιορισμένους στόχους και ρόστερ. Παίζει στην κόντρα, χτυπάει ιδανικά, τακτικά είναι καλός, γρήγορος και εξτρέμ που σκοράρει πολύ. Αν και εκτός από εξτρέμ τον έβαζε πολύ και επιθετικό, φουνταριστό. Καλή μεταγραφή", ανέφερε αρχικά ο Σ. Γιωτάκης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Η ΑΕΚ ψάχνει για επιθετικούς, θα χρειαστεί παίκτες. Δεν ξέρω τι θα γίνει και με τον Ελίασον, μήπως συνδέονται αυτές οι δύο περιπτώσεις. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι καλός παίκτης".