Μια σπουδαία επιλογή από την Ιταλία έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ώρες, καθώς στο ρεπορτάζ των Πράσινων έχει κάνει την εμφάνισή του το όνομα του Άλεξ Σάντρο - Του 33χρονου αριστερού μπακ της Γιουβέντους, που πριν από λίγες ημέρες έληξε το συμβόλαιό του και δεν ανανεώθηκε, και μπορεί να καλύψει κυρίως τη θέση τού αριστερού μπακ, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις με αξιοπιστία και ως αριστερός χαφ αλλά και ως σέντερ μπακ.

Ο πεπειραμένος άσος, διεθνής με την εθνική ομάδα τής Βραζιλίας, ήρθε στην Ευρώπη το 2011 για λογαριασμό τής Πόρτο και το καλοκαίρι τού 2015 η Γιουβέντους τον απέκτησε με 28 εκατ. ευρώ - Συνολικά στην καριέρα του έχουν πληρωθεί 39,8 εκατ. ευρώ ως transfer fees. Μάλιστα, το market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είχε φτάσει στα 50 εκατ. ευρώ, αν και τώρα βρίσκεται μόλις στα 2 εκατ.

Μπορεί να έρθει στον Παναθηναϊκό και να κάνει τη διαφορά, σε μια θέση που και ο έτερος αριστερός μπακ, ο Μλαντένοβιτς, είναι επίσης 33 ετών; Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που αναλύει αγώνες στην Ιταλία και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα, προκειμένου να εμπλουτίσει το ρεπορτάζ με νέες πληροφορίες.

"Προφανώς καλός παίκτης αλλά τα καλά του χρόνια ανήκουν στο παρελθόν. Και με πολλά προβλήματα τραυματισμών εσχάτως", ανέφερε ο καλός συνάδελφος στο αρχικό του σχόλιο.

Μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό;

"Προφανώς παίκτης επί σειρά ετών βασικός σε Γιουβέντους και Βραζιλία αλλά και αρχηγός σε κάποιες περιπτώσεις στη Γιούβε δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Αλλά χρειάζεται και άλλον παίκτη από αριστερά, στην περίπτωση που έρθει ένας τέτοιου επιπέδου μπακ, δεν βγαίνει η χρονιά με έναν".

Μπορεί να δώσει βοήθειες και σε άλλες θέσεις;

"Παίζει και τρίτος στόπερ από αριστερά, σε τριάδα στην άμυνα. Αλλά στα 33 του δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί μια τέτοια μεταγραφή".

«Δεν έπαιξε τυχαία σε Τσέλσι και Μπαρτσελόνα ο Αλόνσο»

Μια εξαιρετική λύση από το πάνω ράφι τού ισπανικού ποδοσφαίρου έχει στη λίστα του ο Παναθηναϊκός για να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνάς του, καθώς με τους Πράσινους έχει συνδεθεί το όνομα του Μάρκος Αλόνσο.

Ο 33χρονος άσος, με μακρά θητεία σε Ισπανία (ακαδημίες Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα), Αγγλία (Μπόλτον, Σάντερλαντ, Τσέλσι), Ιταλία (Φιορεντίνα), δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Μπλαουγκράνα και ψάχνει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για να ντυθεί με την πράσινη φανέλα. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα τής Ισπανίας, έχει market value στα 2 εκατ. ευρώ αν και παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 45, αλλά σαφώς η ηλικία του (τον Δεκέμβριο θα γίνει 34 ετών) αποτελεί ένα παράγοντα που δεν παραβλέπει κανείς.

"Ποιότητα που δεν έχουμε δει στην Ελλάδα - Χωρίς έκρηξη και φυσική κατάσταση - Του χρόνου θα ψάχνει πάλι για αριστερό μπακ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο με βαθιά γνώση στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορτάζ αλλά και να το εμπλουτίσει με νέες πληροφορίες.

"Είναι γνωστός παίκτης, με θητεία για χρόνια σε Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, που δεν είναι τυχαία. Αλλά βρίσκεται χαμηλά σε ταχύτητα πια, χωρίς έκρηξη και καλή φυσική κατάσταση. Αντιμετωπίζει και τραυματισμούς. Αλλά δεδομένα με ποιότητα, φοβερό αριστερό πόδι που είχε και ασίστ-σέντρες", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στην 11άδα του Παναθηναϊκού;

"Δεν ξέρω αν είναι σε φάση να συνεχίσει να παίζει, την τελευταία σεζόν στην Μπαρτσελόνα έδειχνε ότι ήταν στα τελειώματα. Αλλά ως όνομα και ποιότητα τον γνωρίζει όλο ο κόσμος".

Aνεξάρτητα από την ποιότητα του παίκτη, ο Παναθηναϊκός δεν ανανέωσε τον 34χρονο Χουανκάρ επειδή ήταν μεγάλος (ενώ ο Μάρκος Αλόνσο είναι 33,5!) και στο ρόστερ τη θέση συμπληρώνει ο 33χρονος Μλαντένοβιτς.

"Δίδυμα θέσης 33-34 ετών δεν είναι καλή επιλογή - Από τη στιγμή που υπάρχει ο Μλαντένοβιτς έπρεπε να κινηθεί για να πάρει έναν 25άρη. Γιατί αν τελικά έρθει ο Αλόνσο φέτος, ακόμα κι αν είναι καλός στα λίγα ματς που θα παίξει (δεν θα είναι 11αδάτος σε 40 παιχνίδια, θα μοιραστεί τη θέση με τον Μλαντένοβιτς), την επόμενη σεζόν θα ψάχνει πάλι για αριστερό μπακ. Παρότι ως ποιότητα είναι παίκτης που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν τελικά είναι καλή επιλογή".