Το ονομα του Μουνίρ Ελ Χαντάντι έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες τις τελευταίες ώρες,ως μια λύση από την Ισπανία που μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να κάνει τη διαφορά για τους Ερυθρόλευκους.

Ο διεθνης Ισπανό-Μαροκινός επιθετικός, με καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Αλαβές Σεβίλλη, Χετάφε και Λας Πάλμας, μπορεί να παίξει τόσο ως φουνταριστός όσο και ως δεξιός ή αριστερός εξτρέμ (ένας επιθετικός στο στιλ του Γιόβετιτς), έχει πιστωθεί 88 γκολ και έχει μοιράσει 39 ασιστ σε 350 παιχνίδια. Ενώ είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας (συν μια συμμετοχής με την ανδρική), αλλά και με την εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Στα 28 του χρόνια φαίνεται ψάχνει για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, καθώς δεν έχει συμβόλαιο που να τον δεσμεύει με κάποια ομάδα - Άρα μπορεί να επιλεξει απερίσπαστος πού θα υπογράψει για να παίξει μπάλα.

O Βαγγέλης Λυκάκης, δημοσιογράφος με μακρά θητεία στις αναλύσεις αγώνων στο ισπανικό ποδόσφαιρο, σχολίασε μέσω του sportdog την περίπτωση του Χαντάντι: "Πολύ γνωστός, ήταν στην Μπαρτσελόνα, στη Σεβίλλη και την τελευταία αγωνιστική περίοδο ήταν στη Λας Πάλμας. Γενικά έχει καριέρα στη La Liga. Δεν είναι το ταλέντο που περίμεναν στην αρχή".

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

 "Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι και μπορεί να βοηθήσει θεωρητικά σε δύο θέσεις: Στο 4-3-3 στα άκρα, χωρίς να είναι κλασικός εξτρέμ - επιθετικός είναι κυρίως. Αλλά και στο 4-4-2 δίπλα από έναν κεντρικό επιθετικό. Στο 9 μόνος του, όμως, δεν στέκεται".

Περιγράφεις έναν παίκτη με τα στοιχεία του Γιόβετιτς - Μπορεί να αναβαθμίσει τη θέση σε σχέση με τον Μαυροβούνιο;

"Είναι πιο κινητικός, γρήγορος, άλλες ταχύτητες. Και ο Γιόβετιτς βέβαια είναι ποιοτικός, αλλά είναι σε καλύτερες ταχύτητες και πολύ καλό αριστερό πόδι. Ίσως να μην έχει τη δημιουργία του Γιόβετιτς, αλλά είναι εξαιρετικός περιφερειακός επιθετικός".

«Μεγαλύτερο βιογραφικό από Κάρμο ο Νάστασιτς»

Σε αναζήτηση στόπερ που θα μπορεί να καλύψει τη θέση τού Νταβίντ Κάρμο στην 11άδα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά από την απόφαση του 25χρονου άσου να συνεχίσει στην Πόρτο - Παρά τη συμφωνία των Δράκων με τους Πειραιώτες για την παραχώρησή του. 

Οι Ερυθρόλευκοι, πια, ψάχνουν για δύο στόπερ επιπέδου 11άδας (αν έμενε ο Κάρμο θα έψαχναν για έναν), με το όνομα που ήρθε στο προσκήνιο λίγες ώρες μετά το τέλος του Κάρμο από το Λιμάνι να είναι εκείνο του Ματίγια Νάστασιτς - Του 31χρονου διεθνή Σέρβου στόπερ, που προτάθηκε στην ομάδα τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο πεπειραμένος άσος έχει τεράστια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με θητεία σε Παρτιζάν, Φιορεντίνα, Μάντσεστερ Σίτι, Σάλκε (-με τη φανέλα της οποίας έχει κάνει τα περισσότερα παιχνίδια) και Μαγιόρκα, αλλά η ισπανική ομάδα αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο. Με αποτέλεσμα εδώ και λίγες ημέρες να κυκλοφορεί ως ελεύθερος.

"Έμπειρος στόπερ αλλά δεν είναι Κάρμο - Βασικός τώρα στον Ολυμπιακό - Καλό συμβόλαιο για να έρθει"

Είναι βράχος στην άμυνα, έμπειρος, γρήγορος, με πολύ καλά τάκλιν, γνωστός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις. Το market value αυτή την περίοδο βρίσκεται στο 1,5 εκατ. ευρώ, αν και παλαιότερα είχε σκαρφαλώσει στα 22, και αποτελεί μια πρώτης τάξης λύση αν τον τελικά τον εμπιστευτούν οι Πειραιώτες.

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Λυκάκης, που αναλύει αγώνες στην Ισπανία, μας είπε με αφορμή τη θητεία του στη Μαγιόρκα: "Μεγάλη καριέρα, σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, γεμάτο βιογραφικό. Έμπειρος, καλός στο ψηλό παιχνίδι, όπως τον θυμάται από κόσμος από τη θητεία του στη Σάλκε έτσι είναι ακόμα. Και στη Μαγιόρκα δεν τα πήγε άσχημα, έπαιζε με τριάδα η Μαγιόρκα και ο Νάστασιτς ήταν βασικός παρότι είχε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες".

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για παίκτη στη θέση του Κάρμο στην 11άδα - Μπορεί να την πάρει ο Νάστασιτς;

"Είναι περίπτωση έμπειρου στόπερ, αλλά έχουν τελείως διαφορετικό potential: Ο Κάρμο είναι 25 ετών και έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του εκτός συνόρων με τον Ολυμπιακό με την κατάκτηση του Conference League, ενώ ο Νάστασιτς έχει μεγαλύτερο βιογραφικό αλλά είναι σε πιο μεγάλη ηλικία. Με βάση το ρόστερ που έχει τώρα ο Ολυμπιακός, παίζει βασικός. Αλλά θα θέλει ένα καλό συμβόλαιο ως παίκτης που ήταν στη La Liga".

Ψάχνει τον… νέο Μορόν ο Ολυμπιακός

Θυμάστε τι γράφαμε, εδώ στο sportdog, στις αρχές Μαΐου στο θέμα με τίτλο "Τρεις μεταγραφές Μεντιλίμπαρ στο Λιμάνι - 8αρι από La Liga, κίπερ και… Ρίκο" για τις επιλογές που έχει στο νου του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την Ισπανία, για την ενίσχυση του Ολυμπιακού;

"Εξαιρετικός επιθετικός είναι και ο Τζον Μπαουτίστα, της Έιμπαρ, που στα 28 του χρόνια φέτος πέτυχε 16 γκολ και 3 ασίστ στη Segunda Division", αναφέραμε ήδη από τις 4 Μαΐου καθόλου τυχαία τότε και να, τώρα, που το όνομά του αποτελεί προτεραιότητα για τους Πειραιώτες.

O 29χρονος επιθετικός της Έιμπαρ συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2025 με την ισπανική ομάδα και το market value βρίσκεται στα 2,2 εκατ. ευρώ και έχει μακρά θητεία στην Ισπανία με τις φανέλες των Σοσιεδάδ και Λεγανές.

Πρόκειται για επιθετικό που μπορεί να παίξει στα πλάγια αλλά και ως δεύτερος φορ, με αποτέλεσμα να μην έχει κάποιον εντυπωσιακό αριθμό γκολ στην καριέρα του - Έχει πετύχει 70 τέρματα και 20 ασίστ σε 294 ματς μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Θα μπορούσε, δηλαδή, να πάρει τον ρόλο του Νο3 ή Νο2 στην ιεραρχία, ένας παίκτης όπως ήταν ο Γιόβετιτς αλλά με μεγαλύτερο potential και πιο καλός στην τελικη φάση, αν τελικά έρθει στην Ελλάδα. Η πληροφορία από την Ισπανία αναφέρει ότι η Σοσιεδάδ διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, αλλά με τις επαφές που διατηρεί ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τον ισπανικό σύλλογο δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν δώσει το οριστικό ok ο Μεντιλίμπαρ.

"Καθαρό 9άρι, όχι βαρύ κορμί - Είδαμε τι έγινε με Μόρον - Αναβάθμιση σε σχέση με Ναβάρο"

"Κλασική περίπτωση φορ, Βάσκος, από τις ακαδημίες τής Σοσιεδάδ που έχουν βγάλει πολλούς παίκτες. Δεν μπόρεσε να παίξει στη Σοσιεδάδ παρότι ξεκίνησε και πήγε στην πρώτη ομάδα. Πέρσι ήταν στην Έιμπαρ, καθαρό 9άρι, όχι βαρύ κορμί κ.λπ.", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Βαγγέλης Λυκάκης, δημοσιογράφος που αναλύει αγώνες στην Ισπανία και γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη χώρα.

Πώς θα μπορούσε να χωρέσει στον Ολυμπιακό;

"Είναι περίπτωση επιθετικού που, λογικά, ο Μεντιλίμπαρ τον θέλει στη θέση του Ναβάρο, ως Νο2, συμπληρωματικά με τον βασικό επιθετικό που θα υπάρχει στην ομάδα. Αυτές οι περιπτώσεις είναι και πώς θα εξελιχθούν, βέβαια, γιατί και ο Μορόν ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη και προερχόταν από κακή περίοδο, αλλά είδαμε τι έγινε: Έπαιξε λίγα ματς, πήρε τα πάνω του και έκανε φοβερή σεζόν".

Σε σχέση με τον Ναβάρο είναι αναβάθμιση της θέσης;

"Σε σχέση με τον Ναβάρο που είδαμε, είναι καλή περίπτωση για αναβάθμιση στη θέση. Αλλά αυτά είναι στη θεωρία, πρέπει να δούμε και τι ισχύει στην πράξη".