Πολύ κοντά στον Κριστιάν Παβόν είναι ο Παναθηναϊκός. Το «Τριφύλλι» έχει συμφωνήσει με τον Αργεντινό εξτρέμ και απομένει να τα βρει με τη Γκρέμιο, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026. Η βραζιλιάνικη ομάδα, όπως έγραφε η αργεντίνικη «Voz» στα τέλη Ιουνίου, απέρριψε προσφορά 4 εκατ.Ευρώ από τον ελληνικό σύλλογο και φέρεται να ζητά 10 εκατ.δολάρια για τον πρώην παίκτη της Μπόκα Τζούνιορς, το οποίο φυσικά είναι εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα των «πρασίνων».

Βρήκε πρώην ΑΕΚτζή στη Μπόκα

Γεννήθηκε το 1996 στο Ανισακάτε της επαρχίας της Κόρδοβα! Η ποδοσφαιρική του ιστορία ξεκινά από την τοπική Ταλέρες όπου ξεχώρισε ως μεγάλος σκόρερ το 2004. Η μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του ήρθε το 2012! Σε ηλικία 16 ετών, ο εκπρόσωπός του τον πρότεινε στη Ρίβερ Πλέιτ και σε ομάδες από το εξωτερικό. Ωστόσο ο πρόεδρος τότε των «εκατομμυριούχων» Ντάνιελ Πασαρέλα τον απέρριψε. Έτσι έμεινε στην Ταλέρες και μετά από δύο χρόνια τον απέκτησε η Μπόκα Τζούνιορς για 14 εκατ.πέσος ήτοι 1,15 εκατ.Ευρώ, την εποχή που προπονητής της ομάδας ήταν ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, που είχε ένα ανεπιτυχές πέρασμα από την ΑΕΚ τη σεζόν 2007-2008.

Το ξεκίνημά του στην Μπόκα ήταν... ανώμαλο, όπως περιγράφει ο Τύπος στην Αργεντινή. Σε μια από τις πρώτες του εμφανίσεις με την κυανοκίτρινη φανέλα στο σούπερκλάσικο κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ υπέστη έναν τραυματισμό που θα τον απομάκρυνε από τα γήπεδα για αρκετούς μήνες. Συγκεκριμένα έσπασε το αριστερό του πόδι μετά από κλωτσιά του Λεονέλ Βαγγιωνή.

Ο παίκτης δόθηκε για ένα εξάμηνο (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2014) δανεικός στην Κολόν Σάντα Φε και επέστρεψε στο «Μπομπονέρα», όπου μέχρι το 2019 πραγματοποίησε 108 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 28 γκολ και 32 ασίστ ενώ βοήθησε την ομάδα του στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (2015, 2017, 2018). Με προπονητή τον Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο , πρόσθεσε ένα ρεκόρ στο βιογραφικό του! Τη σεζόν 2015-2016 σε ματς Κυπέλλου εναντίον της Γκουέμες σημείωσε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορίατης Μπόκα. Το πέτυχε 11 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα.

Οπαδός της Ρίβερ Πλέιτ

Όσο ήταν παίκτης της Ταλέρες είχε κάνει δηλώσεις που προκάλεσαν μετέπειτα ήπιες αντιδράσεις, όταν πήγε στη Μπόκα και κάποιοι υπενθύμισαν τις τοποθετήσεις του. Και αυτό γιατί δήλωσε πως ήταν οπαδός της Ρίβερ Πλέιτ, όπως και όλη η οικογένειά του, ενώ στο σπίτι τους υπήρχαν τα χρώματα της μισητής αντιπάλου της Μπόκα μέχρι στα μαξιλάρια και τα σεντόνια. Βέβαια ο τότε παίκτης ότι από τη στιγμή που παίζει στο Μπομπονέρα νιώθει διαφορετικά, ενώ σκόραρε και εις βάρος της Ρίβερ.

Φήμες ότι τσακώθηκε με τον Μέσι

Ο παίκτης εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Η κλήση στην Εθνική Αργεντινής ήρθε από τον Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε φιλικό με τη Ρωσία όπου μπήκε ως αλλαγή και έδωσε ασίστ στον Σέρχιο Αγουέρο. Στο ευρύ κοινό ο Παβόν συστήθηκε το 2018, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου έπαιξε ερχόμενος από τον πάγκο σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου, σε ένα καταστροφικό τουρνουά για τη «μπιανκοσελέστε».

Η Αργεντινή, όπως θυμάστε αποκλείστηκε με δύο ήττες, μια νίκη και μια ισοπαλία. Εκείνη την περίοδο διέρρευσαν φήμες, ότι τσακώθηκε με τον Λιονέλ Μέσι, τις οποίες ο Παβόν διέψευσε κατηγορηματικά. «Ο Μέσι είναι τα πάντα για μένα. Είναι το ίνδαλμα μου», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η γαλλική εφημερίδα L'Équipe τον τοποθετούσε εκείνη την εποχή στους 50 καλύτερους ποδοσφαιριστές τον κόσμο κάτω των 21 ετών, γράφοντας, ότι το κόστος του μπορεί να ανέλθει στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν μία περίοδος κατά την οποία τον «φλέρταρε» η Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης, η οποία προσέφερε 21 εκατ.δολάρια, η Μπόκα όμως ήταν ανένδοτη κοστολογώντας ακριβότερα το περιουσιακό της στοιχείο.

Συμπαίκτης με Ζλάταν

Το 2019 ο Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο τον πήρε δανεικό στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Ο παίκτης άρχισε να χάνει τη θέση του στη Μπόκα και αν και είχε ακουστεί ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Άρσεναλ, η Ρόμα και η Γουότφορντ, η Μίλαν και η Παρί, δεν ήρθε στην Ευρώπη. Έτσι έσμιξε ξανά με τον προπονητή που τον ανέδειξε στη Μπόκα και τον ανέβασε επίπεδο και έγινε συμπαίκτης με τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, ο οποίος τον αποθέωσε σε δηλώσεις του κάνοντας λόγο για «μεγάλη κίνηση», ενώ τον χαρακτήρισε πολύ αποτελεσματικό ως παίκτη. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στη «Los Angeles Daily News», η μεταγραφή του Παβόν στην ομάδα του MLS έγινε προκειμένου να τροφοδοτεί τον Σουηδό σούπερ σταρ, αφού η επίθεση είχε... βαλτώσει.

Η μετακίνησή του έφερε... επανάσταση στην ομάδα του. Ο παίκτης αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια στο MLS, στα οποία σημείωσε 14 γκολ. Αν και η παρουσία του στο Λος Άντζελες ήταν γενικά θετική, η ομάδα των ΗΠΑ επέλεξε τελικά να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς. Οι Αμερικανοί θεώρησαν πολύ υψηλό το ποσό εξαγοράς του (25 εκατ.δολάρια) και παρά τις αρκετές συζητήσεις μεταξύ των συλλόγων, ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να επιστρέψει στην Μπόκα.

Σκάνδαλο με καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Η επιστροφή του στο Μπουένος Άιρες (τον Δεκέμβριο του 2020) ήταν επεισοδιακή. Και αυτό γιατί στις αρχές του 2021 ξέσπασε σκάνδαλο. Υπήρξε καταγγελία από γυναίκα ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ποδοσφαιριστή τον Νοέμβριο του 2019, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στην πόλη την πόλη Μπόλσα, στην επαρχία της Κόρδοβα, από την οποία κατάγεται ο επιθετικός. Σύμφωνα το θύμα, το περιστατικό συνέβη σε διαμέρισμα που ανήκε σε φίλο του Παβόν. Μετά από κατανάλωση μαριχουάνας και αλκοόλ, την έκλεισε σε ένα μπάνιο και την ανάγκασε να κάνουν σεξ.

Ο λόγος για τη Γκιζέλα Μαρισόλ Ντόιλ, η οποία εργάζεται ως νοσοκόμα και παρείχε στοιχεία στη δικαιοσύνη μέσω μαρτύρων και ηχητικών ντοκουμέντων, κατήγγειλε επίσης απειλές και προέτρεψε άλλες γυναίκες να ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο σε παρόμοιες καταστάσεις. Φυσικά ο παίκτης αρνήθηκε τις κατηγορίες, για τις οποίες αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών, με τους δικηγόρους να κάνουν λόγο για προσπάθεια εκβιασμού του πελάτη τους. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2021 ενώ διαπραγματευόταν με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, οι νομικοί της Ντόιλ ζήτησαν να κρατηθεί και να απαγορευτεί στον παίκτη να φύγει από την Αργεντινή.

Αν και ο Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο που είχε προπονητή τότε στη Μπόκα τον είχε εκτίμηση και του έδωσε ευκαιρίες, λόγω του σκανδάλου, ο παίκτης δεν κατάφερε να επανέλθει ψυχολογικά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και ήθελε να φύγει από την ομάδα. Τον Ιούλιο του 2022 έμεινε ελεύθερος και πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μινέιρο, απ' όπου τον απέκτησε η Γκρέμιο δύο χρόνια αργότερα, έναντι 3,5 εκατ.Ευρώ.

Δυναμικό εξτρέμ

Ο Παβόν αναμφίβολα είναι ένα πολύ δυναμικό εξτρέμ. Όπως τον είχε πει ο Σελότο, είναι γρήγορος, με καλή τεχνική, πολύ άμεσος και με ποιότητα το παιχνίδι του, ενώ έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητά του. Με τη Γκρέμιο τη σεζόν 2023-2024 έκανε 25 συμμετοχές με 4 γκολ και 5 ασίστ.

Ο παίκτης δεδομένα υπήρξε μια τις σπουδαίες μορφές της Μπόκα Τζούνιορς σε μια ομάδα με πολύ ανταγωνισμό. Έχει να παίξει στην Εθνική από το ματς με την Κολομβία το 2018 με προπονητή τον προσωρινό εκλέκτορα Λιονέλ Σκαλόνι. Αργότερα, ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός από την επόμενη κλήση και έτσι κατέληξε να χάσει τη θέση του.

Η πορεία του κοντολογίς είναι πτωτική. Παρότι υπήρξαν πάμπολλες ευκαιρίες να φορέσει τη φανέλα ευρωπαϊκού συλλόγου, η Μπόκα τον υπερκοστολογούσε με αποτέλεσμα να μην περάσει ποτέ τον Ατλαντικό. Θα είναι ο Παναθηναϊκός η ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό σύλλογο; Το σίγουρο είναι, ότι βρίσκεται σε καλή ηλικία. Είναι 28 χρονών και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τον θεωρεί ξοφλημένο παίκτη.