Σωκράτης Διούδης: Χωρίς καμία δέσμευση για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, λύθηκε το συμβόλαιο του Σωκράτη Διούδη με τη πολωνική Ζαγκλέμπιε. Ο Άρης δεν μπήκε ποτέ στη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, οπότε ο Ελληνας κίπερ ήταν ελεύθερος να αποφασίσει σε ποια ομάδα θα υπογράψει.

Ο Μάνος Χατζάκης, για λογαριασμό του metrosport.gr, συνομίλησε με τον sport director της Ζαγκλέμπιε, Πιότρ Μπουρλικόφσκι, με θέμα την λύση του συμβολαίου της ομάδας με τον Διούδη και η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: 

«Ο Διούδης και ο μάνατζερ του ζήτησαν να λύσουμε το συμβόλαιο του για προσωπικούς λόγους του ποδοσφαιριστή. Γνωρίζω την προσωπική του κατάσταση, αλλά δεν θέλω να τη δημοσιοποιήσω. Δεν είχαμε καμία επίσημη προσφορά για τον ποδοσφαιριστή και αφού αναλύσαμε την κατάσταση, η Ζαγκλέμπιε συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιο του. Ευχόμαστε στον Σωκράτη (Διούδη), καλή τύχη και τον ευχαριστούμε που αγωνίστηκε στη Ζαγκλέμπιε». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διούδης έπεισε τους Πολωνούς να λύσουν το συμβόλαιο το οποίο προέβλεπε ρήτρα 400.000 ευρώ, χαρίζοντας κάποια χρήματα που είχε λαμβάνειν από την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε και επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα.

Ο Διούδης, βρίσκεται στην Τουρκία καθώς είχε υπογράψει προσύμφωνο (ισχυρό έγγραφο σύμφωνα με τους κανονισμούς των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ) με την Γκαζιαντέπ, το οποίο οι Τούρκοι μετά το διαζύγιο που πήρε ο ποδοσφαιριστής με τους Πολωνούς το κάνουν χρήση. Αυτός είναι και ο λόγος που παρότι ο Ελληνας κίπερ είναι ελεύθερος δεν απάντησε στην πρόταση του Αρη, κι όχι κάποια δέσμευση που του έβαλε η Ζαγκλέμπιε. 

Ο Διούδης έχει στα χέρια του συμβόλαιο υπογεγραμμένο από την ΠΑΕ Αρης, αλλά το παρέλαβε αφού πρώτα είχε υπογράψει το προσύμφωνο με την τουρκική ομάδα. Παρότι τα media της Τουρκίας κάνουν αναφορά στη μεταγραφή του Διούδη στην Γκαζιαντέπ, μέχρι στιγμής στο επίσημο site της ομάδας δεν υπάρχει η ανακοίνωση της μεταγραφής. 

Ο Διούδης πάντως βρίσκεται στην Τουρκία με στόχο να προσπαθήσει να πείσει τη διοίκηση της Γκαζιαντέπ, να μην κάνει χρήση του ιδιωτικού συμφωνητικού, με λίγες όμως πιθανότητες να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια του. Αν τα καταφέρει, τότε μόνο θα φορέσει τα «κιτρινόμαυρα», διαφορετικά θα αγωνιστεί στο τουρκικό Πρωτάθλημα.

Πηγή: metrosport.gr